Zobrazit přihlášovací formulář

Pohyb v létě: Když kůže pálí jako čert

  • Publikováno:
Pohyb v létě: Když kůže pálí jako čert

Léto, pot a pohyb. Prima pocit, že jsme si dali do těla, nám někdy zkazí bolest v místech, kde se kůže zpotila. Z původně drobné nepříjemnosti je najedou hořící kůže a každý pohyb až nesnesitelně bolí. Podpaží, stehna, třísla, podkolenní jamky, břicho, intimní partie mužů i žen to dobře znají! Stejně tak místa, která jsou „ve styku“ s podprsenkou. Víme, jak kůži, která pálí jako čert, zklidnit. A hlavně, jak tímhle kožním peklem netrpět.

Čeští lékárníci totiž vymysleli krémpastu Zitenax Active, po které se vyplatí v takové pekelné situaci sáhnout. „Krémpastu jsme vyvíjeli s cílem podporovat aktivní pohyb u lidí bez rozdílu věku i kondice. Chtěli jsme, aby všichni aktivní lidé v každém věku měli ze sportu radost a namáhaná kůže je už v pohybu neomezovala,“ říká Mgr. Marek Hochmann, lékárník ze společnosti Next Force, a.s., která uvedla novinku na trh.

Dvojitá dobrá rada

Máme pro vás hned 2 dobré rady. Buď tu čertovsky pálící kůži po návratu domů jemně očistěte vodou, osušte a namažte speciálním krémem, nebo na to jděte jako správný preventista, který problémům předchází, a svá „riziková“ místa na pohyb připravte. Jak? Stačí na ně namazat jemnou vrstvičku krému předem, tedy před během, chůzí, sportem, prostě jakýmkoli pohybem. S tímhle postupem svědící peklo ani nevznikne.

Krémpasta v testu obstála

Krémpastu testovala hobby běžkyně Lucie (34 let): „Bohužel někdy mi radost a pocit z dobře odvedeného výkonu kazí drobné nepříjemnosti. U mě to ještě donedávna byly odřené prsty na nohou. Když ale slabou vrstvu krémpasty natřu do meziprstí a taky na nárty, prsty se netřou a nedřou. A protože mě od běhání neodradí ani vedra, vyzkoušela jsem úspěšně Zitenax Active i v podpaží, protože právě tam se občas kůže při běhu v tílku odírá. Tahle krémpasta se mi jako ochránce mojí kůže osvědčila. Teď se dokonce mažeme celá rodina na pěších nebo cyklovýletech. Dcerčina zarudlá třísla po delším výjezdu na kole jsou minulostí. Jako velký benefit hodnotím, že krémpasta už podrážděnou kůži dál nedráždí, např. štípáním nebo pálením. Má velmi příjemnou konzistenci a téměř hned kůži zklidní. Do druhého dne je prostě zarudnutí pryč.“

Ochránce kůže z lékárny

ZITENAX ACTIVE je úplně nová forma ochrany kůže, která dostává zabrat sportem nebo aktivitou, kdekoli na těle. Ochrání pokožku profesionálních i rekreačních sportovců každého věku. A dokonce je bezpečná i pro pokožku malých sportovců – dětí a mládeže. Úspěšně ho otestoval a následně schválil Státní zdravotní ústav,“ říká Mgr. Hochmann.

Má podobu krémpasty, o které běžkyně Lucie říká: „Při aplikaci je nejprve krém bílý, je však třeba nanést jen tenkou vrstvu, a když se dobře rozetře, bílé zabarvení prakticky zmizí.“ Bílá barva je způsobená tím, že krém obsahuje důležitou látku - oxid zinečnatý. Právě ten vytvoří jakousi ochrannou bariéru na kůži proti následkům opakovaného nebo dlouhotrvajícího tření.

Krémpasta ZITENAX® ACTIVE

• Je vhodná pro sportovce a aktivní lidi v pohybu.

• Díky své konzistenci, kterou lze zařadit mezi krém a jemnou lékárenskou pastu, vydrží po rozetření na pokožce. Tím může chránit a pečovat mnohem déle než běžné hydratační krémy.

• Není mastná, dovoluje tedy pokožce dýchat.

• Po umytí či sprše se bezezbytku a pohodlně smyje.

• Je bezpečná pro kůži dětí i dospělých.

Krémpastu Zitenax Active koupíte v lékárnách i na www.lekarna.cz. Krémpastu vyvinula česká společnost NextForce a.s. Ta vyvíjí a uvádí na trh ověřené, kvalitní, účinné a bezpečné medicínské přípravky ve spolupráci s lékárníky a lékaři. Pod značkou Zitenax nabízí ještě další produkty pro zdravou kůži, například krémpastu na dětské zadečky nebo hygienický gel na ruce. Výrobu, dle nejpřísnějších farmaceutických norem, realizuje rovněž v ČR. V současné době se NextForce převážně soustředí na obory dermatologie, pediatrie a stomatologie.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie