Zobrazit přihlášovací formulář

Testováno mámou: Na šicím stroji od Albi se děti naučí šít, využít ho ale mohou i maminky

  • Publikováno:
Testováno mámou: Na šicím stroji od Albi se děti naučí šít, využít ho ale mohou i maminky

Přemýšlíte, jak potěšit kreativní duši, která ve vaší dceři či synovi dříme? Podpořte jejich tvořivost a pořiďte jim šicí stroj od Albi. Oblíbená blogerka a youtuberka Kamča Linda Sedláčková se v pořadu Testováno mámou tentokrát rozhodla zjistit, zda jde jen o pouhou "hračku" nebo skutečně funkční šicí stroj. A jak to dopadlo?

Děti nejraději dělají přesně to, co rodiče. Objevují kuchyňské spotřebiče, prošmejdí tátovu kůlnu, no znáte to. Z důvodu bezpečnosti ale jako rodiče musíme při takových činnostech často říkat ne. Nebo u celého procesu dohlížet a asistovat.

V dnešním díle Testováno mámou si ale ukážeme, že tomu tak být nemusí, a potěšíme všechny malé kreativní duše.

Jak Kamča hned v úvodu pořadu Testováno mámou přiznává, tak trochu si díky tomuto testování růžového šicího stroje od Albi splnila svůj dětský sen. A dle jejích vlastních slov to byla velmi autentická zkušenost. "Bohužel jsem se nikdy šít nenaučila a zvládnu tak maximálně přišít knoflík," svěřila se populární blogerka.

Pak už se ale pustila do sdělování dojmů a zkušeností přímo z testování. A ty jsou více než pozitivní. Posuďte sami! "I když tento šicí stroj může díky své barvě a velikosti působit jen jako hračka, nenechte se mýlit - je 100% funkční! A co je důležité, je naprosto bezpečný i pro malé dětské ručičky. Kolem jehly je bezpečnostní krytka, která zaručí, aby při šití přišla s jehlou do kontaktu pouze látka," zaměřila se Kamča kromě funkčnosti i na bezpečnost, která je pro rodiče samozřejmě na prvním místě.

Albi tento dětský šicí stroj doporučuje od 8 let a pořídit ho můžete jak v růžovém, tak v modrém provedení. Děti se na něm naučí základy šití, při kterém si vyzkouší až 5 různých typů stehů.

"Já jsem hned po rozbalení musela ocenit jak design stroje, tak i kvalitu, kterou na mě působil. A taková milá drobnost - najdete zde i samolepky na dozdobení. Samotné ovládání stroje je srozumitelné a přehledné, takže opravdu skvělý šicí stroj i pro začátečníky. A šikovné je i LED světýlko pro ještě preciznější práci," popisuje Kamča.

Šicí stroj se napájí běžným adaptérem do zásuvky a v balení najdete i veškeré příslušenství, které budete k šití potřebovat - cívky, nitě, jehly i navlékátko. A u toho to ještě nekončí - po rozbalení se totiž můžete ihned pustit do tvoření, aniž byste se před tím museli vydat do galanterie. Najdete zde totiž vše potřebné pro výrobu vlastní gumičky do vlasů. Takže pokud si vaše ratolest jeden takový šicí stroj rozbalí třeba pod stromečkem, určitě nebude zklamaná, že Ježíšek v předvánočním shonu zapomněl na nitě a látky, a do prvního šití se může pustit ještě tentýž večer!

"Albi a jejich produkty vedou děti k tomu, aby svůj volný čas trávily mimo obrazovky televizí a počítačů, a za to u mě mají velký palec nahoru. Osobně miluju všechny hračky a pomůcky, které děti učí novým dovednostem nebo třeba, jako v tomto případě, i tradičním řemeslům," zakončuje svůj pořad Kamča a my jí dáváme za pravdu. V dnešní době, kdy většina dětí tráví hodiny s tabletem či mobilním telefonem v ruce, je takováhle funkční kreativní hračka, která dokáže zaujmout, doslova pokladem. A za zmínku určitě stojí i skutečnost, že se tento šicí stroj umístil na 3. místě soutěže Hračka roku 2023 v kategorii Pro dívky.

Věděli jste, že:

Albi je česká značka, která se zaměřuje především na vývoj a výrobu deskových her, dětských interaktivních knížek. Mají ale také kategorii Albi Science, ve které najdete nepřeberné množství kreativních a tvořících aktivit a jednou z nich je právě tento šicí stroj.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie