Zobrazit přihlášovací formulář

Micelární vody - zázrak nebo podvod?

  • Publikováno:
Micelární vody - zázrak nebo podvod?

Micelární vody. Nabízejí je téměř všechny kosmetické značky. Francouzky je prý nakupují po litrech. Někdo po nich má pleť jako samet, jinému naskáčou pupínky. Šestnáctileté slečny si bez ní neumí svůj život představit, osmdesátileté dámy téměř bez vrásek o ní v životě neslyšely. Jak vlastně funguje? A funguje vůbec, nebo vyhazujeme peníze za módní hit?

Složení -  micely a co dál?

Nahlédnutím na seznam použitých ingrediencí zjistíme, že přípravek obsahuje kromě vody slušný koktejl dalších látek, jako oleje, parfémy a konzervační látky. No a pak také tajemné micely.

Micely jsou mikroskopické chemické částice rozptýlené v roztoku. Mají kulovitý nebo oválný tvar a báječnou schopnost vtahovat do sebe nečistoty. Pokud se zajímáte o zdraví, vězte, že bez micel by naše tělo nemělo šanci vstřebat vitamíny rozpustné v tucích. Při úklidu na stejném principu fungují třeba saponáty při čištění olejů a vosků, vraťme se ale ke kráse.

Výrobci inzerují, že micelární voda může nahradit pleťové mléko, čisticí gel, pleťovou vodu i odličovač voděodolných líčidel. Svým chemickým působením má čistit a tonizovat pleť tak, abychom ji už nemuseli při odličování silně třít a jinak trápit, což se dlouhodobě nevyplácí zvláště v oblasti kolem očí.  Odličovací tampon, zvlhčený  micelární vodou a přiložený na pleť nečistoty po nějaké době absorbuje dovnitř a čisticí proces pak dokončíme lehkým setřením.

Tím odličování končí a můžeme nanášet krém.

Ze zkušeností žen, které tyto vody používají, však vyplývá, že to, co sedí jedné, může druhé způsobovat nepříjemné problémy.

Nejčastěji uváděná pro:

  • celkové zlepšení stavu pleti
  • možnost použití u pleti s alergickou reakcí
  • urychlení každodenního odličování
  • úspora financí a místa v koupelně
  • použití bez nutnosti oplachování

A proti:

  • zhoršení kvality pleti
  • výskyt pupínků
  • objevení se takzvané „krupičky“ na obličeji
  • vysušování pleti v okolí očí
  • neschopnost odlíčit voděodolnou řasenku a linky
  • pocit špíny a ulepenosti - musí následovat opláchnutí obyčejnou vodou

Kterou vybrat?

Vyzkoušejte tu nejlepší – pro vás! Pohledem na pulty drogérií a lékáren zjistíme, že nabídka micelárních vod je nepřeberná. Nabízejí ji známé kosmetické firmy i obchodní řetězce jako svou privátní značku. Také cenový rozptyl je široký. Pokud jste teď dostali chuť micelární vodu otestovat, musíte se zeptat vlastní pleti a zkoušet, která značka jí bude vyhovovat.

Nebo využijte rady babiček, které se s takovými vymoženostmi "potýkat" nemusely:

  1. čistící mléko
  2. pleťové tonikum nebo převařená voda se zeleným čajem
  3. mastný krém (mandlový)
  4. ničím nerušený poctivý spánek.

Generačně ověřeno.

Používáte micelární vodu? Dáváte přednost klasickému postupu? Která značka vám vyhovuje, která vám naopak vadí? Uvítáme vaše zkušenosti a osobní postřehy.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Iriss81 21. 4. 2016, 19:02
Používám micelární vodu Garnier, přijde mi dobrá. Zkoušela jsem i Baleu, ale přišlo mi, že pleť moc nevyčistí. Také mám zkušenost s Dermacolem a není špatný. Vždy se ale zase vrátím ke Garnier. Hlavní výhodou je, že nemusím používat různé odličovací prostředky a stačí mi jen jedna flaštička, což je neocenitelné hlavně na cesty. Stejně ji ještě smývám vlažnou vodou, ale je to spíš ze zvyku, protože po odlíčení jdu většinou hned do vany ,-)
evicela 19. 4. 2016, 11:43
používám už několik let, napřed jen Biodermu ale je dost drahá , tak jsem zkusila Garnier a je stejně dobrý, ale i po vyčištění micerálkou potom obličej opláchnu řádně vlažnou vodou , pokud bych to neudělala mám pocit podráždění pleti, sice píšou že se už oplachovat nemusí ale nejen já jsem dospěla k tomu že je to potřeba, jinak je to fakt dobrý vynález (hello)
Alutep 18. 4. 2016, 17:57
Mám vyzkoušenou Nivea a Garnier a bez problémů. Resp. ve svých téměř 40 letech mám neustále nějaký ten pupínek, takže jsem rozdíl nezaznamenala. A i pro mě výhoda v tom, že použiji jen 1 výrobek namísto 3 - odličovač očí, mléko a tonikum. Jen tedy neoplachuju a rovnou nanáším noční krém.
nufinek1 18. 4. 2016, 9:01
moje 80-letá babička, která je téměř bez vrásek micelární vodu zná a používá :-)
kopretin.a 17. 4. 2016, 19:48
Článek o ničem? Úvaha nad tím, že někomu to vyhovuje a někomu ne...bravo ,-)
mummi 17. 4. 2016, 18:00
kupuji vždy dvojbalení od Nivea za 149,- a je super. Je tedy pravda, že ji používám jen na osvěžení a očištění pleti, ale řasenku zvládá dobře.
Marci75 16. 4. 2016, 10:35
Všechny vyhlášené značky tento produkt zbytečně předražují. Mám poměrně citlivou pleť, byť mastnější T-zonu. Mám vyzkoušenou Biodermu (úžasná, ale drahá), Loreal , skvělou zklidňující micelárku má Yves Rocher, vyzkoušela jsem i od Eucerinu... perfektní a mně tenhle "vynález" neskutečně usnadnil život a vyhovuje (Y) Teď už mám ale asi po třetí za sebou micelárku od Baley, kde balení 400 ml vyjde na 99 Kč, cela báječná a efekt stejný. (F) A POZOR !!! Není pravda, že se zbytky micelární vody nemusí z obličeje oplachovat. Obličej po odlíčení opláchněte teplou vodou nebo otřete ještě jemně ručníkem namočeným v teplé vodě. Radu mám od profesionální ( a super drahé (smich) kosmetičky). Zbytky micelárky, které zůstanou na obličeji můžou právě způsobit ty nepříjemné alergické reakce a vysušování pokožky). (F)
Járinkaa2 18. 4. 2016, 15:47
@Marci75 O tom oplachování obličeje po odlíčení micelární vodou mi teď říkala kosmetička,stejně jako Vám.Nově tedy po použití oplachuji ,-) Používám Loreal a jsem velmi spokojená.
dluhoschci 16. 4. 2016, 17:48
@Marci75 Koupila jsem si Baley a osypala jsem se, takže ne každý může šetřit. Bioderma nebo L´oreal mi neudělal s pokožkou nic.
Marci75 16. 4. 2016, 19:01
@dluhoschci to máte ale jako s každým kosmetických výrobkem (F)
kopepe 15. 4. 2016, 22:39
Jen tak jsem zkusila Loreal a ono to vyšlo, je super, žádná vysušená pokožka kolem očí ani nikde jinde, odlíčí všechno perfektně a nedráždí pokožku, jsem atopický ekzematik, ale s touto vodou je vše naprosto ok (clamp) (Y)
tarantik 15. 4. 2016, 22:28
Na doporučení jsem si koupila micerální vodu od značky Bioderma a za mě strašné. Mám kuperózu, rosaceu a ekzém a vůbec ji nesnesu.Pokožka kolem očí a i obličeje se mi po odlíčení strašně vysouší. Za mě rozhodně ne! Jana (N)
Erifi 15. 4. 2016, 22:07
osmdesátileté dámy téměř bez vrásek o ní v životě neslyšeli... NESLYŠELY :-) Jako atopický ekzematik můžu jen doporučit. Osobně používám Loreal, ta je opravdu dobrá a nemám problém ani s řasenkou, jde to všechno hezky dolů..

Kategorie