Zobrazit přihlášovací formulář

Blondýnka - Joyce Carol Oatesová

Administrace

Blondýnka - Joyce Carol Oatesová

60 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Doposud žádný zájemce
Doprava: od 0 Kč
Nesmírně živý, beletrizovaný portrét herečky Marilyn Monroe, vlastním jménem Normy Jeane Bakerové, od jejího neradostného dětství a počátku úporně budované kariéry až k tragickému, předčasnému a dodnes nevyjasněnému konci. Marilyn Monroe se stala legendou…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 20. 6. 2008
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Blondýnka - Joyce Carol Oatesová

60 Kč
  • Popis zboží
Nesmírně živý, beletrizovaný portrét herečky Marilyn Monroe, vlastním jménem Normy Jeane Bakerové, od jejího neradostného dětství a počátku úporně budované kariéry až k tragickému, předčasnému a dodnes nevyjasněnému konci. Marilyn Monroe se stala legendou, ztělesněním pojmu "filmová hvězda", její soukromý život se však ani vzdáleně nepodobal idyle. Román nám přibližuje křehký vnitřní svět hluboce vnímavé mladé ženy, jež znovu a znovu bojuje s narůstajícími překážkami i vlastní nevyrovnanou a výjimečně zranitelnou osobností. Dává nám nahlédnout do zákulisí hollywoodské "továrny na sny", nabízí nám překvapivé a často velmi nelichotivé portréty významných mužů, kteří prošli Marilyniným životem: baseballové hvězdy, slavného dramatika, prezidenta Spojených států a dalších.
Toto dosud nejambicióznější autorčino dílo je vzrušujícím obrazem kultury okouzlené moderními mýty a zároveň působivou výpovědí o heroickém zápase člověka s osudem.
  • 14. 8. 2021, 6:25

  • Zobrazení

    103

  • Oblíbené

    0

Kategorie