Zobrazit přihlášovací formulář

Plnější rty za pár minut

  • Publikováno:
Plnější rty za pár minut

Kdo by nechtěl mít plné a smyslné rty hollywoodských hvězd? Přitažlivost plných a sytých rtů je neoddiskutovatelná, ale zdaleka ne každému byly takové rty dány do vínku od přírody. Než se pustíte do vyplňování a zvětšování rtů na klinikách plastické chirurgie, co takhle vyzkoušet přírodní postup, který na pár hodin promění vaše rty v naprosto neodolatelné? Víme, jak přírodu malinko obelstít.

Kůže na rtech je tenká, proto je také mimořádně citlivá. Určitě jste zaznamenali balzámy na rty, lesky a rtěnky, které slibují „efekt plnějších rtů“. V zásadě celé kouzlo funguje díky přítomnosti kafru (nebo jiných „štípavých“ látek), který ve rtech zvyšuje prokrvení. A právě maximální prokrvení a způsobení lehkého a zdraví nijak neohrožujícího otoku rtů je přesně ono.

Všechny následující kroky můžete využít odděleně, ale nejlépe fungují všechny v kombinaci.

  • Kartáček na zuby s měkkými štětinami odstraní z vašich rtů odumřelou kůži a mechanickou masáží dojde k prvnímu masivnímu prokrvení rtů. Vezměte si čistý suchý kartáček a alespoň minut s ním přejíždějte po rtech. Nebojte se trochu přitlačit.
  • Jakmile dokončíte očistu zubním kartáčkem, vezměte papírový kapesník a rty dočistěte jím. Odstraní zbytky šupinek kůže.
  • Přichází asi nejkontroverznější bod. Je třeba vytvořit podtlak a způsobit prokrveným rtům lehounký otok. Vezměte si skleničku (ideálně větší „panákovku“), vyšpulte rty a dejte je do ní. Vsajte vzduch a vytvořte tak ve skleničce podtlak. Tady pozor – ne moc silný! Vydržte zhruba 10 až 20 vteřin, opatrně skleničku sundejte. Vaše rty jsou teď mechanicky prokrvené na maximum.
  • Takže nejsnadněji vstřebávají látky z vnějšího okolí. Vezměte trošku vazelíny nebo balzámu na rty a smíchejte ho se skořicí. Vzniklou mast naneste rovnoměrně na rty a nechte alespoň 2 minuty působit. Rty budou pravděpodobně štípat, ale to je v pořádku – účinné láky ve skořici a balzámu se vstřebávají.
  • Směs ze rtů otřete pomocí odličovacího ubrousku nebo tampónku namočeného v teplé vodě.
  • Pokud používáte konturovací tužku a chcete, aby vaše rty vypadaly plněji, ale zároveň přirozeně, je třeba dodržet dvě pravidla. Uprostřed rtů tužku lehounce přetáhněte, ale směrem ke koutkům už se držte přirozené linie rtů.
  • Vyzkoušejte „shadow effect“ – zkuste přibarvit stín, který vrhá váš spodní ret. Vezměte si bronzer nebo přirozenou tvářenku, kterou používáte na běžné líčení. Pomocí štětečku naneste malé množství bronzeru pod spodní ret, respektive na pomezí rtů a brady. Rozetřete doztracena a „shadow effect“ je na světě.

Tato metoda vám samozřejmě nezvětší rty permanentně, ale pro speciální příležitosti, jako je focení, společenské události, romantický večer a podobně se hodí dokonale. Pokud chcete například jen zvýraznit přirozenou barvu rtů, využijte masáž kartáčkem na zuby a skořicovou masku.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie