Zobrazit přihlášovací formulář

Jiaogulan - pětilistý ženšen- krásné rostlinky 1ks

Administrace

Jiaogulan - pětilistý ženšen- krásné rostlinky 1ks

65 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Zaujalo 2 uživatele
Doprava: od 0 Kč
Jiaogulan, jižní ženšen, xianxao (čínsky), amazachuru (japonsky) je bylinou nesmrtelnosti, kterou můžete pěstovat doma v květináči. Stačí, když použijete několik lístků na čaj nebo salát denně – za krátkou dobu pocítíte příznivý účinek.Má silné…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 4. 3. 2017
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Jiaogulan - pětilistý ženšen- krásné rostlinky 1ks

65 Kč
  • Popis zboží
Jiaogulan, jižní ženšen, xianxao (čínsky), amazachuru (japonsky) je bylinou nesmrtelnosti, kterou můžete pěstovat doma v květináči. Stačí, když použijete několik lístků na čaj nebo salát denně – za krátkou dobu pocítíte příznivý účinek.Má silné adaptogenní a antioxidační účinky na:

- posilování imunity

- posilování nervového systému

- růst životní energie

- stimulace funkce jater

- regulace cholesterolu, cukru a krevního tlaku

- zlepšování cirkulace krve

- uklidňující efekty a uvolnění od křečí

Pochází z hor jižní Číny, ale roste také v Thajsku a Japonsku. Gynostema je popisována v čínských knihách již před 600 roky. Později si díky svým léčivým účinkům vysloužila názvy jako bylina nesmrtelnosti , zázračná bylina nebo bylina dlouhověkosti. V 70. letech 20.století bylo při sčítání obyvatelstva v Číně zjištěno, že v provinciích kde pravidelně pijí čaj z gynostemy je nejvyšší procento lidí starších 100 let a také celkový věkový průměr byl vyšší. Naopak nižší zde bylo procento úmrtí na rakovinu.

Název "Jižní ženšen" si rostlina vysloužila, protože obsahuje gypenosidy, které jsou velmi podobné ginsenosidům,které jsou obsaženy v pravém ženšenu (Panax ginseng). Ten se ovšem oproti gynostemě pěstuje velmi obtížně, je vázán na určité půdní a klimatické podmínky a vypěstování rostliny do sklizňové velikosti je záležitost několika roků. Proto jsou také kořeny a produkty z něj tak drahé.

Gynostema roste jako liána, takže do květináče(u dospělých rostlin průměr 20-25cm) je vhodné umístit oporu nebo ji zasadit do závěsného květináče, pak bude vytvářet pěkné převisy. Je možné pěstovat ji jako přenosnou rostlinu, dle literatury je mrazuvzdorná jen do -10°C.  V létě přeneste květináč na slunce nebo i do polo
  • Rozměry

    Rostlinka v květináči

  • 12. 11. 2017, 18:00

  • Zobrazení

    48

  • Oblíbené

    0

Kategorie