Zobrazit přihlášovací formulář

Jaro je za dveřmi! Nastartujte unavený organismus, naberte energii a zrychlete metabolismus

  • Publikováno:
Jaro je za dveřmi! Nastartujte unavený organismus, naberte energii a zrychlete metabolismus

Po zimě se všichni obvykle cítíme tak nějak bez “života”. Toto roční období je totiž pro lidský organismus poměrně velkou zátěží. Důvodem je absence sluníčka, málo světla, chlad, nedostatek čerstvé zeleniny a ovoce, ale i prodělání nějakých těch viróz a nachlazení. Je proto důležité podpořit jeho regeneraci. Právě teď je ten nejvhodnější čas!

Zbavte se v těle uložených škodlivin

Ať už se nám to líbí nebo ne, toxiny se ukládají v těle každého z nás. Ze vzduchu, vody, ale především jídla. Možná vás teď napadne, jak organismus zanesený toxiny poznáte? Snadno! Příznaky jsou únava, špatné trávení, pocity těžkosti, nepravidelné vyprazdňování a podobně. Stačí přitom jen pár dní detoxikace, abyste se znovu cítili lépe. Už po týdnu se totiž výkon detoxikačních orgánů, kterými jsou střeva, játra a ledviny, zvyšuje, obnovují se detoxikační procesy. Pocítíte příliv nové energie a vitality, a co rozhodně stojí za zmínku, bude se vám lépe a rychleji hubnout.

A právě jarní období je ideální dobou, kdy se do očisty organismu pustit. Je vhodné eliminovat běžný cukr, omezit tuky, zvýšit příjem vlákniny ve formě čerstvého ovoce a zeleniny, například formou smoothie. Důležitý je také dostatek tekutin jako je voda a bylinkové a ovocné čaje. Naopak nápoje s obsahem kofeinu a teinu je vhodné úplně vynechat. Zároveň je vhodné doplnit detoxikaci vhodnými detoxikačními doplňky.

NÁŠ TIP

Produkt GREEN TRIO značky TOPNATUR obsahuje v jediné tabletě hned tři zelené superpotraviny. Těmi je chlorella, zelený ječmen a spirulina, které tvoří ideální kombinaci pro účinnou detoxikaci. 
Doplněk GREEN TRIO můžete nakoupit ZDE >> 

Tabletky můžete doplnit ještě originálními bylinnými kapkami Dr. Popova Lymfa – detox, které obsahují 7 bylin, známých pro svoje silné detoxikační účinky na organismus.
Detoxikační bylinné kapky Dr. Popova Lymfa - detox můžete nakoupit ZDE >> 

Doplňte vitamíny

Pro správnou funkci imunitního systému tělo potřebuje každý den dostatečné množství vitamínů a minerálních látek. Ty najdete především v pestré zdravé stravě. Protože je ale v tomto období téměř nemožné pravidelně sehnat potřebné množství chemicky neošetřené čerstvé zeleniny a ovoce z místních zdrojů, doporučují odborníci sáhnout pro doplnění vitamínů a minerálů po vhodných doplňcích stravy, kterými jsou multivitamínové přípravky.

NÁŠ TIP

Reflex Nutrition Nexgen® Multivitamin je prémiový multivitamín s obsahem bioaktivních forem vitamínů, organicky vázaných minerálů, živých probiotických kultur a dalších důležitých kofaktorů = 28 biologicky aktivních složek v prověřeném a vyváženém poměru. Produkt je určen pro pravidelný denní příjem všech důležitých mikronutrientů. 
Doplněk Reflex Nutrition Nexgen® Multivitamin můžete nakoupit ZDE >> 


Speciálně pro potřeby dětského organismu je určený multivitamínový doplněk Viridian Nutrition Viridikid Multivitamin. Ve snadno polykatelné kapsli najdete všechny potřebné vitamíny a minerály nakombinované tak, aby doplnily zdravou výživu dětí ve věku od 2 do 14 let. Produkt neobsahuje přidaný cukr, aspartam nebo jiné sladidla, neobsahuje přidané barviva, aromata, pojiva, barviva, nebo skryté přísady.
Multivitamínové kapsle pro děti Viridian Nutrition Viridikid Multivitamin koupíte ZDE >> 

Vyražte do přírody a nastavte tvář sluníčku

Během zimního období jsme si pohybu na čerstvém vzduchu a životadárných slunečních paprsků příliš neužili. Nedostatek slunečního svitu má ale za důsledek nedostatek vitamínu D, který se projevuje mimo jiné tím, že se cítíte unaveně, sklesle a bez nálady. Navíc je vitamín D, kterému se někdy přezdívá také sluneční vitamín, nepostradatelný především pro mineralizaci kostí a jejich normální strukturu, pro správnou funkci imunitního systému, pro normální funkce svalů, při procesu dělení buněk, k zachování normální hladiny vápníku v krvi, pro vstřebávání využití vápníku a fosforu a pro ukládání minerálů do zubů. 

Vitamín D se tvoří v pokožce cca po 15 minutách pobytu na sluníčku. Důležité ale je, aby pokožka nebyla zakrytá oděvem. Navíc je třeba, aby bylo slunce dostatečně vysoko a paprsky dopadaly na pokožku ve správném úhlu, což je v období od května do října a to jen mezi 10 a 14 hodinou. V té době ale zase není vhodné vystavovat pokožku slunci kvůli škodlivému UVA a UVB záření. Podle lékařů je tak v našich podmínkách vhodné doplňovat vitamín D v tobolkách. 

NÁŠ TIP

Skvělým doplňkem stravy s vitamínem Dpro detoxikaci organismu a podporu imunity je produkt Curcumin od společnosti NUTREND. Má antioxidační účinky, je protizánětlivý, podporuje správné trávení a je ideálním produktem do detoxikačních plánů. Obsahuje také značkový extrakt BioPerin, jako jediný získal patentovaný status pro svou schopnost zvýšit biologickou dostupnost nutričních látek.
Produkt Curcumin s vitamínem D a BioPerinem objednávejte ZDE >>


Pokud chcete čistý vitamín D, sáhněte třeba po produktu Detritin Vitamin D 2000 IU od společnosti Silvita. 
Tabletky Detritin Vitamin D objednávejte ZDE >>

Vyspěte se!

Aby detoxikace a regenerace vnitřních orgánů probíhala tak, jak má, je důležitou podmínkou kvalitní pravidelný spánek. V opačném případě lymfatický systém, který se podílí na likvidaci škodlivých látek, selhává a všechen “odpad” se v těle hromadí. Snažte se proto každý den chodit spát ve stejný čas a spěte nejlépe 7 hodin, rozhodně ne méně než 6 hodin, ale také ne déle než 8 hodin. Dbejte tedy na dodržování spánkové hygieny. Před spaním nejezte, nepijte alkohol, nekuřte. Vyvarujte se také sledování televize z postele, koukání se na displej mobilu nebo monitor počítače, zkrátka eliminujte vše, co vyzařuje “modré” světlo. Vystavování se tomuto světlu, a to především ve večerních hodinách, je totiž pro kvalitu spánku škodlivé. Zajistěte také, aby místnost v níž usínáte, byla tichá a tmavá, teplota by se měla pohybovat mezi 18 a 20 °C. 

NÁŠ TIP

Pokud máte problémy se spánkem, ať už s usínáním nebo s častým probouzením se, vyzkoušejte melatonin v podobě doplňku stravy. Jde o tělu přirozený spánkový hormon, který se tvoří v mozku a který je důležitý pro správný biorytmus spánku a bdění.
Melatonin 2 mg od společnosti Allnature objednávejte ZDE >>


Čistě přírodní jsou také tobolky od společnosti Allnature. Přípravek Spánek - bylinná směs obsahuje směs účinných extraktů z bylin, které jsou tradičně používány  pro podporu zmírňování potíží se spánkem a s usínáním. Nechybí meduňka, která je výborná pro uklidnění, kozlík lékařský, který podporuje kvalitu spánku a uklidňuje, a také mučenka, která napomáhá navodit pocity vnitřní pohody.
Tobolky Spánek od společnosti Allnature objednávejte ZDE >>

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie