Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 153 návštěvníků)

Podšívka do háčkované kabelky+přiháčkování uší

0.0
Podšívka do háčkované kabelky+přiháčkování uší

Postup

Zdravím vás milé "kolegyně" :-) Někdy na podzim roku 2010 jsem zde našla návod na úžasnou kabelku z háčkovaných čtverců a následně i návod na vytvoření podšívky do této kabelky. Děkuji za ně, protože už se mi podařilo udělat tři kabelky, které sklízí úspěch a obdiv, což dělá moc dobře mému egu :-D :-D :-D
Pokud se chystáte na háčkovanou kabelku, určitě doporučuji dohledat si v návodech ten na háčkovanou kabelku a ten na podšívku do kabelky. Pak možná i lépe porozumíte mému návodu :-)
Teď při dodělávání zatím poslední kabelky (mám jich v plánu ještě několik, protože v záchvatu nadšení jsem si objednala hromadu příze a byla by škoda nechat ji ležet v košíku :-D ) mě napadla jedna věc co se týče podšívky do kabelky. U prvních dvou kabelek jsem se s tím trochu mordovala, je fakt, že u první jsem málem všila do kabelky i sebe, u té druhé už to bylo o chlup lepší ,-) - naštěstí ta první - pokusná - byla pro mě :-D a teď u té třetí jsem udělala jednu věc...

Jakmile jsem sháčkovala čtverce do potřebného tvaru, položila jsem je na podšívku a obkreslila, pak jsem podšívku vystříhla, stříhala jsem asi 2 cm od obvodu tak, jak jsem to vyčetla dle návodu z podzimu. A pak jsem nesešívala na stroji ty rohy k sobě, ale celou podšívku jsem přišila ručně skrytým stehem ke sháčkovaným čtvercům. Viz níže...

Asi takhle...

Detail...

Spodní rohy kabelky
Když jsem měla všitou celou podšívku, tak jsem sháčkovala spodní rohy kabelky k sobě tak, jak je to v návodu na kabelku, který je tady na mimibazaru

Poté jsem sháčkovala boční strany

Podšívka kabelky ze spodu. Je fakt, že jsou vidět háčkované švy, které by při postupu paní Aleny byly schovány pod podšívkou, ale já jsem se s tím pokaždé tak mordovala, že mě napadlo tohle řešení jako vysvobození :-D

Další pohled

Rubová strana je hotová a jde se do finále :-)

Kabelka před poslední dodělávkou, zbývá obháčkovat okraj a přidělat uši

A tady mě právě osvítil další nápad :-D Určitě napadl mnohé z vás přede mnou a hojně ho používáte, ale já jsem měla takovou radost, že mě to napadlo, že jsem se s váma musela o tu radost a o ten nápad podělit :-D :-D
Zatímco u předchozích dvou kabelek jsem háčkovala "ouška" z krátkých sloupků na přichycení korálových uší, tak tady u té kabelky jsem je přiháčkovala rovnou krátkým sloupkem jakoby "za jízdy" :-D prostě jsem si je přiložila k okraji a přiháčkovala je a basta :-D :-D

Tak a je hotovo ! :-)

Ještě vkládám fotku mé první kabelky, kde je vidět jiný způsob přidělání uší. Bylo složitější a výsledek nic moc. Podle mě je to přiháčkování při obháčkovávání okraje mnohem lepší a taky hezčí a taky rychlejší a netrčí mi tam žádné nitky, tak! ,-)

Detailně přiháčkování uší

Tohle je moje první (jen a jen moje-byla jsem tak nadšená, když jsem ji dodělala, div jsem se nadšením neskácela :-D )

Tohle je moje druhá -pro švagrovou - švagrová z ní měla takovou radost, div se neskácela :-D

A tahle je moje třetí - pro mou sestru - doufám, že z ní bude mít takovou radost, div se neskácí :-D :-D

Přeji krásné tvoření, které vám bude působit taky takovou radost jako mně. Háčku zdar! :-D

Tady je návod na čtvereček, barevně jsem odlišila jednotlivé řady pro lepší orientaci. Čtvereček je velice jednoduchý. Mám jeho popis napsaný i ve wordu, kdo bude chtít mohu zaslat mejlem. Osobně si ale myslím, že tento kreslený návod je super a můj psaný je asi dost krkolomný, ale kdo bude chtít - pošlu :-)

S ohledem na vaše zádosti sděluji: háčkovala jsem vždy z příze Catania, kterou jsem si objednávala zde: http://hackovane-cepicky.freepage.cz/prize_catania/ - od paní Veroniky Švecové, která mi příze vždy zaslala obratem - moc milá paní :-). 1 klubko 40,- Kč. Musela jsem jedno klubíčko dokoupit u nás v galanterii a stálo 50,- Kč. Vzhledem k tomu, že mám u všech tří kabelek hnědý "základ", tak je fakt, že jsem na každou spotřebovala minimálně 3 klubíčka hnědé (u té pro švagrovou 4) a na ta barevná kvítečka mi vždy bohatě postačilo 1 klubko od každé barvy - a ještě mi zbylo.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

prochazkov 26. 3. 2011, 10:57
pekná práca, fakt! (clamp) a myslím si, že je jedno či je krúžok uchytený prvým alebo druhým spôsobom, oba vyzerajú dobre, máte šikovné ručičky. inšpirovali ste ma, bude mi teraz dlho v hlave vŕtať či sa do takejto kabelky nepustím *-)
zuzkacech 26. 3. 2011, 15:13
@prochazkov Děkuji,děkuji :-) určitě si ji udělejte, není to těžké, možná je to spíš o trpělivosti a chuti :-) a ta radost potom, to je něco ! (Y)
Zrušený účet 26. 3. 2011, 10:43
Díky moc (F)Zrovna "čtverečkuji" a návod na podšívku mi určitě pomůže (F) (F) (F) Kabelky máte krásné (clamp) (clamp) (clamp)
zuzkacech 26. 3. 2011, 15:12
@ Děkuji za chválu :-)
Jajina14 26. 3. 2011, 9:41
WOW (Y) (Y) ďakujem (L) (L)
zuzkacech 26. 3. 2011, 15:11
@Jajina14 Já také děkuji :-)
Vlastina.K 26. 3. 2011, 9:16
Super nápad, ráda bych také poprosila o návod o háčkovaný čtvereček, děkuji moc.
zuzkacech 26. 3. 2011, 15:11
@Vlastina.K Návod Vám pošlu, je to velice jednoduché :-)
anaba 26. 3. 2011, 8:24
nádherné kabeklky a skvělý návod (F) (F) (F) (F) (F)
zuzkacech 26. 3. 2011, 15:10
@anaba Děkuji moc :-)
Verrunk 26. 3. 2011, 7:01
jeeeeeeeeeee kabelka je prekrasna :)))návod jsem nasla, ale nemohl by jste mi nekdo rozkreslit jeden čtvereček na papííír ja to z návodů číst neumím :´( byla bych vám moc vděčná děkuji (L) (Y)
zuzkacech 26. 3. 2011, 15:10
@Verrunk Děkuji, já vám ten návod nakreslím a pošlu :-)
Emily212 25. 3. 2011, 22:47
(clamp) (clamp) (clamp) d a k u j e m ! ten napad s podsivkou je supeeer, paci sa mi hlavne ze je tam potom tak napevno a nezije si v kabelke vlastnym zivotom a navyse aj mne sa zda ze je nieco lahsie zhackovat ako zosit ,-) ,-) ,-) ani tie ucha by ma nenapadli, su fakt dokonale (Y) (Y) (Y) prave sa chystam na takuto kabelku tak ako by ste mi myslienky citali :-) :-) :-) prave vhod su naozaj krasne (clamp) (clamp) (clamp)
zuzkacech 25. 3. 2011, 22:55
@Emily212 Jéé děkuji, tolik chvály, že si připadám jak (*) :-) děkuji a přeji ať se dílo daří
voťas3 25. 3. 2011, 22:26
:-) no, tak ja si nedovolím byť Vašou "kolegyňou" - krátke a dlhé stĺpiky sú pre mňa vzdialenou galaxiou, ale vedela som, koho by to mohlo zaujímať (smich) A naozaj, moja mamina pri čítaní ZROZUMITEĽNÉHO návodu na podšívku sa "málem skácela" ,-) a to ešte neuháčkovala ani štvorce na kabelku. Tak neviem, neviem , žeby papierovým ruličkám dala nejaký čas voľno? *-)
zuzkacech 25. 3. 2011, 22:28
@voťas3 :-) :-) jéé, to jsem ráda
Adgam 25. 3. 2011, 22:14
(Y) Krásný popis i kabelky. Děkuji. Prosím a kde kupujete ty krásné uši???? (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
zuzkacech 25. 3. 2011, 22:35
@Adgam Tak jsem to měla hezky napsaný a celé jsem to smazala , netuším na co jsem klikla , tak znovu Koupila jsem je u nás v Přerově, v jedné galantérii měli ty celokorálové - dvoje tmavé a jedny světlé, 90 Kč za pár, tak jsem je pro jistotu sbalila všechny a bylo vyprodáno ,-) Na třetí tmavé jsem šupajdila do další galantérky a paní měla, ale né celokorálové, ale myslím, že jsou taky pěkné a zase je to jiné a stály taky 90,- Kč. Teď musím uháčkovat kabelku ještě k těm světlým uším. *-)
Adgam 26. 3. 2011, 9:00
@zuzkacech Děkuji za odpověď. Zkusím je sehnat. Jsou krásné. (Y) (Y) (Y)
jiviji 25. 3. 2011, 22:09
(Y) (Y) (Y) super kabelky, ale ještě lepší popis :-D :-D :-D
zuzkacech 25. 3. 2011, 22:36
@jiviji Děkuji :-D
ogei 25. 3. 2011, 21:27
mooc hezké kabelky (Y)
zuzkacech 25. 3. 2011, 21:47
@ogei Děkuji :-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie