Zobrazit přihlášovací formulář

Klára Hájková (38): Zhubla jsem kvůli synovi, teď jsem zas plná energie a mám radost ze života

  • Publikováno:
Klára Hájková (38): Zhubla jsem kvůli synovi, teď jsem zas plná energie a mám radost ze života

Problémy s kilogramy nabranými v těhotenství řeší spousta žen. A zbavit se jich není při celodenní péči o miminko pro řadu z nich vůbec jednoduché. Své o tom ví i Klára, která s nadváhou, věčnými dietami a opakovaným jojo efektem dlouho sama bojovala. Pak ale udělala to nejlepší rozhodnutí, díky kterému zhubla desítky kilogramů. A co je nejdůležitější, vysněnou váhu si úspěšně drží.

Osmatřicetiletá Klára Hájková, která je maminkou úžasného syna, s nadváhou bojovala delší dobu. Snížit váhu sice při každé dietě dokázala, ale bohužel nikdy ne na dlouho. Navíc s každým zhubnutím a opětovným přibráním váha plíživě rostla a ručička váhy ukazovala stále větší a větší číslo. 

“Během několika let jsem vyzkoušela spoustu diet, kdy se mi pokaždé podařilo shodit několik kilo, ale bohužel jsem u toho nikdy dlouho nevydržela a jojo efekt se dostavil opravdu rychle,” svěřila se.

Přelomový okamžik ale nastal až v těhotenství, kdy, jak už to u mnoha žen bývá, přibrala ještě mnohem víc. Ručička váhy se vyšplhala až na 132 kilogramů. Obezita Kláru začala omezovat v běžném životě, objevovaly se i zdravotní problémy.

“Zlom přišel ve chvíli, kdy jsem vyšla pár schodů, a nahoře jsem se musela zastavit, protože jsem nemohla popadnout dech, motala se mi hlava, srdce mi bušilo a měla jsem pocit, že dostanu infarkt. V ten moment jsem si řekla: “A dost! Musím s tím něco udělat”.”, vzpomíná Klára.

A právě syn byl pro ni tou nejsilnější motivací, aby se velké nadváhy dokázala nejen zbavit, ale především nenabrat zas a znova ztracená kila zpět a k nim vždy ještě pěkných pár dalších navíc. “Rozhodla jsem se, že prostě musím zhubnout, nejen kvůli sobě, ale hlavně kvůli synovi. Nemohla jsem dopustit, že by mohl přijít o mámu,” dodává.

Vzhledem k předchozím zkušenostem už ale věděla, že sama to prostě nezvládne. Pátrala proto na internetu, poptala se kamarádek a na základě pozitivních zkušeností ze svého okolí se nakonec rozhodla obrátit na odborníky ve výživové poradně.

“Na stránkách spolukiladolu.cz jsem si našla nejbližší poradnu a domluvila si schůzku s Petrou Jóbovou, která je výživovou poradkyní programu The 1:1 Diet. Na první schůzce mě velice mile přivítala, vše mi vysvětlila a pak přišlo obávané vážení. Když jsem se dozvěděla výsledky hodnot, byla jsem zděšena. Domů jsem odcházela s tím, že to tentokrát nevzdám, srovnala jsem si to v hlavě a pustila se do toho. Každý týden váha ukazovala menší a menší hodnoty a já byla nadšená,” vzpomíná Klára.

Do dnešního dne se jí díky odborné pomoci a podpoře podařilo shodit přes 44 kilogramů a hubne úspěšně dál. “Moje sebevědomí vzrostlo a lidé z mého okolí mě nepoznávají. Říkají, jak mi to moc sluší, že jenom kvetu. Přítel mi začal říkat, že se konečně zase směju a jsem veselejší. Cítím, že mám plno energie a radost ze života. Můžu si zase bez problému hrát se svým synem, běhat s ním po hřišti a nemusím mít strach z toho, že se nemůžu pořádně nadechnout,” dodává.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie