Zobrazit přihlášovací formulář

Co dělá muž, když doopravdy miluje

  • Publikováno:
Co dělá muž, když doopravdy miluje

To, že slyšíte slova lásky, ještě často neznamená, že jim nutně musíte i věřit. Protože, jak už jsme se bohužel mnohokrát přesvědčili, slova často nic neznamenají, za muže mluví činy. A chování obecně. Nádavkem k tomu ještě nemusí být každý nutně natolik výřečný, aby nás zahrnoval doslovnými popisy svých citů k nám. Jak tedy poznáme, že muž, který je po našem boku, nás doopravdy miluje?

Na začátek je třeba si uvědomit několik velmi podstatných věcí.

  • Naše definice a zkušenosti s láskou a vztahy jsou vždy jiné, stejné věci pro nás tedy nutně nemusí mít ten samý význam.
  • Naše očekávání se tak zdaleka nemusí setkávat s realitou.
  • Naše nejistoty a rány, které si neseme z předchozích vztahů, nám často znemožňují vidět věci jasně.
  • Pokud jsou slova, chování a činy v kontrastu, vždy budeme o partnerových citech pochybovat.
  • Pokud vám kdokoliv řekne, že vás miluje, velmi brzo, není dobré tomu věřit. Protože vás nezná. Láska na první pohled, chemie, okouzlení, to všechno může hrát svou roli, ale osobnost poznáváme déle.
  • Je to jednoduché – když nám muž neřekne, že vás miluje, ani se tak k vám nechová, s největší pravděpodobností k nám cit nechová. Když nám to řekne, ale nechová se podle toho, je pravděpodobnost jeho citů jenom o malinko větší. Ale co když to neřekne, ale chová se k nám tak? To už je jiná písnička.

Jste priorita. Je to jednoduché (pokud toho nezneužíváme. V takovém případě to nemůžeme brát jako měřítko). Prostě jste jeho člověkem první volby. Když jde do tuhého, nebude na prvním místě ani práce, ani kamarádi. Ale vy. S jeho rodinou je to remíza, ale i v takovém případě by měl stát po vašem boku.

Testuje vás. Pokud je do nás muž zamilovaný, musí si být jistý, že my do něj také. A proto potřebuje různými způsoby zjišťovat, jak reagujeme na nestandardní situace, jestli s ním v životě počítáme. Třeba s námi probere domnělou (nebo možná reálnou) nabídku práce do zahraničí. Nebo jiné velké rozhodnutí, které před ním je. A prostě bude analyzovat naši reakci.

Jste jeho chlouba. Ne, že by si rovnou musel vyvěsit na sociální sítě vaše společné fotky. Ale ten pocit poznáte velmi jednoduše. Je pyšný na to, že jste jeho. Seznámí vás s přáteli, později (nebo možná i docela rychle) s rodinou, chce se s vámi ukazovat na veřejnosti. Pro muže je žena trofej. Stejně tak ale muž pro ženu, na to pozor. Hrdost by měla být vzájemná.

Vztah k vám má integritu. Je vztahu oddaný. Nelže, neskrývá, nezatajuje. Dělá to, co řekne, a když nemůže, informuje vás o tom. Ví, že se do cesty sem tam postaví problém ať už s minulostí, přítomností nebo budoucností, ale bude na nich chtít pracovat, vyřešit je. Chce být lepším člověkem, než byl, a jde mu to samo.

Chce pro vás to nejlepší. Jsou to maličkosti, jako přání dobrého rána, dobré noci, věty jako „Jeď opatrně.“, nabídnutí vlastního saka, když je nám zima, uvaření večeře, když máte dlouhý den. Milující muž vyhledává (nebo si aspoň všímá) příležitosti, jak udělat náš život hezčí, příjemnější nebo jednodušší.

  • Tento bod je velmi sporný. Vztahy jsou reaktivní a na každou akci musí být nutně adekvátní reakce. Mužovy snahy totiž můžeme sabotovat třeba nedostatečným (nebo žádným) oceněním, zlehčováním, možná někdy odmítnutím. A ješitnost muže (ale ani ženy!) není radno podceňovat.

Umí se rozzlobit i omluvit. Bude se zlobit, když mu nezvednete telefon nebo neodpovíte na zprávu. Omluví se, i když třeba měl pravdu. Dá na chvíli stranou své ego v náš prospěch a ve prospěch našeho vztahu. A to není málo.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie