Zobrazit přihlášovací formulář

Známe hity letošních Vánoc pro malé děti i puberťáky

  • Publikováno:
Známe hity letošních Vánoc pro malé děti i puberťáky

Zdroj: Freepik

Vánoce pomalu, ale jistě klepou na dveře a s nimi i shánění dárků, které bývá mnohdy těžkým oříškem. Zvlášť pokud máte děti, které by nejraději chtěly všechno a jejich přání musíte usměrňovat. Poradíme, s jakými dárky letos sklidíte úspěch.

Pro nejmenší členy domácnosti

Máte zimomřivé děti? Ohromte je dárkem, který je zahřeje nejen na srdci, ale rovnou na celém těle. Roztomilí hřejiví plyšáci Warmies mají bříška naplněná levandulí, prosem a lněnými semínky. Po nahřátí v mikrovlnné troubě vydávají příjemné teplo, které zútulní každou dětskou postýlku. Kromě tradičních zvířátek – medvídka, pejska či kočičky je seženete i v podobě křečka nebo lenochoda.

Zvídavé předškoláky zase nadchne vzdělávací hra Kvído obchod, která jim vysvětlí, že peníze nerostou na stromě. A to jednoduchým způsobem. Aby mohli utrácet v obchodech, musí si na nákup vydělat drobnými úkoly jako například mytím nádobí. Hra zároveň učí děti řadit potraviny do druhů (např. ovoce, zelenina, mléčné výrobky atd.) a podporuje také finanční rozhodování při nakupování.

Pro školáky na prvním stupni

Stěžuje si vaše dítě, že školní batoh má to nejlepší za sebou? Pořiďte mu veselý batoh Kvído s roztomilou chobotnicí, se kterým zazáří mezi spolužáky. Jako rodiče oceníte jeho ergonomičnost. Batoh, který prošel zátěžovými testy, má totiž ergonomický tvar, vyztužená záda, lehkou konstrukci a je dvoukomorový. Top vychytávkou je termokapsa na svačinu.

Akční děti  zase nadchnete interaktivní mluvící knihou Agentské bojovky, které je promění v agenty. Jejich průvodci budou zkušení špióni Ema a Albert, kteří je naučí šifrovat tajné zprávy, vysílat morseovku, pracovat s detektorem lži i odposlouchávacím zařízením. Na výběr mají tři varianty bojovek: na doma, při procházce a noční. Součástí balení je i Agentská příručka, ve které se děti dozví, co má správný agent umět.

Pro teenagery

Odtrhnout pubertální děti od mobilu či počítače je mnohdy nadlidský úkol. Řešením můžou být hry, které vzbudí jejich zvědavost. Jednou z nich je hra Záhadný vesmír, se kterou se vydají na cestu Sluneční soustavou ke vzdáleným souhvězdím a černým dírám. Nalákejte je na výrobu temné hmoty, experimenty s rozpínáním vesmíru za pomocí kyvadla. Součástí objevitelské sady Albi Science je navíc dětská vstupenka do Štefánikovy hvězdárny.

Pro echt zaryté puberťáky je jako dělaná párty hra What Do You Meme, ve které spojují populární memy (vtipné obrázky) s nejvýstižnějšími hláškami na kartách. Nejnovější rodinná verze obsahuje méně vulgarismů a naopak více témat, která se trefují do běžných situací, které zná snad každá rodina.

Už víte, čím obdarujete své ratolesti?                                                                                  

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie