Zobrazit přihlášovací formulář

KONTRYHEL MĚKKÝ - Alchemilla mollis

Administrace

KONTRYHEL MĚKKÝ - Alchemilla mollis

35 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Zaujalo 7 uživatelů
Doprava: od 0 Kč
Stále v prodeji ... Oblíbená spolehlivá trvalka, má nádherně světle zelené listy a pevné stonky, které od konce června do konce července nesou množství nádherně žlutých květů. Květy jsou velmi trvanlivé a vydrží na rostlině až do podzimu. Dorůstá do výšky…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 13. 10. 2014
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

KONTRYHEL MĚKKÝ - Alchemilla mollis

35 Kč
  • Popis zboží
Stále v prodeji ... Oblíbená spolehlivá trvalka, má nádherně světle zelené listy a pevné stonky, které od konce června do konce července nesou množství nádherně žlutých květů. Květy jsou velmi trvanlivé a vydrží na rostlině až do podzimu. Dorůstá do výšky 50cm v květu.
Kontryhel vyžaduje dostatečně vlhkou humozní půdu, slunná až polostinná stanoviště, přesto snáší i stín, a proto je jeho využití velmi široké.

Jeho původním místem výskytu je Kavkaz. Svůj rodový název Alchemilla získal ve středověku, kdy tehdejší alchymisté sbírali z jeho listů takzvanou nebeskou rosu, která jim měla pomoci nalézt kámen mudrců. Po ránu či po dešti na listech kontryhele ulpívají kapičky rosy či vody a rostliny se pak třpytí, jako by byly poseté perlami. Tento jev dal vzniknout jejich lidovému pojmenování perlová bylina, deštníček anebo rosička.

Kontryhel je skvělou doplňkovou rostlinou do všech zahrad. Na kontryhelu oceníme kromě jemného vzhledu, jeho drobounké kvítky dohromady splývající v bohatě nadýchané žlutavé obláčky, vypadající z dálky jako oblaka pylu. Celkový vzrůst rostlin vytváří doslova rostlinné bochníky o výšce okolo 40 cm. Vždy je lepší sesadit několik rostlin dohromady. Čepele listů jsou silně zoubkaté a navíc je pokrývá chlupatá vrstvička, jemná jako samet, na které se velmi dobře zadržují zmíněné kapky rosy.
Fotky z měsíce duben (nekvetoucí) a měsíce červenec (kvetoucí) na mé zahradě, kde v pozadí je kvetoucí čistec, který mám také v nabídce).
Výška cca 40-50cm, ... je plně mrazuvzdorná do -34°C.
Nabízím pěkné odkopky této rostlinky.
  • 2. 5. 2019, 19:58

  • Zobrazení

    144

  • Oblíbené

    1

Kategorie