Zobrazit přihlášovací formulář

CD Pohádky Karla Jaromíra Erbena

Administrace

CD Pohádky Karla Jaromíra Erbena

49 Kč
Zaujalo 3 uživatele
(K dispozici může být více kusů.)
Doprava: od 39 Kč
CD v plastovém obalu. Po dlouhá staletí vznikaly pohádky v lidovém prostředí, většinou na venkově, daleko od městské vzdělanosti. Přenášely se z generace na generaci. Mnohé také zanikly. Často měnily svůj příběh a rozšiřovaly se. Z učených lidí se o…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 24. 3. 2010
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

CD Pohádky Karla Jaromíra Erbena

49 Kč
Koupit
CD v plastovém obalu.

Po dlouhá staletí vznikaly pohádky v lidovém prostředí, většinou na venkově, daleko od městské vzdělanosti. Přenášely se z generace na generaci. Mnohé také zanikly. Často měnily svůj příběh a rozšiřovaly se. Z učených lidí se o pohádky dlouho nikdo nestaral. Časem se mezi vzdělanci objevilo několik nadšených milovníků a znalců lidových pohádek, jedním z nich byl i mladý Erben.

Erben si na venkově nechal vypravovat od pastýřů a pracujících žen na polích pohádky a písně a odměňoval je za to penězi. Vyžádal si také od svých přátel z různých končin Čech, aby mu pomáhali sbírat pohádky a písně. Chtěl ukázat, že divukrásný obraz tvořivé síly a života českého lidu poskytují právě české pohádky a písně. Jeho tvorba pohádek byla ovlivněna německými romantiky bratry Grimmovými.

Obsah:
Pták ohnivák a liška Ryška
Dlouhý, Široký a Bystrozraký
Živá voda
  • 29. 11. 2021, 20:58

  • Zobrazení

    344

  • Oblíbené

    1

Další nabídky bazárku

Tři mušketýři 2 CD
CD Syn lovce medvědů
CD O vodníku Čepečkovi
Pohádka Psí (Karel čapek)
CD Žofka
Osada Havranů CD

Kategorie