Recept na luxusní plněné rohlíčky s karamelovým kávovým krémem, jak je dělá Josef Maršálek
- Autor: Lenka Ch. (berunkalenka)
- Publikováno:

Vyhlášený cukrář, pekař a populární porotce pořadu Peče celá země Josef Maršálek miluje domácí pečení už od dětství. A snaží se pro něj nadchnout i "obyčejné smrtelníky", kterým chce dokázat, že vynikající zákusky, dorty, koláče i cukroví, zvládne upéct každý. A stačí mu k tomu jen trouba a trocha cviku. Vyzkoušejte jeho delikátní plněné rohlíčky, které se mezi vánočním cukrovím budou vyjímat.
Plněné rohlíčky s karamelovým kávovým krémem
Suroviny na těsto (na 25-30ks)
- 110g máslo @madeta.cz
- 75g cukr
- 165g mouka hladká @babiccina_volba
- 90g strouhané vlašské ořechy
- 1g skořice mletá
- 1g sůl
na náplň
- 100g máslo @madeta.cz
- 120g cukr krupice
- 120g smetana ke šlehání @madeta.cz
- 20g silné espresso
- 1g sůl
na dokončení:
- 60g hořká čokoláda
- 10g kakaové máslo
Postup
1. Na těsto smícháme rychle všechny ingredience dokud se nespojí v homogenní hmotu.
2. Těsto vmačkáme do formiček na rohlíčky, spíše do stran, necháme prohlubeň na krém.
3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 C asi 15-20 minut, ještě vlažné rohlíčky z formiček vyklepneme.
4. Na krém za stálého míchání rozpustíme máslo, sůl a cukr a vaříme do zlatavého karamelu.
5. Poté ke karamelu přilijeme horkou smetanu a nakonec espresso.
6. Náplň dobře provaříme a následně necháme vychladnout asi na teplotu 10 až 15 °C.
7. Zchladlou náplň vyšleháme do hladkého nadýchaného krému, kterým naplníme sáček se zdobící trubičkou a rohlíčky ozdobně vždy po dvou naplníme.
8. Naplněné rohlíčky dáme do lednice ztuhnout.
9. Mezitím si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu s kakaovým máslem a špičky ztuhlých rohlíčků v ní namočíme.
10. Odkládáme na plech s papírem na pečení a dáme do lednice ztuhnout.
TIP REDAKCE
Přemýšlíte, jak dodat svátečnímu pečení jiskru? Zkuste tentokrát rozvonět svou kuchyni trochu jinak! V šedesáti unikátních receptech inspirovaných dětstvím, zážitky z cest i aktuálními světovými trendy vám Josef Maršálek ukáže, jak z klasického cukroví udělat něco výjimečného. Podělí se s vámi také o své tajné tipy, takže společně zvládnete cukrařinu špičkové úrovně přímo u vás doma.
Kuchařku pořídíte také ve formě e-knihy.
Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli
Chcete opravdu odstranit článek?
Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé