Zobrazit přihlášovací formulář

Nejčastější zlozvyky, které škodí vaší kráse. Neděláte to taky?

  • Publikováno:
Nejčastější zlozvyky, které škodí vaší kráse. Neděláte to taky?

Nejde o to, jakou kosmetiku používáte, jak si upravujete vlasy, jak se oblékáte. Jde o to, že nejvíc se na vzhledu podepisují věci, které děláme bezděčně, nevědomky nebo naopak s dobrou vírou. O některých zlozvycích sice víme, že jsou špatně, ale přesto si z nějakého důvodu nemůžeme pomoct. Jaké jsou nejčastější drobnosti, které kazí naši krásu?

OBLIČEJ

Z nějakého důvodu nestačí, aby byla tvář krásná jako celek, musí být dokonalé všechny její části. Pleť, obočí, řasy, rty. O každou z těchto částí se staráme zvlášť, a každou z nich taky zvlášť nevědomky devastujeme.

Nedokýtejte se zbytečně obličeje

Tato zásada by měla platit pro všechny, ale zvlášť pro ty s problematickou pletí. Svýma rukama saháme přes den na všechno možné, to, že na nich máme různé bakterie a nečistoty, není žádná novinka. A pokud máte mastnou pleť se sklony k akné, každá nečistota je riziko vzniku nepříjemného vřídku. Všímejte si, jak často si přes den saháte na obličej – poškrábání, ohrnutí vlasů z čela,… A zkuste to co nejvíce omezit. Pokud je to nevyhnutelné, zkuste použít například rub rukávu nebo papírový kapesníček.

Nechte vřídky na pokoji! 

Aknózní pleť je na zacházení velmi náročná. Uzavřený pór plný bakterií sice přímo vybízí k tomu, abychom se v něm trošku povrtali, ale případným nešetrným zacházením nebo zanesením nečistot si zaděláváme akorát tak na špatné hojení a ošklivou jizvu. Existuje několik různých způsobů léčby akné, od přírodních po chemické, ale zvyk – nechat vše na pokoji, přispívá k řešení v extrémní míře. Jelikož je akné zánět, pomáhá spánek při nízkých teplotách, abyste se přes noc nepotili a zbytečně se vám neucpávaly póry. Spěte proto nejlépe při otevřeném okně.

Neolizujte si často rty

Olizujete si často rty, ať už nevědomky nebo proto, abyste je zvlhčili? Děláte chybu! Jde jen o krátkodobý efekt.Osychání rtů od slin totiž v konečném efektu způsobuje jejich popraskání. Správný balzám na rty a dostatečný přísun vody může zamezit vysoušení rtů a také jejich popraskání a loupání kůže z nich. Pokud vás trápí osychající rty, noste u sebe stále nějaký balzám na rty a každý večer před spaním na ně naneste silnou vrstvu vazelíny. Ta v nich "uzamkne vlhkost". Pozor na nedostatečnou vlhkost v bytě. Alespoň jednou týdně použijte na rty cukrový peeling. Staré kůže je snadno zbavíte tak, že vezmete obyčejný cukr krystal (můžete přidat pár kapek citrónové šťávy, kokosového nebo olivového oleje) a jemnými krouživými pohyby budete rty masírovat. Nechte dvě minutky působit a opláchněte vlažnou vodou. Ideální je toto udělat večer, těsně předtím, než aplikujete vazelínu.

Buďte zvlášť jemní na oční okolí

Kůže kolem očí je extrémně jemná a citlivá na zacházení. Oko je obecně také náchylné na infekce, obyčejné mnutí očí může způsobit podráždění nebo začervenání. Pokud nosíte makeup, není pro vás mnutí očí asi zas až takové pokušení. Horší je to s odličováním. Dbejte na to, abyste se odlíčila vždy jemně a správným způsobem, okolí očí se nesmí „drhnout“. Zaděláváte si tak nejen na podráždění, ale například také na předčasné vrásky.

VLASY

O správné péči o vlasy se dozvídáme každý den něco nového a něco jiného. Důvodem, proč je správná a šetrná péče takové téma je, že si skoro všechny vlasy barvíme, a tím pádem je prostě máme poničené. A to není hezké.

Pozor na nevhodné gumičky

Ideální jsou ty s látkovým potahem, popřípadě speciální gumičky proti lámání vlasů. Ty obyčejné, plastové, nám vlasy trhají, lámou a poškozují.

Nepřehánějte to s teplem

Prostě vlasy poškozuje a tečka. Vysušují se, lámou, třepí konečky. Pokud je to možné, nechávejte si vlasy uschnout volně, kdykoliv to jenom jde. A když už to nejde, určitě používejte kosmetiku určenou na ochranu vlasů před teplem.

Nemyjte vlasy příliš často 

To vlasům taky nesvědčí, alespoń těm dlouhým. No Poo metoda sice nemusí vyhovovat každému, ale mytí vlasů každý den je pro jejich povrch extrémně nezdravé. U dlouhých vlasů by minimální frekvence mytí měla být co tři dny, vlasy po ramena už bychom měli mýt nejlépe s dvoudenním odstupem. Krátké vlasy, které často stříháme a tedy obnovujeme, je možné mýt každý den.

NEHTY

Co všechno se dá zkazit na nehtech? Především nesprávná manikúra, ale obecně mluvíme spíš o jejich soustavné devastaci. Ano, řeč je o kousání nehtů. Asi neexistuje rozšířenější nešvar, kromě toho, že nehty po takovém zásahu prostě doopravdy nevypadají zrovna nejlépe, nerovnoměrným odlamováním dohází k jejich častějšímu třepení, lámání a nemají vlastně nikdy šanci dorůst do požadované délky.

Pokud si nemůžete pomoct, používejte často dezinfekci na ruce. Chutná totiž doopravdy špatně. Třeba vám to pomůže zlozvyk alespoň zmírnit. Pokud jde o potřebu kousání, která je často způsobená stresem, zkuste nehty vyměnit za žvýkačku. Ruce zaměstnejte jinak, například se můžete učit triky s mincemi, pořídit si antistresovou plastelínu nebo cokoliv jiného vás napadne. Takové triky jsou výborné hlavně při sledování televize nebo ostatních činnostech, kdy pasivně relaxujete.Můžete také zkusit žvýkat něco jiného. Ideální jsou věci, které kladou dostatečný odpor, taková mrkev je k tomu navíc ještě podstatně zdravější. Občas pomůže i usrkávání obyčejné vody, takže si udržíte nehty v lepším stavu a navíc doplňujete pitný režim

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie