Zobrazit přihlášovací formulář

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Domácí facelift? Stačí vaječný bílek

Domácí facelift? Stačí vaječný bílek

Vaječný bílek má pro naši pleť mnoho využití, krom toho, že vyživuje, proteiny v něm obsažené jsou doslova požehnáním pro pevnost a pružnost pleti, zajišťují její vypnutí a hladký a mladistvý vzhled. Nezanedbatelné je množství vitamínů a minerálů, které tvoří pro pleť blahodárnou masku. A když se nám bude chtít přidat některou z dalších speciálních ingrediencí, vyřešíme klidně také zarudnutí pleti, její hydrataci nebo nadměrnou mastnotu.

Maska z vaječného bílku je to nejjednodušší, nejdostupnější a zároveň nejefektivnější, co své pleti můžeme dopřát. Rozhodně bychom měli volit vajíčka co nejčerstvější a ideálně z organických chovů, aby byly složky zastoupené v bílcích nejkoncentrovanější a nejpřirozenější.

Ingredience

  • Je to jednoduché, na jeden obličej (a krk) budeme potřebovat jeden bílek z vejce velikosti L nebo dva velikosti M.

Postup

  • Pleť důkladně vyčistíme.
  • Oddělíme žloutek od bílků a bílek vyšleháme vidličkou do poloviční pěny.
  • Tu pak pomocí čistých prstů (nebo štětečkem) nanášíme na suchý obličej.
  • Necháme působit 20 minut, poté smyjeme teplou (ne horkou) vodou a dočistíme vatovým tampónkem.

Jak jste si určitě už mnohokrát všimli při používání vajec v kuchyni, vaječné bílky zasychají. I na pleti vytvoří tenký film, který pleť vypne a vyhladí drobné vrásky. Pokud chcete masku z vaječného bílku obohatit o další složky, můžete přidat následující ingredience.

Avokádo. Kousek avokáda rozmačkejte do vyšlehaného bílku. Taková maska se hodí pro intenzivní vyživující kúru, ideální je pro pleť suchou, zralou nebo se sklonem k akné.

Med. Tato lepivá ingredience vyživí pleť o spoustu minerálů. Vhodné je ho proto do masky přidat, pokud kouříte nebo vaše stravování není v poslední době nijak pestré – a pleť začíná „vadnout“.

Okurka. Nastrouhejte najemno okurku, vymačkejte z ní vodu a přidejte ji do vaječného bílku. Okurka zajistí vitamíny, ale především hydrataci. Tato maska je vhodná na všechny typy pleti.

Bramboru. Najemno nastrouhaný kousek brambory zmírní začervenání, odstraní mastnotu a pomůže s akné.

Žloutek. Nikde není psáno, že žloutek musí přijít nazmar. Nepřidáváme ho ale do masky z vaječného bílku, aplikujeme ho jako extra krok po spláchnutí masky. Výhodou je, že vaječný žloutek (na rozdíl od bílku) obsahuje vitamín E, který se řadí k nejsilnějším antioxidantům. Proto se žloutek hodí jako maska pro namáhanou pleť, která je vystavená škodlivým vlivům prostředí, znečištění, ale také zimě nebo slunci.

  • Při aplikaci vaječného bílku se vyhněte tenké kůži okolo očí.
  • Nezapomeňte ale na spodní čelist, bradu a krk. Vaječný bílek můžete použít také na dekolt.
  • Masku nanášejte na večer, aby došlo ke dvojímu čištění (ne rychle po sobě) než naneseme make-up.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie