Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí facelift? Stačí vaječný bílek

  • Publikováno:
Domácí facelift? Stačí vaječný bílek

Vaječný bílek má pro naši pleť mnoho využití, krom toho, že vyživuje, proteiny v něm obsažené jsou doslova požehnáním pro pevnost a pružnost pleti, zajišťují její vypnutí a hladký a mladistvý vzhled. Nezanedbatelné je množství vitamínů a minerálů, které tvoří pro pleť blahodárnou masku. A když se nám bude chtít přidat některou z dalších speciálních ingrediencí, vyřešíme klidně také zarudnutí pleti, její hydrataci nebo nadměrnou mastnotu.

Maska z vaječného bílku je to nejjednodušší, nejdostupnější a zároveň nejefektivnější, co své pleti můžeme dopřát. Rozhodně bychom měli volit vajíčka co nejčerstvější a ideálně z organických chovů, aby byly složky zastoupené v bílcích nejkoncentrovanější a nejpřirozenější.

Ingredience

  • Je to jednoduché, na jeden obličej (a krk) budeme potřebovat jeden bílek z vejce velikosti L nebo dva velikosti M.

Postup

  • Pleť důkladně vyčistíme.
  • Oddělíme žloutek od bílků a bílek vyšleháme vidličkou do poloviční pěny.
  • Tu pak pomocí čistých prstů (nebo štětečkem) nanášíme na suchý obličej.
  • Necháme působit 20 minut, poté smyjeme teplou (ne horkou) vodou a dočistíme vatovým tampónkem.

Jak jste si určitě už mnohokrát všimli při používání vajec v kuchyni, vaječné bílky zasychají. I na pleti vytvoří tenký film, který pleť vypne a vyhladí drobné vrásky. Pokud chcete masku z vaječného bílku obohatit o další složky, můžete přidat následující ingredience.

Avokádo. Kousek avokáda rozmačkejte do vyšlehaného bílku. Taková maska se hodí pro intenzivní vyživující kúru, ideální je pro pleť suchou, zralou nebo se sklonem k akné.

Med. Tato lepivá ingredience vyživí pleť o spoustu minerálů. Vhodné je ho proto do masky přidat, pokud kouříte nebo vaše stravování není v poslední době nijak pestré – a pleť začíná „vadnout“.

Okurka. Nastrouhejte najemno okurku, vymačkejte z ní vodu a přidejte ji do vaječného bílku. Okurka zajistí vitamíny, ale především hydrataci. Tato maska je vhodná na všechny typy pleti.

Bramboru. Najemno nastrouhaný kousek brambory zmírní začervenání, odstraní mastnotu a pomůže s akné.

Žloutek. Nikde není psáno, že žloutek musí přijít nazmar. Nepřidáváme ho ale do masky z vaječného bílku, aplikujeme ho jako extra krok po spláchnutí masky. Výhodou je, že vaječný žloutek (na rozdíl od bílku) obsahuje vitamín E, který se řadí k nejsilnějším antioxidantům. Proto se žloutek hodí jako maska pro namáhanou pleť, která je vystavená škodlivým vlivům prostředí, znečištění, ale také zimě nebo slunci.

  • Při aplikaci vaječného bílku se vyhněte tenké kůži okolo očí.
  • Nezapomeňte ale na spodní čelist, bradu a krk. Vaječný bílek můžete použít také na dekolt.
  • Masku nanášejte na večer, aby došlo ke dvojímu čištění (ne rychle po sobě) než naneseme make-up.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie