Zobrazit přihlášovací formulář

Jak si udržet sytou barvu vlasů bez chemie?

  • Publikováno:
Jak si udržet sytou barvu vlasů bez chemie?

Barvíte si vlasy? Většina z nás ano. Ať už doma nebo v salónech, ani jedno není pro vlasy zrovna nejzdravější. A pro všechny, kterým ještě barva nekryje šediny, ale slouží jako estetický doplněk, bývá nejčastějším důvodem pro nové barvení to, že barva prostě ztrácí svou sytost. Matní, bledne a už zhruba po třech týdnech není, co bývala. Znova ke kadeřníkovi ale nemusíte!

Zdravé vlasy nejsou jenom trendem poslední doby, měl by o ně usilovat každý. Jenže… když už jednou s barvením začnete, zároveň je ničíte, i když do následné péče investujete čas, peníze i invenci. Pokud nechcete chodit ke kadeřníkovi co čtyři týdny jenom kvůli tomu, aby vám barvu obnovil, přečtěte si, jaké domácí prostředky můžete použít, abyste sytost barvy obnovili.

  • Hnědé vlasy. Všechny brunetky by měly mít v zásobě dostatek rozmarýnu. Na tuto bylinku aplikujte podobný postup jako na červenou řepu, zalijte větvičky rozmarýnu horkou vodou a nechte asi 10 minut na mírném plameni povařit. Potom stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Rozmarýnovou vodu použijte opět jako oplach po běžném umytí. Vaše hnědé vlasy budou prozářené a sytější.
  • Kaštanové vlasy. Krásnou podzimní hnědorezavou barvu obnovíte jednoduše. Vezměte červenou řepu, nakrájejte ji a zalijte horkou (nemusí být úplně vřelá) vodou. Nechte 10 minut vyluhovat a obarvenou vodu použijte k oplachu vlasů po mytí. Pořádně vysušte a nechte volně proschnout.
  • Zrzavé vlasy. Pro vlasy s oranžovými tóny poslouží nejlépe mrkvová šťáva. Naneste si ji na vlasy, nechte cca 5 minut působit. Potom opláchněte a upravte jako obvykle. Pigmenty z mrkvové šťávy vlasy oživí a dodají jim barevnou plnost.
  • Blond vlasy. Pokud máte celé vlasy barvené do blond, popřípadě máte blond vlasy přírodní, můžete barvu trošku vylepšit a přidat jí lesk, pokud budete na oplach po umytí používat studený heřmánkový čaj. Ten už nevymývejte, vlasy vám nijak nezatíží, ale přirozeně zvýrazní blond tóny.
  • Prosvětlené a melírované vlasy. Pro blondýnky, kterým melíry a ostatní prosvětlování rychle matní a bledne, není nic lepšího než citrónová voda. Zřeďte citrónovou šťávu s vodou (ať není přípravek moc agresivní), naneste na vlasy a ideálně se vystavte sluníčku. Barvené i přirozeně blond vlasy získají zase život a lesk.

Tipy na masky pro obnovu barvy

Pro brunetky je perfektní vyživující i barvu dodávající maska směs bílého jogurtu a kakaového prášku. Naneste ji na ručníkem vysušené umyté vlasy, nechte působit asi dvě až tři minuty. Důkladně (doopravdy důkladně) opláchněte. Kromě regenerace, kterou vám dopřeje bílý jogurt, a oživení barvy, budou vaše vlasy taky nádherně vonět.

Pro šedé až bílé vlasy existuje také vynikající přírodní péče. Šedé vlasy jsou často křehké a suché, je těžké udržet barvu přirozenou a lesklou. Jednoduše smíchejte jedno avokádo a jedno vejce, vzniklou kaši naneste na vlhké vlasy a nechte působit asi 20 minut. Poté opláchněte. Vitamíny a esenciální mastné kyseliny dodají výživu, zvýší vlhkost a barvu prozáří.     

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie