Zobrazit přihlášovací formulář

Jaký je nejlepší cenově dostupný dárek k narozeninám pro holčičku ve věku 4–5 let?

  • Publikováno:
Jaký je nejlepší cenově dostupný dárek k narozeninám pro holčičku ve věku 4–5 let?

Hledáte nápady dárek pro svou holčičku ve věku 4 až 5 let? Chtěli byste koupit jedinečný dárek, který se rychle stane jejím oblíbeným předmětem, ale nezruinuje vaši peněženku? Máme pro vás tipy na dárek k narozeninám pro holčičku v předškolním věku, ze kterých si zaručeně vyberete.

Blíží se narozeniny vaší holčičky a vy váháte, co své malé princezničce darovat? Pomůžeme vám vybrat vhodný dárek, díky kterému se vaše holčička bude cítit výjimečně a bude si ho vážit. Dárek by v první řadě neměl být prvoplánový – ale vaše dítko rozvíjet a učit ho novým dovednostem. Kromě zábavného aspektu je tak třeba při koupi vhodného dárku zapotřebí také zvážit vzdělávací a naučnou stránku a v neposlední řadě se také vejít do rozpočtu. Náš výběr tipů na dárky všechna tato kritéria splňují.  

Jak správně vybrat vhodný dárek?

Ne všem holčičkám udělá radost domeček pro panenky. Nejprve si tedy musíte položit otázku, co má 4letá nebo 5letá holčička ráda? V potaz musíte vzít věk – to, co dětem do školy k narozeninám udělá zajisté radost (nové tenisky, ve kterých udělají děti školou povinné dojem na spolužáky), možná nechají předškolní děti chladné. A musíte zvážit nejen věk, ale také zájmy. Holčičky, které se rády parádí, určitě uvítají malovátka. Naopak pokud vaše dcera svůj vzhled neřeší a raději si hraje venku, udělá jí větší radost spíše venkovní houpačka apod.

  • Dárek pro holčičku 4 roky: Čtyřleté dívky mohou mít širokou škálu zájmů – od panenek, imaginativních her a výtvarných činností až po sport a hraní si venku. V tomto věku mohou spoustu zábavy přinést i snadno ovladatelné hry, které odpovídají jejich vývojové fázi, jako jsou deskové hry, které nevyžadují čtení.

  • Dárek pro holčičku 5 let: Když holčičky dosáhnou věku pěti let, můžete u nich zaznamenat změnu. Mohou se například snažit napodobovat styl oblékání nebo chování člena rodiny. Chcete-li vybrat nejlepší dárky pro pětileté holčičky, musíte při výběru toto zohlednit. Možnosti dárků pro dívky se neomezují pouze na plyšové hračky nebo panenky. Můžete jim darovat sady pro malé parádnice, oblečení na sport, jako je tanec, cyklistika nebo balet nebo jim třeba rovnou pořídit koloběžku, kolo apod. – a to včetně helmy a dalšího vybavení.

 Jak při nákupu dárků ušetřit?

Vánoce, pololetní vysvědčení, narozeniny, svátek – příležitosti ke koupě dárku se rychle nastřádají – a o to více, máte-li více než jedno dítě. Smysluplné dárky lze přitom nakoupit za zlomek ceny, stačí pouze vědět, jak na to.

Chytrý nákup ve slevě

Při nákupu dárků je možné značně ušetřit díky slevovým kuponům z promo-codes.cz. Na specializované platformě s digitálními kupony se slevami na vybrané produkty, jako jsou hry a hračky, knihy, sportovní potřeby a další spotřební zboží je možné využít například slevový kód Bambule: https://promo-codes.cz/slevove-kody/bambule. Najdou se však i slevové kupony s promo kódy do dalších velkých internetových hračkářství – například slevové kódy Pompo na promo-codes.cz  s cenovým snížením až několik desítek procent. Kromě slev na konkrétní produkty je také možné využít slevy na přidružené služby, jako je doprava zdarma apod.

Nákup z druhé ruky

Znáte to – děti rychle odrostou a drahý dárek, který jste jim před měsíci koupili – již nevyužijí. Ve stejné situaci je řada dalších rodičů. Z toho důvodu je možné na internetu nakoupit téměř nové zboží od oblečení přes hračky po jízdní kola nebo koloběžky za poloviční i nižší cenu. Někteří rodiče dokonce nabízí věci, ze kterých jejich děti vyrostly, zcela zadarmo – stačí si pro ně přijet (tzv. věc za odvoz).

Vlastnoruční výroba dárků

Nepodceňujte sílu vlastnoručně vyrobených dárků. Upečte, nabídněte, že uděláte oblíbenou snídani, ušijte panenku nebo vytvořte domeček pro panenky či loutkové divadélko ze starých krabic. Do výroby můžete zapojit i svou holčičku. Uvidíte, že si narozeninový den užijete, aniž byste utratili majlant.

Tip na dárek k narozeninám pro holčičku v předškolním věku

Odpoutejte se od představy, že každé holčičce udělá radost plyšový medvídek nebo panenka. Vyberte dárek s přesahem, který vaši holčičku rovněž naučí řadě nových dovedností.

Houpačka nebo houpací síť

Máte-li zahradu nebo dvorek, zvažte venkovní dárek. Vaše holčička bude více času trávit na čerstvém vzduchu. V houpací síti se navíc bude učit rovnováze.

Dětský stan do pokojíčku

Nemáte-li zahrádku, ale vaše holčička si přesto ráda hraje venku, pořiďte ji hrací stan do pokojíčku. Může mít podobu indiánského týpí, pokud má dobrodružnou povahu nebo třeba princeznovského hradu.

Vlastní batůžek, pojízdný kufřík

Vaše holčička se dostává do věku, kdy si možná sama (po vzoru dospělých) chce nosit své věci – pořiďte ji dětský batůžek, ať může začít trénovat do školy, nebo pojízdný kufřík s kolečky na větší cesty.

Kreativní sady a rozvojové hračky

Vodovky, pastelky, voskovky, razítka, barevné papíry, štětce a plátna – tím vším uděláte malé tvůrčí holčičce radost. Další možností jsou rozvojové hračky, které podporují učící se dovednosti, učí počítat, zvládat jemnou motoriku apod.

Společenské hry

Skupinové hry jsou vhodné pro společenské holčičky, které si rády hrají s ostatními. Vybírejte z her v dané věkové kategorii, které nejsou založeny na čtení a počítání.

Malovátka, hřebínky a gumičky do vlasů

Malé parádnice ocení mini dětský toaletní stoleček, dětská malovátky, bezpečné laky na nehty určené pro děti, gumičky a další ozdoby do vlasů apod.

Stavebnice

Pro holčičky, které parádění neholdují, a raději objevují svět kolem sebe, se skvěle hodí nejrůznější stavebnice, lego, puzzle apod. Vybírejte stavebnice v dané věkové kategorii.

Kolo, koloběžka

Sportovně nadaným holčičkám, které se rády hýbou, se zavděčíte kolem, koloběžkou, dětskými kolečkovými bruslemi nebo třeba tanečním trikotem. Společně nakupte i další potřebné vybavení, jako je helma nebo chrániče. 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie