Zobrazit přihlášovací formulář

Strie, ucpané póry a chloupky pod nosem? Nikdy víc!

  • Publikováno:
Strie, ucpané póry a chloupky pod nosem? Nikdy víc!

Každá žena se potýká s nějakou tou vadou na kráse, byť „vadí“ třeba jenom jí. Přinášíme vám jednoduché, přírodní a osvědčené tipy na to, jak se zbavit těch nejběžnějších. A nejlepší na tom je, že to zvládnete i bez drahých chemických přípravků!

Jak na strie?

Drobné jizvičky na místech, kde je naše kůže namáhaná nejvíc, se u žen (ale i mužů!) vyskytují poměrně často. A u těch, které mají za sebou porod a tedy i extrémně namáhanou kůži na těhotenském bříšku, ještě častěji. Ale jde se jich zbavit.

Budete potřebovat:

  • 1 lžička cukru krystal

  • 1 lžička ricinového (účinnější, ale pozor! Ricinový olej může být nebezpečný, dávejte si pozor, aby ho někdo omylem nepozřel.) nebo olivového oleje

  • Šťáva vymačkaná z ½ citrónu

  • 1 kapsle vitamínu E (prodávaný jako doplněk stravy, lze koupit i tekutý)

Všechny ingredience smíchejte dohromady a štědře aplikujte na „postižené“ místo. Nicméně teď přijde to nejdůležitější. Abychom se zbavili strií, je třeba odstranit starou kůži a stimulovat tělo k jejímu obnovování. Proto natřené místo důkladně, alespoň 2 – 3 minuty, masírujte štětinovým kartáčem na tělo. Tím odstraníme starou kůži a účinné látky zapracujeme hluboko do kůže. Potom místo opláchněte teplou vodou, ale ne mýdlem.

Proceduru je třeba opakovat každý den po dobu alespoň tří týdnů, nejlépe večer po koupeli. A plavková sezóna je skoro tady, takže je nejvyšší čas začít!

 

Jak na ucpané póry?

 

""

 

Ucpané póry v podobě černých teček se nejčastěji objevují na obličeji, konkrétně na nose a tvářích. Ženy takový problém často řeší make-upem, čímž se ale dostávají do začarovaného kruhu. Přes make–up sice není problém vidět, ale póry se ucpávají dál.

Budete potřebovat:

  • Šťáva vymačkaná z ½ citrónu

  • 2 lžičky jedlé sody

  • (2 lžičky hnědého cukru – pokud chcete zároveň peeling)

Obě (všechny) ingredience smícháte dohromady a vytvoříte pastu. Tu nanesete na obličej, pokud používáte variantu s peelingem, tak jemně vmasírujte, a necháte zhruba 10 minut působit. Opláchněte vlažnou vodou.

Jak se jednou provždy zbavit chloupků pod nosem?

Chloupky na obličeji jsou jedním za častých problémů, které řeší ženy jak doma, tak v kosmetických salónech. Jde to ale i bezbolestně a trvale! Jak?

Budete potřebovat:

  • 2 lžičky medu

  • 2 lžičky citrónové šťávy

  • 1 lžička ovesné kaše (připravené z ovesných vloček a vody)

Ingredience smícháte a nanesete na místo na obličeji, na kterém se chcete chloupků zbavit. Necháte působit asi 15 minut, opláchnete teplou vodou a nanesete běžný hydratační krém. Když tuto proceduru zopakujete 2x až 3x týdně, zhruba po měsíci chloupky kompletně zmizí!

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Veruuu28 30. 6. 2015, 8:49
Holky, strie sice jsou jizvy, ale mělké - nikdo je nemá do krve na maso :-o A kůže se obnovuje...takže myslím že celý recept v článku dává smysl protože ten cukr je vlastně peeling a tím dřením obrušuje starou kuži a ty ostatní složky zase jsou pro dobré obnovování. Myslím že celá nedůvěra vpodobné recepty je z toho, že to nikdo nevydrží dělqt dost dlouho a dost pravidelně (wash) :-@
Lyonka 29. 6. 2015, 22:35
|:o)
bubezi2 29. 6. 2015, 8:36
Ten obrázek bříška je naprosto hrozný. Vypadá to spíš jako hlava krakatice. Mojí těhotné kamarádce se z něj udělalo doslova špatně a byla z toho celý několik dní vystrašená a psychicky na dně ze strachu, že by se jí tohle mohlo stát. Myslím, že tohle je spíš už přehnané strašení a že by stačil méně sugestivní obrázek. I mně šimrá u žaludku, když se na hlavní stránce fotka objeví a to nejsem těhotná. Navíc si myslím, že je to tu docela zbytečně - takhle se strije opravdu neodstraní.
speci1 28. 6. 2015, 20:17
Souhlasím s holkama, strie jsou jizvy. Chloupky pod nosem přirozená a hormonální záležitost. A kdyby ty všechny neduhy šly odstranit tak snadno a hladce, dávno by se o tom nepsalo, ptž by to nikdo neměl (D).
PavčaS. 26. 6. 2015, 8:47
Nechci být skeptická, ale strie se odstranit nedají...jsou to prostě jizvy.
Veruuu28 30. 6. 2015, 8:52
@PavčaS. Dají - ne úplně, ale jo. Jenom to chce kůži moc nenamáhat a brousit ,-) Na takové zmírnění se mi osvědčilo potřít je citronem a jít do solárka [A] A co jsem viděla funguje to líp než lesar
michaelka2 7. 7. 2015, 15:06
@Veruuu28 Stará a známá věc - slunce (solárko pro netrpělivé)+ citron bělí. Strie nezmizí, ale zesvětlá.
Engalore 3. 7. 2015, 8:44
@Veruuu28 Jako že solárko odstraní strie? Jo, vy musíte být hodně inteligentní ,-)
berunecka 28. 6. 2015, 16:16
@PavčaS. Taky si myslím +o(

Kategorie