Zobrazit přihlášovací formulář

Dámy, dopřejte si orgasmus častěji! Proti bolesti funguje lépe, než oblíbená růžová tabletka

  • Publikováno:
Dámy, dopřejte si orgasmus častěji! Proti bolesti funguje lépe, než oblíbená růžová tabletka

Je velmi příjemný a pro spokojený a vyrovnaný život ženy žádoucí. Řeč je o orgasmu, který, jak určitě dobře víte, může mít mnoho podob. Tentokrát se ale nebudeme věnovat tomu, jak prožít ten nejbouřlivější orgasmus, ani dalším podobným radám. Máme pro vás několik zajímavých informací, která by vás ve spojitosti s orgasmem možná ani nenapadly. Rozšiřte si své znalosti o „velkém O“ a přečtěte si tento seznam faktů.

1. Orgasmus ulevuje od bolesti

Bolí vás hlava? Zkuste sex! „Existují důkazy, že orgasmy mohou zmírnit všechny typy bolesti – včetně bolesti způsobené artritidou, pooperační bolesti, menstruační bolesti, dokonce i bolesti při porodu,“ poznamenává Lisa Stern, zdravotní sestra, která pracuje v Centru plánovaného rodičovství v Los Angeles. „Tento mechanismus funguje díky oxytocinu, který se během orgasmu vyplavuje do těla,“ říká. „Oxytocin napomáhá vytváření citového pouta, relaxaci, a dalším pozitivním emocionálním stavům.“ Ačkoliv je úleva od bolesti pomocí orgasmu pouze krátkodobá (cca 8-10 min), Lisa Stern upozorňuje na to, že i pouhá myšlenka na sex dokáže zmírnit bolest.

2. Kondom neovlivňuje kvalitu orgasmu

„Jestli žena dosáhne nebo nedosáhne orgasmu, nemá s kondomem nic společného. Je to stejný mýtus, jako že s kondomem nemůžete zažít dobrý sex,“ říká Debby Herbenick, vědecká pracovnice na univerzitě v Indianě. „Ve skutečnosti kondomy můžou prodloužit délku samotného styku, takže muž nemusí rychle ́vysouvat ́, když se bojí předčasné ejakulace,“ vysvětluje. Pokud vašeho partnera kondomy znecitlivují, vyzkoušejte před stykem jinou formu stimulace. Pak bude sex pro vás oba příjemným zážitkem.

3. Třetina žen má problémy s dosažením orgasmu

Pokud jste někdy měly problém vyvrcholit, nebojte se, nejste v tom samy. Podle statistik Centra plánovaného rodičovství má během styku problémy s dosažením orgasmu jedna žena ze tří. Vaginálního orgasmu nedosáhne až 80 % žen. Nicméně v tom případě může během sexu pomoct stimulace klitorisu.

4. Nalezení G-bodu zvýší pravděpodobnost dosažení orgasmu

Dokážete určit, kde se nalézá váš G-bod? Písmeno ́G ́ odkazuje na Ernsta Gräfenberga, německého gynekologa, který patří mezi „objevitele“ detailních částí ženského těla. Odborníci se domnívají, že velké množství nervových zakončení v G-bodu je klíčem k úspěšnému vyvrcholení. Experti proto doporučují ženám, aby se vynasnažily tento bod najít. Nachází se za stydkou kostí, asi 3 - 5 cm od poševního vchodu.

5. Kvalita orgasmu roste s věkem

Jistě, existuje spousta věcí, které se spolu s rostoucím věkem komplikují, ale váš sexuální život se může naopak zlepšit. „Čím jste starší, tím snáze dosahujete orgasmu,“ tvrdí doktorka Herbenick. „Například ženy ve věku 18 až 24 let dosahují pravidelného orgasmu v 61% případů, ženy okolo třicítky v 65% a ženy ve věku 40, 50 let až v 70%.“ Ačkoliv průzkumy neuvádí, proč je sex s rostoucím věkem snazší, určitou roli hraje sexuální vyzrálost žen a zkušenosti. V posteli jsou ženy uvolněnější, sebevědomější, a tak si mohou celý akt více užít. Navíc důvěra a intimita, která panuje v dlouhodobých vztazích, také napomáhá růstu sexuálního sebevědomí.

6. Ženské sexuální sebevědomí má vliv na kvalitu orgasmů

Průzkumy ukazují, že ženino vnímají jejích intimních orgánů značně ovlivňuje kvalitu orgasmů. „Jako ženská klinická lékařka můžu zaručit, že každá vagína vypadá jinak a neexistuje žádné pravidlo či vzor, jak by měla správně vypadat,“ říká Stern. „Pokud v pochvě necítíte žádnou bolest, netrpíte žádným abnormálním výtokem, vřídky nebo jinými zdravotními problémy, můžete se považovat za zdravé a naprosto normální. Zvyšte své orgasmické možnosti tím, že zvýšíte svoji sebedůvěru,“ radí. „Je důležité, abyste se k sobě chovala tak, jak chcete, aby se k vám chovali i ostatní.“

7. Ve vzácných případech může žena dosáhnout orgasmu bez genitální stimulace

Všichni jsme někdy slyšeli o ženách, které dosáhly orgasmu zatímco seděly ve vlaku nebo si užívaly příjemnou masáž. Odborníci tvrdí, že se jedná o opravdový fenomén. „Měla jsem kamarádku, která dosahovala orgasmu pokaždé, když cvičila na běžícím páse,“ říká Stern. „Kdyby to takhle fungovalo u nás všech, tvořili bychom fyzicky mnohem zdravější společnost!“ Ale žerty stranou, i tohle má své vysvětlení. „Ke spontánním orgasmům dochází při různých činnostech díky tomu, že se zvýší průtok krve do pohlavních orgánů, pociťujete různému vibrování, případně tření klitorisu. Při relaxační masáži celého těla se člověk kompletně uvolní, což může vést až k orgasmickým prožitkům.“

8. Většině ženám to zkrátka trvá...

„Mnoho žen potřebuje oproti jejich mužským protějškům delší čas, aby dosáhly vyvrcholení,“ říká Stern. Podle statistik potřebuje žena ve skutečnosti alespoň 20 minut dlouhou sexuální aktivitu, aby dosáhla orgasmu. „Pokud zjistíte, že váš partner dosahuje orgasmu mnohem dříve než vy, naučte se různé triky, jak jeho vyvrcholení oddálit,“ radí. „Někdy zabere mentální cvičení, jindy tlak okolo kořene penisu. Pokud se však jedná o předčasnou ejakulaci, měl by váš muž navštívit urologa a poradit se s ním. I V těchto případech existují techniky, které mohou pomoct.“

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie