Zobrazit přihlášovací formulář

Jak pečovat o pokožku na krku a v dekoltu

  • Publikováno:
Jak pečovat o pokožku na krku a v dekoltu

Můžete si toho všimnout na celebritách – v obličeji vypadají mladě, ale krk a dekolt jejich věk neomylně prozradí. Jde o partie, kde je kůže poměrně tenká a ztráta pevnosti se projeví rychle, markantně a téměř nezvratně. Nepomohou liftingy ani plastická chirurgie, tady je třeba prevence. A jak by měla taková správná péče o kůži na krku a dekoltu vypadat? Co dělat a nedělat, na co si dát pozor? Třeba na spaní na boku!

Odstraňovat starou kůži. Jste zvyklá mazat si krk a dekolt zpevňujícími a hydratačními krémy? Dobře. A dělat si peeling obličeje? Taky dobře. A teď tyto dvě věci propojíme – pamatujte, že když odstraníte odumřelé kožní buňky, účinné látky se budou vstřebávat efektivněji. Stejně dobře také funguje fyzická stimulace – lepší prokrvení znamená lepší zásobení pokožky živinami. Peeling proto není třeba provádět jenom chemicky, ale obyčejná hrubší žínka nebo kartáč taky udělají své.

Je čas na silnější zbraně. Pokožka na krku a dekoltu je doopravdy tenká a napravovat škody je až nemožné. Proto je třeba ji vyživovat, a to důkladně. Pokud zvolíte cestu krémů nebo olejů, sáhněte po speciálních přípravcích, které jsou koncentrovanější než ty na obličej.

Posilujte kůži obecně. Vitamíny, antioxidanty, důležité minerály. Je možné (až pravděpodobné), že jich člověk ve stravě nepřijímá dost, takže je na místě prostě a jednoduše sáhnout po doplňcích stravy. Důležitými složkami jsou vitamíny B, C, D, beta karoten, selen a zinek, vápník a hořčík. Je dobré jich co nejvíce přijímat zevnitř, ideálně přirozeně – stravou, ale i její doplňky jsou maximálně vítány.

Pozor na garderobu. Víme, co způsobuje na pokožce největší škody? Jsou to cigarety a slunce. Takže – pokud máte v plánu pohybovat se venku a mít hluboký výstřih, rozhodně nezapomínejte na ochranu proti slunci, faktor alespoň 30! A to i když je pod mrakem. Další z faktorů je látka, která vám na krku a dekoltu přiléhá na kůži. Materiály, které kůži dráždí, bychom měli rozhodně vyřadit z šatníku.

…i spát se dá špatně! Vrásky v dekoltu převážně vznikají spaním na boku. Nevěříte? Tak si večer lehněte na bok a podívejte se, co s kůží na dekoltu udělají vaše prsa. Kůže se přehne a zůstává tak celou noc! Podívejte se na svůj dekolt ráno a uvidíte linky, které vám po noci na boku na hrudníku zůstaly. A jelikož na takových vráskách systematicky pracujeme okolo osmi hodin denně a s přibývajícím věkem kůže na pevnosti prostě ztrácí, je nevyhnutelné, že tam jednou prostě zůstanou. Jak se tomu vyhnout? Řekne se to jednoduše – spát na zádech. (A pokud máte větší poprsí, ani to není nejvhodnější – kůži na hrudníku přespříliš vypíná i spaní na zádech.) A i v takovém případě není od věci pořídit si na spaní měkkou, prodyšnou a poddajnou podprsenku (samozřejmě bez vycpání a bez kostic!).

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie