Zobrazit přihlášovací formulář

4 nejlepší recepty na dezerty s třešněmi: Nadýchané cupcakes, fit košíčky nebo báječná zmrzlina

  • Publikováno:
4 nejlepší recepty na dezerty s třešněmi: Nadýchané cupcakes, fit košíčky nebo báječná zmrzlina

Sezóna sladkých šťavnatých třešní je v plném proudu, protože ale za chvilku skončí, byla by škoda si tohle báječné letní ovoce nevychutnat i v dezertech. Protentokrát ale zapomeňte na tradiční bublaninu a vyzkoušejte něco nového. Na své si přijdou milovníci populárních dortíků s krémem, zdravého životního stylu, ale i děti. 

„Jedním z nových trendů jsou takzvané malé dezerty nebo-li Cake Pops, lízátka na špejli, nebo taky cupcakes, muffiny, donuty a další, u kterých se můžete vyřádit s rozmanitým zdobením,“ říká Olga Ceralová, cukrářka z Dortisimo.cz o aktuálních trendech.

Perfektně nadýchané třešňové cupcakes

Suroviny na těsto

  • 220 g hladké mouky
  • 110 g másla
  • 85 g cukru krystal
  • ½ hrnku zakysané smetany
  • 2 hrnky třešní (cca 25 ks)
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • špetka jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1 čajová lžička mandlového aroma

Suroviny na krém

  • 250 g cukru moučka
  • 230 g másla
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • červené přírodní barvivo
  • třešňový extrakt
  • vanilkový lust
  • špetka soli
  • třešně na ozdobení

Postup:

1. Předehřejeme si troubu na 160°C. Třešně rozmixujeme na jemno, v míse smícháme s moukou, práškem do pečiva, jedlou sodou a solí.

2. Ve druhé míse utřeme změklé máslo s cukrem, postupně zapracujeme vejce a promícháme s moukou a třešněmi. Nakonec dochutíme vanilkovým extraktem a mandlovým aroma.

3. Těsto plníme do muffinových košíčků a do každého schováme jednu vypeckovanou třešničku.

4. Při přípravě krému začneme vyšleháním másla do hladka. Přidáme půlku celkového množství cukru a smetany a dobře zapracujeme. Poté přidáme druhou půlku cukru a smetany, vanilku, třešňový extrakt, špetku barviva a soli. Vyšleháme do hladkého kompaktního krému.

5. Hotové cupcaky zdobíme pomocí trezírovacího sáčku. Posypeme cukrovými stříbrnými kuličkami a ozdobíme zbylými třešněmi.

Třešňová zmrzlina s banány a jogurtem

Suroviny

  • 100 g třešní
  • 50 g banánu
  • 15 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce limetové šťávy

Postup:

1. Vypeckované třešně rozmixujeme spolu s banánem do hladka, přidáme bílý jogurt a dochutíme šťávou z limety podle chuti.

2. Směs nalijeme do tvořítka na nanuky, do každého kalíšku přihodíme pár pokrájených třešní a v mrazícím boxu necháme celé ztuhnout přes noc.

Třešňovo-avokádový fit dezert

Suroviny

  • 150 g ovesných vloček
  • 60 g másla
  • 2 lžíce cukru
  • 5 lžic kakaa
  • 1 avokádo
  • 2 lžíce agávového sirupu
  • vypeckované třešně

Postup

1. Ovesné vločky rozemeleme dohladka na mouku, přidáme máslo, cukr a 2 lžíce kakaa.

2. Prsty prohněteme a poté řádně vmáčkneme do formiček na mini dortíky, tartaletky. Vytvoříme tak základní korpus, který dáme péct na 180°C po dobu přibližně 15 minut.

3. Mezitím si připravíme čokoládový krém. Smícháme vyloupané avokádo, agávový sirup a 3 lžíce kakaa, pokud preferujete kyselejší chutě, přidejte pár kapek citronové šťávy. Vše umixujeme do hladkého krému.

4. Vychladlé korpusy plníme krémem a navrch zdobíme třešněmi.

Čerstvá třešňová lízátka (cherry pops)

Rychlé ovocné jednohubky, kterými potěšíte hlavně děti, protože připomínají tolik oblíbená cake pops – dortová lízátka. Vytvořte několik variant a uvidíte, které u malých nenasytů zabodují.

Suroviny

  • Třešně
  • Želatina
  • Čokoláda
  • Cukr moučka
  • Barevné posypky

Postup

1. Třešně můžete namáčet do horké želatiny, pak už jen necháte vychladnout a získáte lákavě blyštivé dobroty.

2. Výborné jsou také s čokoládou – třešně namáčejte do rozehřáté mléčné čokolády a poté obalujte v kokosu, moučkovém cukru, griliáši nebo barevných posypkách.

3. Vytvořit můžete také variantu pro dospělé. Stačí vyměnit za hořkou čokoládu nebo přidat trochu oblíbeného alkoholu. Obalujte je třeba v okvětních lístcích sedmikrásek. Tady se fantazii meze nekladou!

Jen na závěr nezapomeňte do každé třešně zapíchnout párátko.

TIP REDAKCE

Dodejte svým dezertům originální vzhled díky cukrovému zdobení, jako jsou různé jedlé konfety, kuličky, tyčinky, hvězdičky a další. Ozdobíte s nimi velké dorty, cupcaky i domácí lízátka. Velký výběr najdete třeba na dortisimo.cz.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie