Zobrazit přihlášovací formulář

Řetízky na nohu: i ony si zaslouží krásný šperk

  • Publikováno:
Řetízky na nohu: i ony si zaslouží krásný šperk

Nosíte odhalené kotníky? Říká se, že v sandálcích, lodičkách nebo elegantních teniskách jsou velmi ženské. My jsme jim v článku navíc navlékli zajímavé šperky. Tak se podívejte, jak to dopadlo.

Původ náramků na nohu sahá až ke starým Keltům

Když se řekne nánožník, představí si hlavně maminky látkový kryt, který se nasazuje při špatném počasí dítěti na kočárek, aby mu nebyla zima na nohy. Nánožník je ale i původní název šperku na nohu, který sahá až do dávných let před naším letopočtem.

“Už jde!” aneb praktická funkce cinkajících řetízků

Nánožníky jsou dnešní náramky na nohu nebo také řetízky či náramky na kotník. Našim předkům sloužily jako většina šperků k rozlišení toho, kdo je bohatý a kdo méně. V Indii jsou dodnes ikonické řetízky s malými rolničkami nebo čímkoliv, co při chůzi cinká. Dříve ale sloužily i k tomu, aby upozornily na blížící se ženu.

Moderní pojetí šperků na noze

Dnes už máme sofistikovanější nástroje, abychom zjistili, že se někdo blíží. Dokonce ale i s nástupem GPS systémů, ozdoby nohou svou oblibu neztratily.

 

K letní dovolené, horkému písku a opálené kůži se třpytivá ozdoba hodí dokonale. Spojené drobné mušle tenkým provázkem, řetízek s křišťálovými kamínky, korálky a drahokamy nebo náramek ze zlata či stříbra s přívěskem. To je jen zlomek variant, které si dnešní ženy mohou dopřát.

Tetování náramků na nohu? Varianta šperku, který nesundáte

I přesto, že je řetízků okolo kotníku velký výběr, lidé stále vše vylepšují a vynalézají nové podoby. Tetování, kterým lze nahradit už snad všechny typy šperků, je toho důkazem.

 

Vytetovaný náramek na nohu nebo vytetované snubní prsteny? Tenké spojené čáry okolo prstu, zápěstí, paže či kotníku už jsou v dnešní době běžné. Nechává si je vytvářet stále více párů, kteří touží po tom, mít něco viditelně společného. Ať už jsou to manželé, sourozenci nebo kamarádi.

 

I náramky přátelství od dob uzlíkování a drhání zažily pokrok. Vyberte dva náramky se stejným designem nebo párovým přívěskem, jeden si nechejte a druhý darujte své kamarádce. A je jedno, jestli ho bude nosit na zápěstí nebo na ruce. A to je na tom to kouzelné.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie