Zobrazit přihlášovací formulář

Suchý lak snadno a rychle

  • Publikováno:
Suchý lak snadno a rychle

Kvůli spěchu už jsme si zničili nejednu manikúru, zažil to snad každý. Buď jsme nanesli příliš silnou vrstvu, nehty pořádně před lakováním neočistili, nebo se prostě jen zapomněli. Stačí neopatrné poškrábání na hlavě nebo nazutí boty, a celá námaha byla k ničemu. Někdy je ale třeba boj s časem vyhrát. Jak schnutí laku urychlit?

Aby vaše manikúra dlouho vydržela, je třeba se smířit s tím, že prostě zabere dost času. Ale rozhodně ne tolik, jako návštěva profesionálního salonu. Nemenší výhoda je, že při domácí manikúře také dost ušetříte. A když se vyvarujete některých běžných chyb, které při manikúře dělá skoro každý, můžou být vaše nehty perfektní. Pokud ovšem nespěcháte. Čas, který manikúra zabere, je ale možné trošku obelstít. Jak na to?

  • Tip Mimibazaru: To, že je lak doopravdy suchý, poznáte tak, že ťuknete dvěma nalakovanými nehty o sebe. Pokud jen malinko lepí, je třeba ještě počkat.

Svrchní vrstva. Takzvaný Top Coat je asi nejrychlejší trik na zaschnutí laku. Svrchní lak ale slouží nejen k rychlejšímu usychání, ale také dodává více lesku a chrání nehty před mechanickým poškozením. K dostání jsou ale třeba také kapky nebo spreje na urychlení schnutí laku. 

Vezměte si na pomoc fén. Ale pozor, teplo schnutí laku brání, proto je třeba použít co nejstudenější vzduch. Silné proudění studeného vzduchu schnutí laku podstatně urychlí, simuluje sušičky, které používají profesionálové v salonech.

Ledová voda. Čím studenější, tím lepší. Ideální je zalít v misce kostky ledu studenou vodou, nalakovat si nehty a poté je ponořit do ledové lázně. Mělo by stačit zhruba 20 vteřin. Lak ztuhne a ztvrdne během chvilky, a to nejen na povrchu, ale pěkně v celé vrstvě. Nechte potom nehty od vody volně uschnout, a máte hotovo. 

  • Tip Mimibazaru: Funguje to i naopak. Když nehty zahřejete, budou se lépe odlakovávat (a to jak za pomoci fénu, tak za pomoci teplé vody. Pokud máte na nehtech například třpytky nebo silnou vrstvu laku, je dobré nehty před odlakováním zahřát, půjde to snadněji.

Spreje. Ano, existují speciální profesionální spreje na rychlejší zaschnutí laku. Ale stejně dobře můžete použít něco, co už máte doma. A to buď obyčejný olej na vaření ve spreji (pokud máte), nebo deodorant (ale musí být bez alkoholu). Po pár minutách od nalakování a ze vzdálenosti asi deseti centimetrů nehty nasprejujte, potom si ruce opatrně umyjte. Lak by měl být hezky suchý.

Skladujte laky v ledničce. Nebo ho tam mějte alespoň 2 hodiny před lakováním. Studený lak schne mnohem rychleji.

Tenké vrstvy! Silná vrstva laku na nehty schne nekonečně dlouho. Navíc je pořád měkká, takže se do ní kdeco obtiskne. Chce to trpělivost a alespoň dvě co nejtenčí vrstvy!   

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Lu_Imzadi 2. 2. 2016, 23:27
Kromě skladování laku v ledničce jsem zkoušela všechno, co se tu píše, a nehty mi stejně schnou půl dne :o( Po cca hodině už se nemusím bát, že bych si celý nehet někam otřela, ale stejně musím všechno dělat opatrně a moc to nepokoušet...i po 4 hodinách se mi jednou obtiskla do laku peřina :o/ Nevím, co dělám špatně, ale už jsem to vzdala a nehty si lakuju zásadně během 12 hodinové noční směny :o)
Michaelaska 3. 2. 2016, 11:09
@Lu_Imzadi rekla bych, ze mate moc husty lak :-) zkuste si koupit v drogerii neco na redeni zaschlych laku na nehty a zkuste do laku kapnout OPATRNE par kapek :-)
Lu_Imzadi 5. 2. 2016, 1:09
@Michaelaska Pokud ano, pak jsou moc husté všechny prodávané laky...děje se mi to u všech laků, které jsem kdy koupila, a to jsem zkusila různé značky, levnější i dražší. Prostě to mám na dýl, už jsem si zvykla :o) A nebo si jako horní vrstvu dávám lak se třpytkami, v těch nejsou otisky tak vidět :o)
eladealala 2. 2. 2016, 15:37
opakovávat nebo odlakovávat? *-)

Kategorie