Zobrazit přihlášovací formulář

Perovskie "Little Blue Spire"

Administrace

Perovskie "Little Blue Spire"

80 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Zaujalo 4 uživatele
Rezervace
Doprava: od 0 Kč
Poprvé nabízím tento čím dál víc rozšířený menší dřevnatý keřík pro velmi slunné záhony, dorůstá do výšky 1 m.. Zde jsem so dovolila zkopírovat toto krásné povídání: Perovskia nepatří k všeobecně známým rostlinám. Nejčastěji se jí přezdívá ruská…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 4. 4. 2009
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Perovskie "Little Blue Spire"

80 Kč
  • Popis zboží
Poprvé nabízím tento čím dál víc rozšířený menší dřevnatý keřík pro velmi slunné záhony, dorůstá do výšky 1 m.. Zde jsem so dovolila zkopírovat toto krásné povídání:

Perovskia nepatří k všeobecně známým rostlinám. Nejčastěji se jí přezdívá ruská šalvěj (listy po promnutí voní po šalvěji) či ruská levandule (pro vzdálenou podobnost květů). V nabídkách zahradních firem ji najdete také pod českým názvem perovskie lebedolistá (Perovskia atriplicifolia).

Perovskia na sebe začne poutat větší pozornost už v červenci, kdy se objeví množství modrofialových poupat. Postupně vykvétá až do září. Patří k rostlinám bohatým na nektar a tak není divu, že po dobu květu přitahuje velké množství hmyzu.

Perovskie miluje slunce

kvetoucí perovskii v zahradě nepřehlédnetePerovskia pochází ze suchých oblastí střední Asie. Její původ zasahuje až do Afghánistánu, ale běžně se objevuje mnohem severněji, dokonce se nachází v náhorních plošinách Tibetu do výšky cca 2 400 m n.m. Někdy se tato krasavice řadí k trvalkám, jindy bývá považována za dřevinu. Ve skutečnosti je něčím mezi – patří do skupiny rostlin dřevnatých pouze částečně – polokeřů. Modrofialové květy má perovskia sice velmi drobné, ale vše dohání jejich množstvím. Bohaté soukvětí často dosahuje délky až 30 cm a tak je nepřehlédnuteléné i z větší vzdálenosti.

Aby perovskia dobře prospívala (a hlavně bohatě kvetla), potřebuje hodně slunce a dobře propustnou půdu, která není příliš bohatá na živiny. Celá "péče" o tuto rostlinu spočívá v hlubokém jarním řezu. Starší rostliny stačí seříznout na jednu třetinu až jednu čtvrtinu délky loňských větví, mladší klidně na pouhých 5 cm.

Nabízím silné kvetoucí sazenice v ko 11x11 cm!
  • 26. 3. 2020, 10:50

  • Zobrazení

    168

  • Oblíbené

    1

Další nabídky bazárku

Avon EDP Far Away 50 ml akce
Avon EDP TTA Everlasting 50 ml akce
Dámský gambit
Walter Tevis

Dámský gambit

Avon peněženka na mince
Avon EDP Eve Prive 50 ml
Avon Viva La Vita 50 ml
Avon EDP Lov U Connected 50 ml

Kategorie