Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 21 návštěvníků)

Čajový dýchánek - čaj a polomáčené sušenky z filcu

0.0
Čajový dýchánek - čaj a polomáčené sušenky z filcu

Postup

Čaj: Podle střihu vystřihneme obdélník s ustřihnutými rohy, připravíme si provázek a obdélníček barevného filcu. Čajový sáček přeložíme, potom sešíváme po obvodu, nezapomeneme všít provázek (místo, kde je všitý prošijeme několikrát) a před dokončením trochu vycpeme PES kuličkami. Na druhý konec provázku našijeme přeložený barevný obdélníček, který také sešijeme po obvodu.

Polomáčenky: Připravíme si světle hnědý filc (nebo nějaký béžový), tmavě hnědý filc, herkules (nebo jiné podobné lepidlo) a lihový fix nebo černou (tmavě hnědou) bavlnku a cik-cak nůžky na textil. Světlý a tmavý filc přilepíme lepidlem k sobě. Dáváme pozor, aby nebylo lepidla zbytečně moc a neprosakovalo (v tom místě by potom byl povrch tvrdý a ne filcově příjemný). Po uschnutí načtrtneme obdélníky (ideálně tak, aby pokryly celou plochu filcu) s poměrem stran zhruba 2:3 a rozstříháme podle naznačení cik-cak nůžkami. Dáváme pozor, aby zoubky při stříhání hezky navazovaly. Sušenkám uděláme nakonec na světlou stranu 6 teček (viz obrázek). Pracnější, ale hezčí efekt je, když prošijeme bavlnkou, ale stačí udělat lihovkou (nebo fixem na textil).

Vystříhneme podle vzoru (nebo odhadneme velikost obdélníku a po ustřižení mu ustříhneme rohy), nachystáme si provázek a barevný obdélníček (nemusí být filc)

Takhle vypadají hotové čajové sáčky.

Na polomáčenky nachystáme světlý a tmavý filc a slepíme je (filc na obrázku je hodně tmavě hnědý)

A tady je drobný rozdíl mezi sušenkami dodělanými lihovkou (vlevo) a bavlnkou (vpravo).

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

mis87 2. 10. 2014, 9:10
Dobrý den, moc děkuji za inspiraci, je to krása (Y) |:o)! Mohu se zeptat, o jaké tloušťce jste filc použila a kde se kupují ty kuličky na výplň? Děkuji moc [A]
jirkakony 17. 5. 2014, 14:20
Děkuji za super návod, ve školce i doma už se vaří čajík jak o život :) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4581903 Teď ještě ty sušenky ... ,-)
skubajs 7. 11. 2013, 15:43
To je moc nápadité, moc pěkné, děti musí mít radost. (Y) (Y) (Y)
stepamata 1. 6. 2013, 22:09
Už jsem tady na MMB viděla našité dorty, ovoce a zeleninu....můžu se zeptat, k čemu to je? *-)
quitek 8. 7. 2013, 21:12
@stepamata My to máme v kuchyňce a vaříme z toho a nebo prodáváme, když si hrajeme na obchod.
happymami 15. 3. 2013, 8:48
Supéééér (Y) (Y) (Y)
rezacovaji 15. 3. 2013, 8:07
Hezké!

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie