(návod
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Pár rad jak naložit se šalvějí,-)

Postup
*Jedna rada do kuchyně:Přidáte-li pár nasekaných lístků šalvěje třeba ke karbanátkům z hovězího masa(kupuji výhradně v Globusu),nebo ke krkovici získáte velmi aromatickou a výbornou chuť.Také dávám do polévek.
*V kuchyně se nebojte vařit ze stonků,v nich je také mnoho vitaminů.
*Trápí vás-li afty v puse,kloktáním či rozžvýkáním lístků se můžete aftů zbavit.
*Chcete-li aby se vám rostlina rozrostla,jednoduše ohněte ještě nedřevnatělou větvičku k půdě,maličko ji zakryjte hlínou tak aby konec byl vidět a připevněte třeba ohlým drátem.Větvička v zemi zapustí kořeny a znovu poroste.
*V kuchyně se nebojte vařit ze stonků,v nich je také mnoho vitaminů.
*Trápí vás-li afty v puse,kloktáním či rozžvýkáním lístků se můžete aftů zbavit.
*Chcete-li aby se vám rostlina rozrostla,jednoduše ohněte ještě nedřevnatělou větvičku k půdě,maličko ji zakryjte hlínou tak aby konec byl vidět a připevněte třeba ohlým drátem.Větvička v zemi zapustí kořeny a znovu poroste.
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k návodu
Lůca1988
(upraveno)
23. 1. 2013, 23:55
sušená šalvěj je i při bolestech v krku 1-2 hrnky čaje deně a jste za chvíli fit


nahlásit

lidare
(upraveno)
18. 1. 2013, 22:32
Tak to musím uložit,mívám afty a tak zkusím


nahlásit

goldsteel
(upraveno)
17. 1. 2013, 0:53
Šalvěj je i proti pocení, kupuji si čaje...

nahlásit
tazKD
(upraveno)
16. 1. 2013, 15:51
To jsem moc ráda že se vám rady hodí

nahlásit

JIRUŠ
(upraveno)
15. 1. 2013, 22:46






nahlásit

leeloo2
(upraveno)
15. 1. 2013, 11:58
KOnečně vím co s ní....díky

nahlásit
Kamzinka
(upraveno)
13. 1. 2013, 20:10


nahlásit
Lenpod
(upraveno)
8. 2. 2013, 21:13
@Kamzinka
V Herbáři psali, že by se neměla používat často, takže do každého bylinkového čaje ne. Nechce se mi hledat správný název obsahové látky (thujon?), kvůli kterému ne. Také psali, že léčivé látky se nejlépe uvolní v alkoholu, takže části byliny naložit do bílé pálenky, nechat vyluhovat a pak užívat formou kapek do úst, vody, čaje...
nahlásit