Zobrazit přihlášovací formulář

Škola volá: 25 tipů na vychytané pomůcky, které si děti zamilují

  • Publikováno:
Škola volá: 25 tipů na vychytané pomůcky, které si děti zamilují

FOTOGALERIE: První školní den už je doslova za dveřmi, s čímž souvisí i nákup různých školních pomůcek a věcí, které se dětem budou hodit. Abyste svému školákovi to nepopulární období alespoň trochu zpříjemnili, pořiďte mu některé z nich v designu, který teď frčí. Inspiraci najdete v naší galerii včetně cen a obchodů, kde věci seženete.

Letní dny plné bezstarostné zábavy končí a školákům nastává nepříliš populární období školních povinností. Aby ten přechod nebyl tak drastický, můžete je potěšit nějakým menším či větším dárkem, který jim udělá radost, zároveň se jim ale bude při školní docházce hodit. 

 

Konec výmluvám

Chcete mít možnost, abyste se s vaším školákem nebo on s vámi mohli v případě potřeby kdykoliv spojit? Pořiďte mu chytré hodinky! Pak už se nebude moci vymlouvat, že mobil v tašce neslyšel. Taková věcička toho umí mnohem víc, než jen ukazovat kolik je hodin. Nejenže svého potomka potěšíte, protože každé dítě určitě rádo zaujme stylovými hodinkami, kterými ohromí kamarády ve škole, ale zároveň mu pořídíte praktického pomocníka, který ho bude motivovat například ke sportu a aktivnímu životu, ale s nímž si bude moct zároveň hrát nebo komunikovat s rodinou či kamarády.  

TIP REDAKCE

Dětské hodinky LAMAX BCool jsou nabité fitness funkcemi, které změří kroky, tep, ale i další sportovní aktivity jako běh, basket, kolo nebo třeba délku spánku. Vaše dítko se tedy bude mít šanci vytáhnout před kamarády nebo si s nimi zasoutěžit. Jejich prostřednictvím může ovládat také poslech hudby, přepnout písničku, pauznout nebo změnit hlasitost. Navíc mají i čtyři vzdělávací hry, které se můžou hodit třeba při čekání na autobus. Hodinky jsou v češtině a neohrozí je ani voda, což se dost hodí, pokud je váš potomek milovník vodních radovánek. Samozřejmostí jsou pak notifikace příchozích hovorů nebo sms zpráv, když není mobil po ruce. S dvěma barevnými řemínky v balení a týdenní výdrží na baterku nešlápnete vedle. Vybírat samozřejmě můžete z designu pro kluky i holky.

I na designu školního batohu záleží

I když vy samozřejmě víte, že školní aktovka nebo batoh by měly být především praktické, účelné a samozřejmě také ergonomické, aby dětem při nošení těžkých učebnic, sešitů a dalších školních pomůcek nezničily záda a naopak podpořily jejich zdravý vývoj, pro samotné školáky je důležitý hlavně vzhled. Prohlédněte si proto batoh, který váš potomek nosil do školy loni, a popřemýšlejte, jestli si nezaslouží nový. Každodenní používání, zapomenuté svačiny, vyteklé pití a často nepříliš šetrné zacházení, zanechá na tašce viditelné stopy. Proč tedy školákovi nezpříjemnit návrat do lavic novou aktovkou či batohem.

TIP REDAKCE

Za pozornost stojí certifikované stylové školní aktovky a batohy české značky BAAGL s unikátním ergonomickým systémem, k jejichž nejdůležitějším vlastnostem patří nízká hmotnost a anatomické tvarování zad, ale i další vychytávky umožňující zdravé a příjemné každodenní nošení vašeho školáka. 

Velký výběr všech možných designů a velikostí pro malé i větší školáky naleznete například kamenných obchodech Pompo a na jejich e-shopu ZDE >>

 

Vyvážená svačina zaručí dobrý výkon

Řada rodičů každoročně bojuje s tím, že děti odpoledne přinesou nesnědenou svačinu zpátky domů nebo jí ve škole vyhodí do koše, aby nemusely poslouchat rodičovské kázaní. Namazaný rohlík či chléb s kusy papírového ubrousku nalepeného po obvodu totiž opravdu nevypadají příliš vábně. jak tedy školáky "přinutit" svačinu sníst? Stačí, když je jídlo patřičně zaujme. Toho docílíte jak jeho skladbou, svačina by měla být pestrá jak složením, tak i na pohled, ale také způsobem naservírování. Důležité je proto pořídit ten správny svačinový box s více přihrádkami, který nepoteče a udrží vše na svém místě. A když ještě přikoupíte vtipná napichovátka ve tvaru různých očí, lístků, zvířátek a podobně, kterými svačinu dozdobíte, uvidíte, že váš potomek bude první, který po zazvonění svačinu vytáhne z tašky a s chutí se do ní pustí.

TIP REDAKCE

Z vlastní zkušenosti doporučujeme dózu na svačinu Lite od společnosti schmatzfatz by Klarstein, v níž každá část svačiny najde své místo. Obrovskou výhodou je bezpečné a vzduchotěsné uzavírání jednotlivých přihrádek boxu, díky čemuž můžete dát dítěti i jogurt, puding nebo kaši a máte jistotu, že do tašky nic nevyteče ani neprosákne. Navíc svačina zůstane dlouho čerstvá a chutná a zachová si své aroma. Díky praktickému systému vkládání lze totiž všechna jídla skladovat odděleně. Nic se nemíchá: ovoce chutná jako ovoce, salám jako salám a sýr jako sýr. Dóza samozřejmě neobsahuje BPA, je vyrobená z plastu, který je netoxický, bez chuti a zápachu. Za zmínku stojí také skutečně nízká hmotnost. 

Velký výběr těchto krabiček na svačinu všech možných velikostí, tvarů a barev najdete ZDE >>

A papírové ubrousky raději nahraďte opakovaně použitelným voskovaným ubrouskem z biobavlny a rostlinných vosků. Nádherný design mají například ty značky Endles by Econea. Vyrobeny jsou pouze z rostlin, biobavlny s certifikací GOTS, BIO sojového a kandeliového vosku, pryskyřice a jojobového oleje. Pohodlně do nich zabalíte chleba s pomazánkou nebo třeba nakrájené ovoce. Po použití ubrousek pak jednoduše opláchnete pod tekoucí vodou. 

Vybírat hned z několika designů můžete ZDE >>

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie