Zobrazit přihlášovací formulář

Jak během pandemie pomoct dítěti s výukou angličtiny?

  • Publikováno:
Jak během pandemie pomoct dítěti s výukou angličtiny?

Všichni to známe. Už za nás v hodinách angličtiny často chyběla návaznost a každý rok jsme v učebnicích gramatiky začínali od stejných lekcí. Konverzace s rodilým mluvčím byla jen na některých školách, a pokud jsme nevyjeli na delší čas do zahraničí nebo se angličtině nevěnovali ve volném čase, plody to úplně nepřineslo. Naše děti mají situaci ještě složitější o časté karantény. Pokud hledáte odpovědi na otázku, jak můžete svému dítěti pomoct s angličtinou, máme pro vás několik tipů.

 

Zaměřte se na to, co dítě baví a zajímá

Dítě musí být vystaveno jazyku, co nejčastěji to jde. V ideálním případě každý den na pár minut. Zlaté pravidlo při učení angličtiny pro děti je, chytejte se čehokoli, co dítě baví a zajímá. Jedině tehdy ho totiž u učení udržíte. Zajímá vaše dítě nějaký hudební interpret a pouští si jeho písničky neustále dokola? Fajn. Ať vám písničku přeloží a ví, o čem se vlastně zpívá. Záleží samozřejmě na věku dítěte. Mladším školákům budete muset pomoct, starší už to ale zvládnou sami.

 

Využijte televizi i internet naplno

Dítěti, které si oblíbí nějaký seriál nebo pohádku, pusťte snímek v originálním anglickém znění. Už bude znát děj a zároveň naposlouchá cizí jazyk. Některé děti si oblíbí třeba známou aplikaci Duolingo, kde si mohou několik minut denně překládat věty do angličtiny a snažit se udržet řadu odučených dnů. Ve všech těchto případech si žáci procvičí poslech, překlad nebo čtení a porozumění textu.

Mluvit a nebát se

Nejdůležitější je ale vždycky konverzace. Chcete přece, aby vaše dítě umělo jazyk bez ostychu používat a domluvilo se. Nejlepší je rozhodně trénování angličtiny s rodilým mluvčím. Dneska se dítě už nemusí scházet s lektorem v učebnách nebo po kavárnách, ale zvládne výuku online. Proč byste měli hledat rodilého mluvčího, je vám asi jasné. Američan, Brit nebo lektor třeba z Austrálie naučí vaše dítě mluvit bez chyb a bez ostychu.

 

Vyzkoušejte lekce AJ na 25 minut

Online výuka angličtiny pro děti s Kideo trvá 25 minut a sami si vyberete lektora. Ten se bude během konverzace věnovat jen vašemu dítěti a celou lekci přizpůsobí jeho zájmům, věku a jazykové úrovni. Základem pro zvládnutí jazyka je hlavně dlouhodobá motivace a nenásilné učení okořeněné zábavou. A pak je úspěch zaručen.

Reklamní sdělení

 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie