Zobrazit přihlášovací formulář

Proč se vyplatí založit dětský účet?

  • Publikováno:
Proč se vyplatí založit dětský účet?

Je lepší založit dětský účet, nebo je výhodnější nechat dítěti kapesné v hotovosti? O tom se přou odborníci i laická veřejnost. A zdá se, že argumenty, proč dítěti založit dětský účet, jasně vítězí. Podívejme se na 3 důvody, proč je to výhodné.

Zodpovědnost

Díky tomu, že dítěti založíte běžný účet a dáte mu do ruky debetní kartu, z něj uděláte částečně samostatnou a zodpovědnou osobu. Není to totéž, jako když má v peněžence 500 korun. Placení kartou v sobě má určitou magii.

Dítě se najednou cítí víc dospěle. Má k dispozici hodně peněz, ale ví, že s nimi musí nakládat rozumně, nesmí je utratit naráz a že si musí hlídat stav konta. Dětský účet ho učí, jak hospodařit, jak zbytečně neutrácet, i co se děje poté, když utratí všechno. Což je dobrá škola do života.

Finanční gramotnost

Nabídka dětských účtů je široká. Nabízí je většina bank. A leckteré mají v nabídce také dětský spořicí účet. Pro rodiče proto není snadné vybrat ten nejlepší dětský účet. Abyste nad hledáním nestrávili hodiny, je výhodné podívat se například na srovnání účtů od Ušetřeno.cz, kde najdete vše přehledně a s veškerými detaily.

Dobře vybraný dětský účet pak vaše dítě naučí lepší finanční gramotnosti. Sice mu doma můžete vysvětlovat, jak má šetřit, kolik smí utrácet a za co – ale praxí se to zkrátka naučí nejlépe. A dětský účet, který mají rodiče pod svou kontrolou, je k tomu tou nejlepší cestou.

Výhody od banky

Třetí velkou výhodou dětských účtů je, že jsou často ze strany bank zvýhodněné. Pokud vyberete správně, může mít dítě hezký úrok na spořicím dětském účtu. Může dostat určitou sumu za založení účtu a často je takový účet bez poplatků. Dítě tedy bude spokojené a vy nebudete tratit – budete mít dokonalý přehled o tom, co se svými penězi dělá.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie