Zobrazit přihlášovací formulář

Alfažena? Existuje

  • Publikováno:
Alfažena? Existuje

Nemusí být nutně nejhezčí ze všech, ani ne nejbohatší nebo nejúspěšnější, je na ní ale něco přitažlivého. Je zábavná, sebevědomá, milá, ohleduplná, laskavá, příjemná, ale také nekompromisní a asertivní. Ženy chtějí být jako ona, muži jsou okouzleni. Jaké jsou vlastnosti novodobé alfaženy?

Žijeme v době, kdy se atraktivita zdaleka nepočítá jen na fyzické dispozice. Jejich preference jsou dnes tak rozmanité, že si někdy až říkáme, že s tím snad příroda už ani nemá co dělat. Když mluvíme o atraktivitě, často mluvíme mnohem víc o přitažlivosti osobnosti než jen pouhého těla. A tak se stane, že nejpřitažlivější muž v místnosti zdaleka nemusí být ten, který má největší svaly, a nejpřitažlivější žena zase není ta s mírami devadesát, šedesát, devadesát.

  • Což není tak docela pravda. Fyzicky je pro atraktivitu ženy ve většině případů nejpodstatnější takzvaný poměr pasu a boků – WHR index. Více o něm a o tom, jak na tuk na břiše, se dozvíte zde.

Je přirozeně sebevědomá. A ono sebevědomí z ní září na desítky metrů daleko. Není namyšlená ani arogantní, zná svou cenu – a svědomitě ji každý den zvyšuje neustálou prací na sobě. Její sebevědomí není hlasité a nerespektující, jen zabírá své vlastní místo a ani o chlup méně.

Dobře zvládá kritiku. Když jde o kritiku konstruktivní, velmi se pojí s jejím sebevědomím. Ví, jaká doopravdy je, kde jsou její slabiny, a každou takovou poznámku bere jako příležitost pro zlepšení. Akceptuje a zvnitřní si t, s čím se ztotožňuje, uvítá každou příležitost pro zlepšení.

Nikdy nesoutěží s ostatními ženami. Existují ženy krásnější, chytřejší, sebevědomější, úspěšnější... nebo ne? Alf ženě je to vlastně jedno, protože je jí ve vlastní kůži naprosto příjemně a ví, že každá žena je kombinací svých vlastností unikát a zaslouží si být respektována. A stejně jak jedná s okolím, svou vlastní nenásilnou cestou vyžaduje, aby tak bylo jednáno s ní. A porovnávání se s ostatními pro ni není měřítko.

Je inspirací pro ostatní. Zdá se, že porozuměla přirozenému běhu věcí života, na nic netlačí, nikoho do ničeho nenutí. Do všeho, čeho chce dosáhnout, vkládá sto procent svého úsilí, ale také dobře ví, že více než maximum se udělat nedá. Její klid, vytrvalost a lehkost, s jakou se rozhoduje, je pro ostatní velkou inspirací.

Rovnováha číslo jedna. Emoce a rozum. Alfa žena nepotlačuje své emoce, zná je i sebe, umí poznat, které vztahy a lidi jsou pro ni vhodní a kteří zase ne. Emocionální inteligence jí zase velí zůstat nohama na zemi, když už by hrozilo, že emoce převezmou vládu kompletně. Umí se vyjádřit, nepotlačovat se, ale také kontrolovat a ovládat.  

Rovnováha číslo dvě. Práce a osobní život. Ať už její čas převažuje na jednu nebo na druhou stranu je to otázka rozhodnutí a dobře zvážených priorit. Zná zdravou míru toho, dělat něco „na úkor“. Kdy je to nezbytné a kdy zase ne.

Ovládá umění konverzace. Není to otázka vzdělání a škol, ale inteligence, všeobecného přehledu a schopnosti se zorientovat v tématu. A když něco není její parketa, rozhodně se nestydí to přiznat, ráda se přiučí a ráda poskytne druhému platformu pro to se projevit. Je vynikající diskutérka, ale také aktivní a náruživá posluchačka.    

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie