Zobrazit přihlášovací formulář

Základy pro nestárnoucí pleť

  • Publikováno:
Základy pro nestárnoucí pleť

Přírodu nezastavíme, ale můžeme ji trošku ošálit, a tím nevyhnutelné stárnutí pleti zpomalit. Nikdy se nezbavíme dědičné zátěže a dispozic, ale můžeme se zbavit skoro všech nežádoucích vlivů, které má na naši pleť okolí. Nebo takových, kterým ji vystavujeme my sami. Dehydratace, volné radikály, nečistoty a špatné prokrvení – to jsou naši největší nepřátelé, když přijde na kvalitu pleti. Přinášíme vám pár tipů, jak vypadat co nejdéle co nejlépe.

Některé trendy nejsou trendy jen tak pro nic za nic. Samozřejmě, spousta rad není míněných nezištně, ale spousta ano – a tady jsou.

Čistit. Dvakrát. Odlíčit se přípravkem na olejové bázi, pleť dočistit tím na vodní. Odvěký problém s čištěním pleti je ten, abychom ji vyčistili dostatečně, ne však moc. Protože agresivní chemií nebo silným mechanickým tlakem narušujeme přirozenou obranyschopnost pleti, narušujeme plti vlastní kolagen, který nám ji drží pěkně pružnou a hladkou. Olejové báze (a klidně můžeme využít domácí receptury, někomu vyhovuje olivový, jinému kokosový olej, někdo nedá dopustit na – považte – vepřové sádlo). Olej se skvěle hodí také například na odlíčení očí a řas, ty totiž s věkem slábnou a ztrácejí pevnost. Zbytky oleje pak dočistíme jemnou emulzí na vodní bázi.

Upíří vzhled. Může a nemusí se nám to líbit nebo nám to vyhovovat, ale sluneční paprsky jsou bohužel k pleti poměrně nepřátelské. Základem naší make-up rutiny by měl být opalovací krém s co nejvyšším ochranným faktorem, také ovšem sluneční brýle, klobouky a vše, co zabrání slunci, aby ozářilo náš obličej.

  • Často nevíme, v jakém kroku ochranný krém na pleť nanášet. Pokud ráno aplikujeme krémy, séra nebo jiné přípravky, ochranný krém přijde až na ně. Nemá totiž za úkol pleť nijak vyživovat, ale chránit. Takže nejdříve nanášíme to, z čeho má pleť čerpat, teprve až pak to, co ji má chránit. A až na něj make-up. Neděste se, všeho samozřejmě tenkou vrstvu! Jenom je vhodné nechat jednotlivé vrstvy zaschnout, resp. se alespoň trošku vstřebat. A co všechno bychom měli krémem ošetřit? Obličej, dekolt, krk, uši a ruce. Každý den. Ujistěte se ale, že používáte ochranný krém určený na obličej, jiné vás mohou zabarvit do ne zrovna příjemného šedého nebo fialového odstínu.

Teplo a chlad. V teplotě vody, kterou používáme na ošetření obličeje, je netušená síla. Teplá voda rozevírá póry, takže se nehodí před nanášením make-upu, studená je zase zavírá a co víc – dokáže zmírnit také například kruhy pod očima. Závěr je jednoduchý, večer čistíme pleť vodou vlažnou až teplejší, ráno zase chladnou.

  • Tip Mimibazaru: Pokud chceme, aby se naše pleť krásně otevřela pečujícím přípravkům, které nanášíme večer, vezměte si čistý ručník a namočte jej do tak teplé vody, jak jen snesete. Ten poté jemně přiložte na obličej a lehounce promněte. Póry se tak šetrně otevřou a vy můžete nanést večerní péči.

Na kruhy pod očima a případné začervenání tváří nám skoro zázračně pomůže obyčejná kostka ledu, popřípadě samozřejmě speciální chladivé masky. Led nás zbaví otoků, zúží žilky a zamezí prokrvení, které je pod tenkou kůží pod očima vidět.

Hydratace a pohyb. Tyto dvě věci zdaleka neslouží jen pro zdravou pleť, ale mimo jiné také. Protože zaručí zdravý krevní oběh a tedy i roznos potřebných živin po těle.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie