Zobrazit přihlášovací formulář

Rolety a žaluzie v jednom? Skvělý nápad!

  • Publikováno:
Rolety a žaluzie v jednom? Skvělý nápad!

Váháte mezi používáním žaluzií nebo rolet? Co ale kdyby existovalo řešení, které spojuje výhody rolet a žaluzií, aniž by přebíralo nějaké nevýhody? Seznamte se s roletami Den a noc.

 

Jak rolety Den a noc fungují?

Rolety Den a noc, někdy nazývané také jako žaluzie Den a noc, jsou elegantním, a přitom velmi funkčním způsobem zastínění oken, pomocí kterého lze plynule regulovat přístup denního světla do místnosti. Funguje na principu střídání průhledných a neprůhledných vodorovných pruhů látky. Posunutím jedné vrstvy látky docílíte buď částečného, nebo úplného zastínění. V případě zatemňovacích látek tzv. Blackout můžete místnost zcela zatemnit i během dne.

Pro látkové rolety Den a noc je charakteristické složení stínicí látky. Ta je tvořena dvěma druhy látek, které se pravidelně střídají. Vždy je jeden pruh průhledný, nebo spíše průsvitný a druhý neprůhledný a v některých případech dokonce neprůsvitný. Toto charakteristické pruhování jim dalo i jiný název – rolety Zebra, případně DUO rolety anebo Twin rolety.

Látka se stahuje z kazety, umístěné v horní části okna buď přímo na okenním rámu, případně přivrtané ke zdi či stropu. Rolety Den a noc ovšem nestahujeme za spodní konec látky jako u jiných typů rolet. Látka se totiž přes okno odvíjí ve dvou vrstvách. Zadní vrstva, která přiléhá k oknu, se nepohybuje. Před ní se odvíjí a pohybuje přední vrstva tak, jak klesá středová napínací tyč, aby se posléze dostala přes napínací tyč k oknu, a tam se zastavila.

Jednoduchý nápad se skvělým provedením – to je vlastně tajemství úspěchu rolet Den a noc. Absolutní flexibilita při nastavování množství světla, které do místnosti vpustíte i při úplně stažených roletách.

Estetická role

Rolety a potažmo i jiné systémy stínění musí plnit více rolí naráz. Například hrají velkou úlohu v designovém návrhu bytu. Jde opravdu o výrazný prvek v každé místnosti, takže výběru látky byste měli věnovat zaslouženou pozornost.

Látka bude pravděpodobně to první, čím se budete při výběru rolet Den a noc zabývat. Ty nejlevnější látky jsou nabízeny zpravidla v několika základních barvách. S rostoucí cenou roste kvalita látky, výběr barev, textury apod. Pokud chcete, aby bylo možné s pomocí rolet místnost co nejvíce zatemnit (např. ložnici), zvolte speciální zatemňující látky a montáž na rám okna.

Každý moderní interiér může vypadat trochu jinak. Různé barvy, tvary, použité materiály, doplňky nebo osvětlení. Něco ale mají všechny moderní interiéry společné. Tím je využití technologie vestavěných spotřebičů, použití jednoduchých tvarů a linií a kladení důrazu na funkční využití celého prostoru.

Jednoduchost a čisté linie se projevují i v detailech, jako jsou dveře bez zárubní, nebo právě stínicí technika, která může splývat se zdmi a krýt tak celou plochu okna včetně okenního výklenku. V případě potřeby lze ale rolety velmi snadno vytáhnout a umožnit otevření okenního křídla dokořán.

Pro zakrytí celé šířky okna doporučujeme vybírat rolety v MAXI kazetě nebo v POLO kazetě. Jejich hlavní výhodou jsou vyztužená záda kazety a tím pádem celkově pevnější konstrukce. To pak dovoluje vyrobit roletu o šířce až 240 cm. Můžete tedy překrýt celý okenní výklenek jednou roletou.

Na druhou stranu je samozřejmě možné zakrýt každé okenní křídlo zvlášť a mít dvě rolety vedle sebe. Výhodou je, že se s okny pak lépe manipuluje, ovšem dá pak trochu práce nastavit sousedící rolety tak, aby byly jejich pruhy v jedné rovině. Pokud se totiž pruhy nesrovnají do jedné linie, může pohled na ně trochu rušit.

Instalaci rolet jistě zvládnete

V případě rolet Den a noc nepotřebujete pro jejich montáž žádné školení ani certifikáty. Dokonce ani žádné předchozí zkušenosti, nebo snad speciální nářadí. Rolety Den a noc byly totiž navrženy s ohledem na velmi jednoduchou instalaci.

Pokud se navíc rozhodnete objednat si rolety od společnosti FEXI, která se na stínicí techniku specializuje, přijde vám roleta už složená. To je opravdu veliká výhoda, jelikož při sestavování rolety se vám nestane, že něco někam zasunete opačně, přehodíte strany, zlomíte kousek plastu či ztratíte důležitý dílek.

Rolety Den a noc od Fexi – skvělá volba

Proč byste si rolety Den a noc měli pořídit právě od FEXI, když na trhu jsou i jiní dodavatelé? Našli jsme pro vás 7 výhod, které FEXI rolety odlišují od konkurence:

  • Rolety Den a noc od FEXI jsou již složené a sešroubované, montáž je tak mnohem snazší než u jiných dodavatelů – nehrozí, že při sestavování desítek drobných součástek na nějakou zapomenete, něco ztratíte nebo zlomíte.
  • Vybírat můžete až z 3 typů kazet, ve kterých jsou rolety uloženy. Konkrétně Otevřená kazeta, vhodná i pro montáž bez vrtání, POLO kazeta s vyztuženými zády a horním ochranným krytem a MAXI kazeta, která kryje látku ze všech stran.
  • FEXI nabízí až 130 druhů látek s rozdílnou úrovní zatemnění.
  • FEXI nabízí také individuální řešení – můžete si přizpůsobit velikost rolet i pro atypická okna.
  • Výběr vám také usnadní vzorky látek, které si můžete objednat zcela zdarma.
  • Web FEXI je plný propracovaných návodů a manuálů jak ve formě textů, tak obrázků a dokonce videí.
  • Vždycky se můžete obrátit na příjemnou a profesionální zákaznickou podporu, ať už po telefonu, nebo skrze e-mail.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie