Zobrazit přihlášovací formulář

Jak se doma zbavit negativní energie

Jak se doma zbavit negativní energie

Spousta z nás nevěří na geopatogenní zóny, negativní energii, na vliv lidí, kteří žijí kolem nás nebo žili na místech před námi, na energie, které po sobě nechávají návštěvy, na ulpívání cizího neštěstí a smutku. Ale možná troška z té spousty si všimla, že zdaleka ne všude v domech, bytech nebo chalupách se spí dobře, sedí a vykládá dobře nebo jen je dobře o samotě. Mnoho z nás to ani neanalyzuje, jen se zvedne a jde pryč. Co doporučují staletí pozorování negativních energií? Jak se jich zbavit?

I ten nejzarytější skeptik někdy v životě zažil nepříjemný pocit spojený s místem. Když nemůžete usnout, cítíte se mizerně, přepadají vás nevysvětlitelné pocity jako smutek, panika, úzkost... někdy stačí, když si sednete nebo lehnete jinam. A když není zbytí? Jak si můžete pomoci?

Sledujte zvířata. Pokud si zařizujete nový byt, zkuste do něj nejdříve vypustit své domácí mazlíčky. Obecně platí, že kam si lehne pes, tam se vám bude dobře spát, ale kam kočka, tak tomu místu se obloukem vyhněte a zkuste ho nechat nevyužité. Nebo jako místo pro spaní pro kočku.

Pořiďte si rostliny. Čistí vzduch, jsou hezké, zútulní váš domov a k tomu všemu nejen, že jsou zdrojem pozitivní energie (i kdyby to mělo být „jen“ tím, že vám dělají radost), ale také vstřebávají tu negativní. Je to jako s kyslíkem a oxidem uhličitým. Lidé a rostliny se potřebují navzájem.

Sůl. Sůl je odedávna nedílnou součástí Feng-šuej, ale i diskutabilních, ale pozitivních, rituálů jiných vyznání. Přidejte pár lžiček mořské soli do kbelíku s vodou, a vytřete podlahy. Misku se solí můžete dát do jihozápadních a severovýchodních rohů místností, jenom je každé zhruba dva měsíce měňte.

Šalvěj. Této bylince je odedávna přisuzována moc vypuzovat zlou energii. Pálení snítky suché šalvěje j vynikající způsob, jak od negativní energie očistit jak osoby, tak prostory. Když už nic jiného, krásně voní. Pokud si myslíte, že v sobě zbytečně nosíte až moc zlosti, zkuste se poohlédnout, kde ve vašem okolí dělají saunové rituály. Pálení bylinek a vypařování esenciálních olejů je součástí krásně odpočinkového zážitku, který zrelaxuje jak tělo, tak mysl.

Zbavte se nepořádku. Zbytečných věcí, neuspořádaných šuplíků, kop nádobí nebo prádla. Pořádek v bytě umí udělat pořádek v duši, je to skvělý relaxační a meditační rituál, spousta z nás uklízí ze vzteku – a to není náhoda.

Svíčky. Stejně jako sůl, tak i svíčky zapálené v rozích čistí energii prostoru. Jen si dejte pozor, abyste svíčky nezapalovali před oknem – svíčky za oknem jsou vodítkem pro duše mrtvých, v minulosti se v pokoji zemřelého otevřelo okno a v něm se zapálila svíčka, aby duše věděla, kudy opustit příbytek zemřelého. Stejně tak fungují slavné halloweenské dýně, respektive takzvané Jack-o'-lantern.

Zrcadla. I když jsou to krásné dekorační prvky, nemají na člověka zrcadla zrovna nejlepší vliv. Rozhodně bychom je neměli mít v čele postele například na skříních, neměla by odrážet dveře ani okna. Obecně platí, že čím méně zrcadel, tím lépe.

  • Tip na závěr. Přemístění nábytku, přestěhování ani nic z výše uvedeného nevyřeší smutek, který si neseme sami v sobě. Někdy nejsou negativní energie spojené s místem, ale s námi. V takovém případě můžeme zvolit jakýkoliv rituál, kterému věříme, který máme vyzkoušený, nebo který nám doporučí někdo, komu věříme. Ale taky není špatné zkusit své problémy přijmout, poznat a začít řešit.     

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie