Zobrazit přihlášovací formulář

Deset lekcí krásy dospělé ženy

  • Publikováno:
Deset lekcí krásy dospělé ženy

V životě každé ženy dojde k momentu, kdy se najednou zděsí, co se stalo s jejím zrcadlem. Možná je to chvíle, kdy si poprvé všimne drobných vrásek kolem očí, možná zjistí, že její vlasy mají víc roztřepených konečků než těch neroztřepených, možná najednou vidí víc nedokonalostí, než včera. Toto prozření čeká každou z nás, chvíle, kdy si uvědomíme, že nebudeme mladé napořád. A tak je třeba vzít svou krásu pevně do rukou. Nad čím už by žádná dospělá žena neměla mávnout rukou?

Mladá pleť odpustí kde co. Ale nemá s námi trpělivost věčně. Časem prohřešky, kterých jsme se v –nácti dopouštěli téměř na denní bázi, mají až katastrofické následky. Takže je třeba se vzchopit a některé věci už brát jako automatiku. Například.

Pořádně si umýt obličej. Každý večer. Možná se nad tím pousmějete, ale zdaleka ne všichni tento zvyk mají. Pokud jste se od mládí potýkali například s akné, je možné, že jste si zažili péči o pleť více, než ti, kdo ji měli bezchybnou. Čas ale tyto rozdíly smaže a doopravdy od „určitého věku“ neexistuje jít si lehnout neodlíčená, s neumytou tváří a krkem. Umýt si obličej, vyčistit zuby – o tom se večer nediskutuje. I jedna noc s nečistotami nachytanými na celodenní make-up působícími na naši tvář může zdevastovat to, na čem jsme týdny poctivě pracovali.

Mít ten správný odstín červené rtěnky. Toto je možná trochu rozmar a ne nutnost, ale červená rtěnka je základním vybavením pro svůdnost každé ženy. A nepotřebujeme jen rtěnku kvalitní, která se nemaže a vydrží déle než deset minut (ano, bude třeba trošku investovat), ale efekt je k nezaplacení. Nadto většinou přichází také se službou poradenství – není totiž červená jako červená. Ladit barvy k tónu pleti a podle toho, jestli sluší/nesluší (ne jen jestli se líbí/nelíbí) patří ke každé dospělé ženě.

Komplexní péče o pleť. Bohužel – péče o pleť a pokožku celého těla nezačíná a nekončí u nanesení pleťové masky nebo tělového mléka. Naše kůže je orgán, o který je třeba se starat systémově. A mezi takovou péči patří spánkový režim, správné jídlo, co nejméně alkoholu atd.

Péče o účes. Když pomineme správný střih a barvu, je třeba si umět vlasy také náležitě upravit. Nemusíte zrovna ovládat všechny tutorialy a umět složité účesy, úplně postačí ovládnout dovednost umět si vlasy vyfoukat/vysušit/upravit do požadovaného tvaru, textury a efektu v co nejkratším čase, co nejšetrněji a s co nejlepším výsledkem. Úprava vlasů zahrnuje péči o ně, už bychom měli vědět, že maximálně horké fénování, žehlení vlhkých vlasů a podobně sice možná krátkodobě vzhled spraví, ale dlouhodobě je to katastrofa.

Mít vůni. Doba bezhlavého střídání parfémů už by taky měla být pomalu za námi. Už nepotřebujeme zkoumat a zkoušet, co nám svědčí, už bychom to měli vědět. A tak by se náš výběr parfémů mohl smrsknout na tři až čtyři vůně, které používáme nejen s ohledem na to, jak se nám líbí, ale také na to, k jaké příležitosti a do jakého počasí je nosíme (léto/zima, běžné nošení/večerní parfém).

Dobrá kosmetička je k nezaplacení. Nikdy jste nechodili na kosmetiku? Možná bude pomalu na čase začít. Je to věc, která se dá vypustit, pokud je domácí péče o pleť precizní a samotná pleť bezproblémová, ale odborná péče je odborná péče. Možná to bude stát pár měsíců a o trošku víc peněz, ale jakmile najdete kosmetičku, jejíž postupy i přípravky vám vyhovují, je na čase být loajální.

Profesionální úprava obočí. Uvidíte ten rozdíl. Protože takové to domácí vytrhávání je sice dobrá věc, ale barva, tvarování a případná modelace obočí umí provést s tváří takové divy, až vám bude líto, že se to nestalo dříve. Obočí a rty patří k místům na tváři, která definují výraz obličeje a představují hlavní kontury. Čím lépe je máme zvládnuté, tím lépe vypadáme. A správná barva a úprava obočí umí ubrat pěkných pár let.

Zastřihávat konečky – pravidelně. Máloco působí na vlasech tak nevzhledně, jako roztřepené konečky. A tak – i když se třeba barvíte doma nebo nebarvíte vůbec, alespoň jednou za dva měsíce je třeba navštívit kadeřníka a nechat si konečky malinko oživit.

Posila ochrany proti slunci. Už okolo třicátého roku věku můžeme začít pomalu spatřovat účinky, které na naší pleti způsobilo sluneční záření. To totiž vede ke vzniku volných radikálů a rozpadu látek, které zajišťují elasticitu a pevnost pleti. Takže k rutině v péči o pleť by měl patřit krém (nebo alespoň make-up) se SPF alespoň 30 a obsahem antioxidantů.

Je na čase začít si natáčet řasy. Že by vás to ani nenapadlo? Kleštičky na řasy patří v našich myslích spíše k věku těsně před pubertou, někdy okolo duhových legín a konce hraní si s panenkami. Pravdou ale je, že „otevřít oči“ pomocí natočení řas udělá nebývalý efekt. Kromě toho, že budou oči působit větší, budou pod ně také řasy méně vrhat stín – což znamená menší efekt kruhů pod očima.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie