Zobrazit přihlášovací formulář

Přenosná odsávačka do porodnice i na doma

  • Publikováno:
Přenosná odsávačka do porodnice i na doma

Těšíte se na své první děťátko a ráda byste věděla vše o kojení? Jaké jsou jeho výhody a co je vlastně sací reflex, který je velmi důležitý? Prozkoumejte naše rady a tipy a užijte si splynutí s miminkem naplno.

 

Miminka postupně získávají až 27 různých reflexů - jedná se například o chodící, polykací, úchopový či plavací. Úspěšné kojení závisí právě nejen na dostatečné produkci mléka, ale také na správně vyvinutém sacím reflexu. Plně vyvinutá sací reakce, která zahrnuje koordinaci sání, polykání a dýchání, se objeví v 32. týdnu těhotenství. To je důvod, proč většina novorozenců je připravena sát ihned mléko z prsu.

 

Jaké jsou výhody kojení?

Asi není nic krásnějšího než spokojené miminko, které bez problémů saje z prsu – už od prvních okamžiků se tak velmi rozvíjí citová vazba mezi děťátkem a maminkou. Mateřské mléko obsahuje protilátky, které chrání miminko před nemocemi a posilují jeho obranyschopnost. Během kojení se navíc uvolňuje hormon oxytocin, který je nazýván hormonem lásky – vzbuzuje v mamince pocit neskutečného štěstí a pohody. Díky kojení se maminkám po porodu rychleji vrací děloha do původního stavu, ženy trpí méně chudokrevností a kojení je chrání před rakovinou prsu či vaječníků. Také návrat k původní postavě se tak urychluje, a navíc má antikoncepční účinky (nutné však konzultovat se svým gynekologem).

 

Odsávačka mateřského mléka

Ačkoliv je kojení úžasná věc, tak nám určitě dáte zapravdu, že je to někdy velký boj – miminko se neumí zprvu přisát, bradavky pouze ožužlává, pláče nebo křičí, protože mléko neteče. A maminka zažívá stres nebo také bolest. Zahoďte ale veškeré obavy, protože vše se dá časem zvládnout. 

Pokud vás trápí pocit, že máte málo mateřského mléka (nízká laktace), ale také pocit plných prsou, investujte do kvalitní elektrické odsávačky – můžete tak kombinovat kojení a krmení z láhve. 

Začátky kojení si můžete ulehčit s novinkou značky Canpol babies - přenosnou elektrickou odsávačku mateřského mléka Take&Go oceníte ihned po fyziologickém porodu, ale také po císařském řezu. Jedná se o praktické bezdrátové provedení, a navíc velmi tiché, proto můžete odsávat také během noci. Odsávačka nabídne až 18 stupňů síly odsávání ve dvou fázích, které vychází z přirozeného rytmu sání miminek. 

Trychtýř odsávačky Take&Go se krásně přizpůsobí různým tvarům prsů a zároveň je vnitřní vložka vyrobena z lékařského jemného silikonu, který je šetrný k citlivé pokožce. Odsávačka má přehledný dotykový displej a ovládání je velmi intuitivní. Nabíjení je pohodlné, a to přes USB kabel, nebo přímo z powerbanky. Plně nabitá baterie vydrží až 120 minut.

Další pomocníci

Při péči o prsa myslete také na vhodné oblečení a kojící podprsenky, dopřejte si 100% bavlnu či jiné přírodní materiály, které nedráždí citlivou pokožku. Na trhu existují také krémy na prsa, ale také přímo na bradavky – uleví od pnutí, začervenání i bolesti. Vsadit můžete také na účinky samotného mateřského mléka, které má antibakteriální účinky – po kojení si mlékem potřete bolavou bradavku.

 

Zejména v letních měsících se snažte v domácím prostředí prsa větrat a sprchovat, poté dostatečně vysušit měkkým ručníkem. Během dne můžete používat vložky, které zachytí případné vytékající mléko. Raději investujte a zvolte vložky do podprsenky Canpol babies, které nedráždí pokožku, jsou savé a prodyšné – v opačném případě se mohou bradavky zapařit a budou náchylnější k zánětům. I tenké vložky mohou být savé. 

 

Máte už bolestivé či popraskané bradavky, ale chcete kojit dále, aby se nezastavila tvorba mléka? Můžete dočasně vyzkoušet kojení přes chrániče bradavek, které jsou vyrobeny ze silikonu a urychlují hojení. Silikon je bez zápachu, bez chuti a nemění chuť mléka. Chránič má speciální tvar, aby miminko stále cítilo při kojení maminku a mohlo se přitulit k prsu. 

Užijte si začátky mateřství se značkou Canpol babies

O značce:

Značka Canpol babies nabízí jeden z nejširších sortimentů výrobků pro maminky a miminka na evropském trhu. Již více než 30 let pečujeme o to, aby maminky mohly úspěšně začít svou cestu mateřstvím, a pomáháme jim překonat veškeré počáteční výzvy, které s ním souvisí. Podporujeme maminky v raném období mateřství a díky komplexnosti portfolia (více než 800 produktů) je doprovázíme v prvních letech života jejich dětí. Nabídka Canpol babies zahrnuje široký výběr produktů od potřeb v období těhotenství a po porodu, krmení dítěte, dudlíky, kojenecké láhve, odsávačky, hygienické a bezpečnostní pomůcky, ale také plyšové hračky.  

Značka Canpol babies doporučuje kojení jako nejlepší a nejzdravější formu výživy dítěte. Alternativní formy krmení dítěte vždy konzultujte s pediatrem, porodní asistentkou, dětskou sestrou nebo farmaceutem. Přistupte k němu pouze v případě, že je kojení nemožné nebo nedostačující.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie