Zobrazit přihlášovací formulář

Schleich - Kůň, Friský hřebec s příslušenstvím

Administrace

Schleich - Kůň, Friský hřebec s příslušenstvím

239 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Zaujalo jednoho uživatele
(K dispozici může být více kusů.)
Doprava: od 59 Kč
Plemeno koně - Fríský hřebec. Kdykoli je opravdu venku zima, můžete koně přikrýt teplou dekou. Pak se bude cítit obzvlášť dobře a nemůže nachladnout. Sada obsahuje 1 figurku koně, 1 deku, 1 balík žrádla a ohlávku. Tradiční oblasti chovu fríských…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 10. 7. 2009
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Schleich - Kůň, Friský hřebec s příslušenstvím

239 Kč
  • Popis zboží
Plemeno koně - Fríský hřebec. Kdykoli je opravdu venku zima, můžete koně přikrýt teplou dekou. Pak se bude cítit obzvlášť dobře a nemůže nachladnout.

Sada obsahuje 1 figurku koně, 1 deku, 1 balík žrádla a ohlávku.

Tradiční oblasti chovu fríských koní je Frísko na severu Nizozemí. Prostředí doplněné pečlivým výběrem chovných jedinců vedlo ke vzniku velmi skromného a vysoce užitkového koně. Dnešní fríský kůň je vždy vraník a v kohoutku měří v průměru 152 cm. Hlava je dlouhá s inteligentní výrazem a vyjadřuje veselou, ochotnou a milou povahu, uši krátké. Linie krku a hřbetu dělá z fríse ideálního kočárového koně. Krátké zadní nohy vynikají silou. Typickým znakem plemene jsou rousy na spodní části holení a na spěnkách. Hříva, ocas a rousy jsou husté a bujné. Dávno už ovšem pominuly doby, kdy měl pro svou barvu výsadní postavení v pohřebnictví. Dnes se uplatňuje spíš v cirkusové manéži. Od roku 1986 zajišťuje spřežení frísů rozvážku zboží u Harrodse, významného obchodního domu v Londýně.
  • 4. 10. 2018, 7:20

  • Zobrazení

    52

  • Oblíbené

    0

Další nabídky bazárku

Kategorie