Zobrazit přihlášovací formulář

Testováno mámou: Sterilizátor LOVI - praktický pomocník pro dokonalou čistotu lahviček a dudlíků

  • Publikováno:
Testováno mámou: Sterilizátor LOVI - praktický pomocník pro dokonalou čistotu lahviček a dudlíků

Nastávající maminky se mohou v moři nabízených produktů lehce ztratit. Proto se tentokrát oblíbená blogerka a youtuberka Kamča Linda Sedláčková v pořadu Testováno mámou zaměřila na praktického pomocníka, který zaručí dokonalou čistotu lahviček, dudlíků i drobných hraček. Řeč je o sterilizátoru se sušičkou od značky LOVI. A jak to dopadlo?

Mnohé maminky nám určitě dají za pravdu, že udržování lahviček v dokonale čistém stavu je nadlidský úkol. A přitom právě usazeniny od mléka a čaje ze špatně vymytých lahviček umí zažívání miminka pořádně potrápit. 

Naštěstí už existují šikovní pomocníci, kterými jsou sterilizátory lahviček. "Ty využívají vysokých teplot ke zničení bakterií a virů a dokáží dezinfikovat i místa, na která se i při důkladném ručním mytí jen těžko dostanete," popisuje jejich funkci Kamča Linda Sedláčková a dodává: "Sterilizátory navíc nemusí sloužit pouze k dezinfekci lahviček - dezinfikovat v nich můžete třeba i dudlíky, kousátka nebo drobné hračky.".

A jak vlastně celý proces "sterilizace" probíhá? I na to si Kamča posvítila. "K celému procesu není třeba žádný čisticí prostředek - přístroj pouze naplníte vodou a dezinfekce může začít. Co mě ale docela překvapilo je množství vody, které při tom spotřebujete. Na jednu várku je to pouhých 100 ml vody," říká.

Je však třeba poznamenat, že i když se u těchto přístrojů zažil pojem sterilizátor, nedochází v nich ke sterilizaci jako takové, ale k dezinfekci. Nemusíte ale mít obavy, že byste mohli potencionálně vystavit miminko nějakému riziku. Parní sterilizátor dokáže lahvičku zbavit až 99 % bakterií a virů. Zároveň šetří i čas, jelikož se do přístroje vejdou až 4 lahvičky najednou.

Kromě toho ale Kamča oceňuje také praktickou funkci sušičky, díky níž vytáhnete z přístroje lahvičky a dudlíky nejen hygienicky čisté, ale už i suché. Můžete je tak rovnou uložit na předem určené místo pro další použití. "Značka LOVI navíc do jednoho produktu spojila hned několik funkcí, kdy v rámci jednoho 20minutového cyklu přístroj lahvičky dezinfikuje a následně i rovnou vysuší," popisuje youtuberka.

"Přístroj je poměrně skladný a pro jeho ovládání slouží přehledný panel se čtyřmi tlačítky. Najdete zde celkem tři programy - dezinfekce párou, sušení a režim auto, který kompletně dezinfikuje a vysuší lahve za 60 minut. Pokud potřebujete zvýšit kapacitu přístroje, jednoduše vyjměte stojan, který jinak slouží třeba pro umístění saviček," zakončuje popis Kamča Linda Sedláčková a dodává: "Při testování jsem ocenila také to, že jsem přístroj při jeho práci téměř neslyšela, což se při spícím miminku rozhodně bude hodit."

Značka LOVI se zaměřuje na vývoj a výrobu potřeb pro kojence, které podporují přirozené kojení, a produkty vyvíjejí ve spolupráci s lékaři. V jejich portfoliu dále najdete například odsávačky mléka, různé druhy lahviček a hrníčků a také první nádobí pro malé jedlíky.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie