Zobrazit přihlášovací formulář

Sušeným ovocem proti bolesti zad?

  • Publikováno:
Sušeným ovocem proti bolesti zad?

Ano! Ať už kojíte, jste těhotná nebo jen zastáváte názor, že každý prášek, který do těla nedostanete, je dobrý, máme pro vás skvělý tip na zmírnění a následné úplné odstranění bolesti páteře.

Záda vás mohou bolet z mnoha důvodů. Od nekvalitní matrace, degenerativních změn na páteři způsobených věkem, nedostatečné svalové podpory, dlouhodobé zátěže, po potíže způsobené úrazy, nemocemi atd. Následující recept funguje především na bolavá záda jako civilizační chorobu. Pokud trpíte bolestmi zad, páteře a nohou, protože sedíte celý den za počítačem, máte nedostatek pohybu nebo naopak dostatek pohybu, ale nezdravého, vyzkoušejte následující.

Každý den před tím, než si půjdete lehnout, snězte:

  • 1 sušený fík

  • 1 sušenou meruňku

  • 5 sušených švestek

Zdá se vám to jako hloupost? Uvidíte. Během pár dní ucítíte změny k lepšímu a za zhruba dva měsíce by měla bolest vymizet úplně.

"bolest"

Ptáte se proč?

Každá ze zmíněných ingrediencí obsahuje látky, které významně podporují regeneraci tkání, které spojují meziobratlové ploténky. Fíky obsahují například vápník, železo hořčík a draslík, meruňky zase spoustu vitamínů (mezi nimi například beta-karoten) a také nás zbavují škodlivého cholesterolu, švestky zase fosfor, vápník, sodík, chlór a železo, čímž významně pomáhají kvalitě kostí. Ne nadarmo se konzumace sušených švestek doporučuje v menopauze – švestky slouží jako přirozená ochrana před osteoporózou.

A to není všechno!

Touto sladkou tečkou za každým dnem se ale zdaleka nezbavíte jen bolesti zad. Sušené ovoce obsahuje velké množství vlákniny, takže je skvělé na trávení. Pokud současně trpíte zácpou (která je jako příznak moderní doby také velmi častá), není důvod, proč to nevyzkoušet.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie