Zobrazit přihlášovací formulář

Perovskie "Little Blue Spire"

Administrace

Perovskie "Little Blue Spire"

80 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Zaujalo 4 uživatele
Rezervace
Doprava: od 0 Kč
Poprvé nabízím tento čím dál víc rozšířený menší dřevnatý keřík pro velmi slunné záhony, dorůstá do výšky 1 m.. Zde jsem so dovolila zkopírovat toto krásné povídání: Perovskia nepatří k všeobecně známým rostlinám. Nejčastěji se jí přezdívá ruská…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 4. 4. 2009
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Perovskie "Little Blue Spire"

80 Kč
  • Popis zboží
Poprvé nabízím tento čím dál víc rozšířený menší dřevnatý keřík pro velmi slunné záhony, dorůstá do výšky 1 m.. Zde jsem so dovolila zkopírovat toto krásné povídání:

Perovskia nepatří k všeobecně známým rostlinám. Nejčastěji se jí přezdívá ruská šalvěj (listy po promnutí voní po šalvěji) či ruská levandule (pro vzdálenou podobnost květů). V nabídkách zahradních firem ji najdete také pod českým názvem perovskie lebedolistá (Perovskia atriplicifolia).

Perovskia na sebe začne poutat větší pozornost už v červenci, kdy se objeví množství modrofialových poupat. Postupně vykvétá až do září. Patří k rostlinám bohatým na nektar a tak není divu, že po dobu květu přitahuje velké množství hmyzu.

Perovskie miluje slunce

kvetoucí perovskii v zahradě nepřehlédnetePerovskia pochází ze suchých oblastí střední Asie. Její původ zasahuje až do Afghánistánu, ale běžně se objevuje mnohem severněji, dokonce se nachází v náhorních plošinách Tibetu do výšky cca 2 400 m n.m. Někdy se tato krasavice řadí k trvalkám, jindy bývá považována za dřevinu. Ve skutečnosti je něčím mezi – patří do skupiny rostlin dřevnatých pouze částečně – polokeřů. Modrofialové květy má perovskia sice velmi drobné, ale vše dohání jejich množstvím. Bohaté soukvětí často dosahuje délky až 30 cm a tak je nepřehlédnuteléné i z větší vzdálenosti.

Aby perovskia dobře prospívala (a hlavně bohatě kvetla), potřebuje hodně slunce a dobře propustnou půdu, která není příliš bohatá na živiny. Celá "péče" o tuto rostlinu spočívá v hlubokém jarním řezu. Starší rostliny stačí seříznout na jednu třetinu až jednu čtvrtinu délky loňských větví, mladší klidně na pouhých 5 cm.

Nabízím silné kvetoucí sazenice v ko 11x11 cm!
  • 26. 3. 2020, 10:50

  • Zobrazení

    162

  • Oblíbené

    1

Další nabídky bazárku

Avon EDP Lov U Connected 50 ml
Avon EDP Lov U 50 ml
Avon EDP Luck So Loved 30 ml skladem
Avon EDP Eve Prive 50 ml
Šortky, kraťasy, plavky
Jarní chlapecká bunda, větrovka

Kategorie