Zobrazit přihlášovací formulář

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

  • Publikováno:
Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí.

Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvést výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.
Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů. Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato.
Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).

Zlato pro uchování hodnoty peněz

Investiční zlato je vhodnou komoditou pro ochranu peněz před inflací, ale mnohdy přinese také zajímavý výnos. V posledních týdnech jeho cena roste, investoři jsou příjemně překvapení. Obecně lze říct, že zlato je konzervativní investicí. Jeho hodnota výrazně nekolísá, v dlouhodobém hledisku roste. V posledních letech má na jeho rostoucí úspěch vliv spotřeba elektroniky a využití v oblasti stomatologie. Chcete se svézt na tomto trendu?

Jaké investiční zlato si pořídit?

Ne všechno zlato je vhodné pro investice. Zapomeňte například na zlaté šperky, které na rozdíl od investičního zlata nejsou osvobozené od DPH. Pravidlo je jednoduché: chtějte zlato v jeho fyzické podobě, tedy hmatatelný zlatý slitek či minci. Rozhodně nedávejte peníze do žádných fondů, ve kterých si na zlato „spoříte“ a dostanete ho až po naspoření určité sázky. Vyhněte se i dalším spořicím produktům, jež mají něco společného se zlatem. Chtějte prostě vždy jen klasické zlato ve fyzické formě.

Proč? Protože takové zlato máte doma. Můžete si ho kdykoliv kamkoliv vzít s sebou a tam ho zpeněžit. Se zlatem se obchoduje opravdu po celém světě.

Vyberte si zlaté slitky či mince

Sázkou na jistotu jsou tedy buď zlaté slitky, nebo zlaté mince. Výhodou je, že se do nich dá začít investovat od menších částek. Opravdu není nutné kupovat si zlatou cihličku za stovky tisíc. Začněte s drobnou mincí, která stojí pár tisícovek.

Dbejte na to, že každý kus investičního zlata (slitek, cihla, destička) by měl mít:

· vlastní číslo,

· ryzost aspoň 995 tisícin,

· označení výrobce, ryzosti a hmotnosti.

Na trhu se samozřejmě lze setkat i s padělky. Proto nakupujte vždy raději od velkých ověřených prodejců. I mezi těmi se ale ceny liší, a to až o desítky procent. Právě proto se vyplatí srovnávat. Vy už to ale dělat nemusíte, protože jak jsme si prozradili v úvodu článku, nejlevnější investiční zlato najdete na zlatemince.cz. Tento prodejce je léty i zákazníky ověřený. Prodává zlato ze známých světových rafinérií a také vám rád pomůže s výběrem. Začátečníci se nemají čeho bát, nákup investičního zlata není složitý. S žádným kouskem od ověřeného prodejce neuděláte chybu.

Vždy své portfolio diverzifikujte

Zlato je sice bezpečným způsobem uložení peněz, ale v investování platí, že nejlepší je diverzifikovat své portfolio. Určitě tedy do zlata nedávejte všechny své peníze. Investice rozumně rozložte. Běžně se ve zlatě drží 10-20 % peněz. Někteří investoři, zejména v obdobích krize, v něm mají třeba i 90 % zlata. Pevná hranice neexistuje, každému vyhovuje něco jiného. Každému se však vyplatí mít v investičním zlatě aspoň nějaké své úspory.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie