Zobrazit přihlášovací formulář

Jak obelstít své tělo

  • Publikováno:
Jak obelstít své tělo

Lidské tělo je dodnes plné tajemství, se kterými se ani v dobách nejmodernější technologie odborníci neví rady. Ale nebudeme se zabývat žádnými tajemnými záhadami somatologie, máme pro vás pár triků, jak své tělo obelstít například v případech, že se vám chce neodbytně na záchod, když se nemůžete přestat smát nebo si řekneme, proč si na nočním stolku nechávat cibuli.

  • Palec proti stresu

Všichni víme, že ve stresu se nám zvýší srdeční tep. To má na svědomí nervus vagus, čili bloudivý nerv. Tento párový nerv může za spoustu věcí v našem těle, mimo jiné za činnost srdce. Pokud ho stimulujeme tlakem v hltanu, hrtanu a měkkém patře, dutině břišní a v rámci dýchacích cest, můžeme ovlivnit jeho efekt. Co to znamená? Pokud na tyto části těla vyvineme tlak, nervus vagus zklidní srdce – zpomalí tep. A konečně se dostáváme k tomu palci. Pokud si dáte palec do pusy a budete do něj silně foukat (aniž by šel vzduch ven), vzniklý tlak stimuluje bloudivý nerv a ten pomůže srdci se uklidnit.

  • Když se potřebujeme něco naučit

Pokud si chystáme proslov nebo se potřebujeme naučit nějakou látku, ideální je přečíst si ji a zopakovat těsně před spaním. Druhý den si ji budeme pamatovat mnohem lépe, než kdybychom se ji učili celý den a večer se věnovali něčemu jinému.

  • Pravé a levé ucho

Pravým uchem lépe porozumíme mluvenému slovu a toku řeči, levé ucho je zase lepší na hudbu a jiné zvuky. Všichni si sem tam všimneme, že vnímáme v různých situacích zvuky jinak, pokud si zapamatujeme tuto poučku, můžeme si v mnoha situacích ulehčit.

  • Vypsat se z obav

Pokud jsme kvůli něčemu ve stresu nebo se něčeho bojíme, klidu naší duše velmi pomůže si věci zapsat. Během psaní totiž musíme problémy formulovat, systematizovat a získají fyzickou podobu. To všechno nám pomůže se uklidnit.

  • Nežádoucí záchvat smíchu

Stalo se nám to určitě už všem, i kdyby jenom ve školních lavicích. Záchvat smíchu, který je doopravdy nevhodný? Už nechcete být uslzení, rudí a plní strachu, že to neudržíte a vyprsknete nahlas? Odveďte svou pozornost jinam – štípejte se. Tělo, které něco bolí, se okamžitě přestane smát.

  • Cibule na nočním stolku

Cibule obsahuje látky, které extrémně efektivně uvolňují ucpaný nos. Pokud máte rýmu, jednoduše si nechejte napůl rozkrojenou cibuli na nočním stolku. V těžších případech si k ní sem tam přičichněte nebo si ji přímo rozetřete pod nos.

  • Co dělat, když potřebujete na malou, ale záchod není k dispozici

Močový měchýř pojme 500 – 700 ml, ten ženský je větší než mužský. K tomu, aby se nám chtělo na malou, stačí obvykle okolo 300 ml. Což není zas tak moc. Občas se stane, že potřebujeme, ale doopravdy nemůžeme. Jak se s tím poprat a lépe vydržet nejbližšímu WC? Odpověď je více než překvapivá. Začněte myslet na sex. Při lehkém vzrušení veškeré ostatní potřeby ustoupí do pozadí (na chvíli).

  • Když na vás jde dávení

Ať už zápachy, špatné jídlo, ošklivé představy nebo cokoliv vám je nepříjemné, může vyvolat pocit na zvracení a dávení. Proti tomu (a nikdo neví, proč) pomáhá sevřít si velmi pevně v pěstích palce. Teoreticky může tento trik fungovat stejně, jako štípání – jako odlákání pozornosti, ale možná za to může i stimulace těch správných nervů.

  • Jak se vyhnout slzám

Nechcete, doopravdy nechcete plakat, ale ty přívaly slz cítíte naprosto nevyhnutelně? Mějte doširoka otevřené oči a snažte se mrkat co nejméně, ideálně vůbec. To zase vystaví hráze a slzy snáz zaplašíte. Ne tak ovšem to, co vám je způsobilo. Na to žádný trik neznáme.

  • Znáte brain freeze?

Je to celkem častý jev, který se objeví, když rychle sníme nebo vypijeme něco ledového. V takovém momentu nám takzvaně „zmrzne mozek“ a dostaví se prudká bolest hlavy. Ta sice za chvíli odezní, ale i tak je velmi nepříjemná. Pokud na tyto stavy trpíte, zapamatujte si jednoduchý trik – silně zatlačte jazyk proti tvrdému patru. To zvýší teplotu v dutině ústní a hlava rychleji „rozmrzne“.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

zknouw 3. 11. 2016, 18:03
(pirko)

Kategorie