Zobrazit přihlášovací formulář

Podzimní diamantové malování

  • Publikováno:
Podzimní diamantové malování

Podzim už klepe na dveře a s ním i barevné listí, sychravé počasí a mnoho tradic. Jaké aktivity si na toto období naplánovat? A jak si letošní podzim užít na maximum?

Pokud jste doposud vnímali podzim pouze jako nutné zlo, je třeba vztah k němu přehodnotit. A protože víme, že se zažité zvyky občas těžko mění, rozhodli jsme se vám ukázat, jak zábavný může podzim být. Ukážeme vám, jak si vyrobit draka, vytvořit diamantový obraz nebo vyrobit ptačí krmítko.

Proč si zamilovat podzim?

Léto je krásně svěží a barevné. Svým barevným řáděním se však ani zdaleka nevyrovná podzimu. Barva listí na stromech se postupně mění ze zelené na žlutou, oranžovou a červenou. Lesy se zbarvují do nejrůznějších odstínů a stávají se inspirací pro spoustu kreativních duší.

Seznam zábavných podzimních aktivit

Naučit se mít podzim rádi není nic složitého. Stačí jen objevit ty správné aktivity a můžeme vám slíbit, že příští podzim budete nedočkavě vyhlížet. Najděte si takovou aktivitu, která vás potěší i v sychravých podzimních dnech. Ideální je diamantové malování.

Kreativní koníčky jsou v současnosti velmi oblíbené. Jediným problémem je, že vyžadují trochu trpělivosti a času, které během léta běžně nenajdeme. Podzim je pro ně ale jako stvořený! Jednou z kreativních aktivit je diamond painting neboli malování diamanty. To vás dokáže uvolnit a zbavit zbytečných starostí. Tvoření vás na závěr odmění zářivým obrazem, který každého ihned zaujme.

Technika tvoření diamantových obrazů spočívá v lepení drobných diamantů na jednotlivé plošky malované předlohy. Výsledkem je pak mnohem originálnější a třpytivější varianta vámi vybraného motivu.

Tipy, jak začít s diamantovým malováním

Diamantové malování se trochu podobá omalovánkám. K vyplňování jednotlivých políček ovšem neslouží barvy, ale drobné třpytivé kamínky. Jejich postupným lepením do předepsaných polí získáte umělecké dílo, které nebude mít obdoby. Pojďme se na tento kreativní koníček podívat blíže.

  • Vyberte motiv a variantu. Vyberte si motiv, který vás zaujme, a promyslete si, zda jej budete chtít po dokončení pověsit na zeď. Podle toho při nákupu zohledněte jeho velikost. Rozhodněte se také, zda budete chtít plátno vypnout na rám. 
  • Připravte si obsah diamantové sady. Jakmile k Vám sada dorazí, nachystejte si jednotlivé komponenty (samolepicí plátno s motivem, misku, sáčky s diamanty, pero, voskovou hmotu).
  • Napněte si plátno a obstarejte si zdroj světla. K tvorbě je třeba mít dostatek prostoru a světla. Máte vše připraveno? Vyberte si oblast, kterou chcete začít. Políčka v ní budou označena číslem. To najdete i na sáčku s příslušnými diamanty. Nachystejte si je na misku a pusťte se do tvoření.
  • Lepte jeden diamant po druhém. Do pera natáhněte trochu voskové hmoty pro snadnější úchop diamantů, poté jeden perem naberte a umístěte ho do zvoleného pole. Takto postupujte až do dokončení obrazu.

Oblíbené motivy u spolehlivého dodavatele

Diamantové malování se rychle rozšířilo po celém světě jako nová zábavná tvůrčí aktivita. Můžete vybírat mezi mnoha dodavateli a tisíci různými motivy. Leaderem na trhu je společnost Diamondi se svým e-shopem www.diamantove-malovani.cz.

Společnost začíná pronikat i do dalších evropských států. Na Slovensku provozují web www.diamantove-malovanie.sk a v Polsku www.diamentowe-malowanie.pl. A brzy přibydou i další země.

Vybírat můžete z celé řady rozmanitých motivů. Stačí se jen nechat oslovit nějakým z obrazů, rozhodnout se, kam jej chcete umístit, a pustit se do tvoření. Pokud budete chtít, aby se ve vaší tvorbě odrážela právě atmosféra podzimu, můžete si vybrat jeden z podzimních námětů.

Skvělou možností je nechat si vyrobit předlohu podle vlastní fotografie. Když tedy půjdete na procházku podzimní přírodou, nezapomeňte vyfotit nějakou pěknou fotografii. Převedena do obrázku z diamantů bude připomínat krásu podzimu.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie