Zobrazit přihlášovací formulář

Rady od těch, kterým se zhubnout skutečně podařilo

  • Publikováno:
Rady od těch, kterým se zhubnout skutečně podařilo

Ze všech stran slyšíme zaručené rady, pravidla, bez kterých to nejde, zdravotní názory, informace o prospěšnosti a nutnosti potravin, cvičení a jejich jednotlivých druhů. Ano, existují obecná pravidla, která se týkají obecně lidského organismu, ale každý z nás je jiný a na každého „budou fungovat“ jiné věci. Místo vědeckých teorií vám přinášíme informace od těch, kterým se doopravdy podařilo zhubnout. Můžou to být rady, můžou to být inspirace.

Spousta lidí se dokáže zbavit i desítek kil, aniž by šli na operaci, užívali drahé suplementy nebo si rozhodili metabolismus nezdravou dietou. Někdy stačí provést pár změn životního stylu, mít pevnou vůli, dostatečnou motivaci a nevzdat to.

„Jako první bych doporučila jediné – nenoste si věci, které vás pokoušejí, domů. Nenakupujte nezdravé potraviny, sladkosti, brambůrky a všechno to, co může za ta kila navíc. Když to nebudete mít doma, tak to nesníte, no ne?

Celou dobu jsem bojovala (a bojuju doteď) s motivací. Někdy se mi prostě do fitka nechce, říkám si – přece to nevadí, když jeden den vynechám. Pro tyto případy mám Instagram. Sleduju na něm extrémně inspirující ženy, které cvičí a jsou ikonami zdravého životního stylu. Tak se na ně podívám, připomenu si, o co mi vlastně jde, a prostě zvednu zadek.“

                                                                                                                      Lada, 30 let, 19 kilo za 10 měsíců

„Zavedla jsem procházky při obědě. Dělám si jídlo do práce, tak jsem si začala připravovat taková jídla, která si můžu vzít s sebou, a prostě se jdu projít. U toho si dávám oběd, ale metabolismus podporuju i pohybem.

Přepadávají mě chutě, to je jasné. Nosím v kabelce ořechy a sušené ovoce, abych měla po ruce něco malého, když mě chytne nutkání dát si něco dobrého.

Večeře, obědy a víkendová jídla se snažím jíst s rodinou, přáteli… prostě s co největším počtem lidí. Člověk chce před nimi vypadat lépe, než se cítí, lépe se mi tak dodržuje zdravé stravování a nepřejídání se.“

                                                                                                                    Kristýna, 41 let, 12 kilo za půl roku

„Především jsem si uvědomila, že je třeba mít realistická očekávání. Vážila jsem 96 kilo a samozřejmě, že by se mi líbilo mít 60, ale jako… Nejen, že by to asi nebylo úplně proveditelné, ale taky si myslím, že bych to tak nějak přestala být já. Pro začátek jsem si stanovila cíl 80.

Ruku na srdce. Je třeba se pořádně nakopat za věci, které jsou zbytečné, ale stejně si je neodepřeme. Jako já a cola. Věděla jsem, že ji musím přestat pít, ale pořád jsem to bagatelizovala – vždyť je to jenom pití, no co, troška cukru. Přesedlala jsem na perlivou vodu a to jste měli vidět ty změny.

Změny je třeba dělat pomalu. Jakmile jsem se rozhodla žít od zítřka maximálně zdravě, vydržela jsem to asi dva dny, pak se mi to celé zhroutilo pod rukama. Jasně, nejde to si ze dne na den změnit život. Tak jsem začala pomalu, nejdřív jsem přidávala saláty, pak odstraňovala různá ´potěšení´, přidávala cvičení… no, trvalo to sice asi tři měsíce, ale psychika se mi stihla adaptovat"

                                                                                                                              Zuzana, 28 let, 21 kg za rok

„Připravujte si jídlo do zásoby. Na to nedám dopustit. Ty nejnezdravější potraviny jsem vždycky jedla proto, že byl hlad a nebylo nic po ruce. Když není čas, je dobrý i fast food, takže krabička s jídlem vždy a všude!

Hodně mi pomohlo zvýšit příjem vody. Začala jsem pít tři litry vody denně a mám mnohem menší hlad, ale hlavně (kupodivu) i chutě.

Začala jsem posilovat. Ono je to totiž s velkou nadváhou jednodušší, než vyběhnout na stezku. A zjistila jsem, že i přesto, že se mi kardio moc nedaří, jde váha dolů. A jakmile šla dolů více, začalo se mi lépe chodit, plavat atd. Navíc, jak mi říkali, svaly jsou základ pro metabolismus, takže je to dobré rozhodnutí!

Pořád jsem se chlácholila tím, že v dietě jsou tzv. ´cheat days´, prostě 6 dní diety, jeden den cokoliv a v co největším množství. Ne, tak to být nemůže, nebo aspoň takhle to pro mě nefungovalo. Nakonec jsem jeden den týdně zredukovala na jedno jídlo týdně. Jednou týdně jsem si prostě dopřála kynuté knedlíky nebo bramboráky, ale zbytek dne zase zdravě. Bohužel.

Změny současného jídelníčku jsou lepší než jídelníček nový. Měla jsem štěstí na poradkyni – v sestavování mého jídelníčku vycházela z toho, co jsem zvyklá jíst. Tak mi nedělalo tolik problémů některé potraviny nahradit, některé omezit, některé teda vypustit, ale jiné přidat. Prostě změna jakoby zevnitř, ne direktivní nařízení univerzálních pravidel."

                                                                                                                            Klára, 39, 27 kilo za rok a půl

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

anib 3. 10. 2016, 20:21
To je pobavení, dámy mate to úplně jedno, které koktejlY budete pít, utrati hromadu peněz a to daleko více, než by jste projeďly v normálním jídle. A přitom by jste se nacpaly k prasknutí a ne popíjením koktejlu, jejichž základem je syrovatka, která stojí par korun. Jinak je to tak za 6000 Kč měsíčně Nizkosacharidova vysokoproteinova dieta se dá držet i bez koktejlu. Vím o čem mluvím . Za 6 měsíců mám dole 18 kilo a opravdu se cpu jídlem
vlaďka89 4. 10. 2016, 8:36
@anib Gabriela, prosím Vás, nemohli by ste napísať ako sa stravujete? Nejaký vzorový jedálniček? Ďakujem
Bazárek Motýlek 3. 10. 2016, 12:24
SNAD JSEM ODEPSALA VŠE.PŘIŠLO MI STRÁÁÁÁÁŠNĚ MOC VZKAZŮ.POKUD JSEM NA NĚKOHO ZAPOMNĚLA TAK MI PÍSNĚTE VZKAZ.DĚKUJI SIMONA (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
janeckula 3. 10. 2016, 13:43
@Bazárek Motýlek akorát mě jste nepochopila. Já NECHTĚLA firmu, ale jen částku, na kolik to vyjde. A prosím nespamujte mi do vzkazu. Děkuji
selumi 17. 9. 2016, 21:13
Prosím p. Simonu o její dietu tedy spíše firmu, můžete poslat do mailu selumi@centrum.cz, děkuji
Bazárek Motýlek 17. 9. 2016, 13:26
já dala dolů 26kg za 5 měsíců úplně nej nej dietou.Nedám na ní dopustit.je to jedna z těch bílkovinových diet nevím jestli mohu uvést firmu.Přidala jsem k tomu trochu běhu v přírodě a jsem úplně jiný člověk.Z velikosti 46-48 mám 40-42. ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) Pokud bude mít někdo zájem tak Vám napíšu o jakou se jedná dietu přesně.Simona
janeckula 2. 10. 2016, 11:13
@Bazárek Motýlek já nechci vědět firmu, jen na kolik tisíc Vás to vyšlo (smich)
petulac 1. 10. 2016, 23:20
@Bazárek Motýlek Mohu také poprosit o info cermakova77@gmail.com moc děkuji (F)
jarcavlasakova 1. 10. 2016, 14:29
@Bazárek Motýlek Dobrý den,mohu porposit o kterou dietu jde?Děkuji Jarmila jarcavlasakova@seznam.cz
WARI 30. 9. 2016, 21:56
@Bazárek Motýlek Dobrý večer Simono, ráda bych Vás poprosila o radu, popřípadě na odkaz na firmu či stránky, kde si lze přečist info o dietě. Děkuji, s pozdravem Šárka email sarimarova@seznam.cz
MoniB 20. 9. 2016, 9:52
@Bazárek Motýlek Dobrý den Simono, mohla bych požádat o zaslání na email mk6378@email.cz ? Moc děkuji MOnika
Renča73 18. 9. 2016, 15:00
@Bazárek Motýlek Dobrý den, mohla bych taky poprosit o jakou dietu se jedná na mejlík petrickova.re@seznam.cz . Mockrát děkuji a přeji hezký den. (Y)
Pitrisek1979 18. 9. 2016, 14:03
@Bazárek Motýlek Simi,muzu Vas poprosit o jakou dietu se jedna.dekuji
dajka188 1. 10. 2016, 21:12
@Pitrisek1979 můžu taky poprosit o dietu? děkuji. dajka188@centrum.cz

Kategorie