Zobrazit přihlášovací formulář

Dejte sbohem roupům a parazitům

  • Publikováno:
Dejte sbohem roupům a parazitům

Roup nemá druhové jméno „dětský“ náhodou. Tento parazit se vyskytuje zejména u dětí. Nemusíte se však ničeho obávat, jedná se o jednu z nejběžnějších střevních infekcí u člověka a dá se snadno léčit. Jediným problémem je, že se vrací.

Mezi střevní parazitální infekce kromě roupa dětského řadíme ještě škrkavku dětskou. I ta se vyskytuje zejména u dětí školního a předškolního věku. Příznaky mohou být různé.

Jak se střevní parazité šíří?

Daří se jim v dětských kolektivech, kde se šíří rychlostí blesku. Například na oblečení vajíčka přežijí až dva týdny, stačí pak, když je dítě požije. Vzhledem k tomu, že malé děti si velmi často olizují ruce a strkají věci do pusy, k nákaze může dojít opravdu rychle. Nakazit se však mohou nejen od dětí ve školce či škole, ale třeba i od domácích mazlíčků.

Můžete se sebevíc snažit učit dítě správným zásadám hygieny, ale to, co olizuje, prostě nemáte šanci uhlídat. Z nákazy škrkavkou či roupem dětským si nedělejte velké starosti. Trvalá újma na zdraví z nich nehrozí.

Jaké jsou typické příznaky infekce?

Střevní parazité se projevují bolestmi břicha, únavou, svěděním v oblasti konečníku, zvýšenou teplotou a u dívek také gynekologickými potížemi. Stolice může mít změněný charakter (konzistence, vzhled či zápach). Roup dětský je ve stolici či konečníku dokonce zpozorovatelný, vypadá jako pohyblivá bílá nitka. Pokud diagnóza není takto jasná na první pohled, protože dítě je unavené, nechce jíst, má problémy se spánkem apod. – a z toho se nic 100% identifikovat nedá, vydejte se k pediatrovi. Jestli ale máte jasno, můžete přeskočit návštěvu lékaře a vydat se rovnou do lékárny. Přípravky proti střevním parazitům jsou volně prodejné.

Proti parazitům přírodní silou

Na roupy u dětí, ale i škrkavku a další střevní parazity je určen mimo jiné přípravek Parazitol. Na rozdíl od alternativ je čistě přírodního původu, a proto ho mohou děti již od 18 měsíců věku. Obsahuje extrakt z dýňových semínek a česneku, které rychle zafungují, jedná se o sirup s příjemnou jahodovou příchutí. Děti budou zase spokojené a šťastné.

Jelikož jde o přírodní přípravek, dětské tělíčko nijak nezatíží. Díky tomu je možné Parazitol používat také jako účinnou prevenci. Doporučuje se používat ho vždy jednou za tři měsíce po dobu jednoho týdne.

Jestliže jste infekci v domácnosti objevili, věnujte zvýšenou pozornost dodržování osobní hygieny. Dohlédněte na děti, ať si pečlivě myjí ruce pokaždé, když přijdou zvenku, a po každém použití toalety. Měňte častěji ložní prádlo a ručníky, i na těch se mohou vajíčka parazitů vyskytovat.

Parazitol koupíte v lékárnách, těch kamenných i online. Prodává ho například Lekarnalife.cz. Jde o český výrobek od farmaceutické společnosti Techno Life.

 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie