Zobrazit přihlášovací formulář

Nečekaný pomocník při úpravě obočí. Máme ho doma všichni!

  • Publikováno:
Nečekaný pomocník při úpravě obočí. Máme ho doma všichni!

Úprava obočí je v současnosti velké téma. Možná větší než bychom považovali za adekvátní, nicméně je jedno, jestli s módními trendy souhlasíme – prostě existují. A pokud jste na tom stejně jako většina ženské populace a obočí jste si začaly upravovat v době, kdy bylo v módě tenké a pěkně do obloučku, můžete teď s poplatností módnímu tvaru trošku zápasit.

Internet, časopisy a koneckonců i kosmetické salóny jsou plné informací o tom, jak mít husté a plné obočí. Nebo aspoň jak vypadat, že takové máme. Od speciálního tetování chloupek po chloupku, specializovaných salónů (nějakou dobu už fungují salóny ne kosmetické, ale vyloženě specializované pouze na úpravu, dobarvování a poradenství v problematice obočí)… Ne každý má ovšem pro takováto společensko-módní šílenství pochopení. A zdaleka ne každému se chce do takové relativní banality investovat čas nebo peníze.

Hlavně jednoduše

Určitě jste v obchodech zaregistrovaly spoustu palet, štětečků, gelů, tužek… a tak dále. Ale jak na správný tvar, barvu, co si vybrat, jak zařídit, aby obočí drželo na místě? Zadržte. Žádná z nás nechce mít tenké obočí a kolem něj domalované úplně jiné, je třeba vycházet z tvaru, který máme. Často stačí jenom obočí vyplnit, aby působilo hustším dojmem.

Proto první, co musíme udělat, je obočí „vyčesat“ nahoru, načechrat ho, a teprve pak jen „vybarvit, na což nám bude stačit štěteček a stín v odpovídající barvě. Jenomže chloupky obočí by zase klesly, navíc barva nemusí držet… Jak na to?

  • Kartáček na obočí (nebo starý vyčištěný kartáček z řasenky)
  • Obyčejné mýdlo
  • Sklenici vody
  • Štěteček a stín nebo osvědčenou tužku na obočí

Ano, je to tak, klíčovým prvkem je právě ono mýdlo. Nahradí všechny drahé gely, pomocí něho obočí udržíte na místě a co víc – odličování půjde mnohem snadněji.

  • Vezměte kartáček na obočí a namočte ho do sklenice s vodou.
  • Mokrý kartáček třete o tuhé mýdlo, až na něm bude pěkná vrstva.
  • Takto „namydleným“ kartáčkem vyčesejte obočí do požadovaného tvaru, který potom vyplníte.
  • Nechte zaschnout.
  • Vezměte štěteček a stín, vaši oblíbenou tužku popřípadě jakýkoliv jiný prostředek, který ke zvýraznění obočí běžně používáte.
  • Vyčesané obočí lehce vyplňte barvou.

Pokud byste si tuto techniku používanou léta i      mezi hollywoodskými maskéry chtěly osvojit a udělat tak kompromis mezi instagramovým trendem současnosti a tenkou linkou z devadesátých let, podívejte se na následující video.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Marci75 6. 7. 2016, 13:56
To je opravdu starý trik (F) místo mýdla jde takto použít lak na vlasy - nastříkáte na kartáček a obočí vyčešete. Jen to chce cvik, protože lak a vlasy rychleji zasychá, takže třeba hustší obojí lze vyčesávat po kouskách, po třetinkách obočí (F)
fravera 6. 7. 2016, 1:34
(Y) (Y) (Y) díky!

Kategorie