Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 14 návštěvníků)

Smirkový papír, když Vám neklouže patka stroje po látce

0.0
Smirkový papír, když Vám neklouže patka stroje po látce

Postup

Jemný smirkový papír - ustřihnout proužek široký asi 2-3cm, délka jak Vám to vyjde (čím delší, tím lepší), kdyžtak ho na konci došití zase posunete - přiložit smirkovou stranou na látku k jehle a můžete šít/prošívat, patka po papíru bude krásně klouzat a látka se bude pěkně posouvat. Použití různé: Když Vám správně neklouže patka stroje po materiálu (třeba nějaká koženka) nebo když máte starší stroj a patka Vám trochu přetahuje vrchní látku, že byste spodní látku musely napínat, aby na konci vyšly stejně nebo při šití vatelínu, aby patka pěkně klouzala a tolik se Vám nezachytával vatelín za patku nebo při prošívání/štepování z lícu/z pohledových stran, aby to bylo pěkné. Nebo udělat šablonu ve tvaru poklopce, když se štepuje z líce (ale kdo už dnes šije celé kalhoty, že?), nebo když byste častěji vyšívaly nějaký motiv, můžete si ze smirk.papíru udělat šablonu, která pak krásně drzí na látce a neklouže.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

myspule 26. 1. 2013, 22:59
|:o) Leo, takže jsem to dneska při zkracování rukávů u pleteného svetru 8-| vyzkoušela a je to prostě pecka!!!! Netehalo se to a šilo se se "šmirglpapírem" super |:o) |:o) |:o). Ještě jednou díky (Y) (hello)
florka 12. 12. 2012, 20:02
no tak to je super! taky jsem si říkala, že při vatelínu musí být nějaký fígl :) a je!! děkuji za super návod (Y) (Y) (Y)
havroška 11. 12. 2012, 18:32
(Y) (Y) (Y) (Y)Super nápad (clamp) (clamp) (clamp)
helousek 11. 12. 2012, 13:51
(Y) (Y) (Y) Taky jsem si vždycky říkala, že to přece musí jít nějak obejít. Díky (F)
kopretin.a 11. 12. 2012, 13:00
a to je dobrý návod (Y) já se s tím vždycky navztekám...díky (F)
myspule 11. 12. 2012, 12:58
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie