Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 27 návštěvníků)

MOZAIKA Z BAREVNÝCH SKOŘÁPEK výtvarky vhodné pro školáky, předškoláky i postižené děti

0.0
MOZAIKA Z BAREVNÝCH SKOŘÁPEK výtvarky vhodné pro školáky, předškoláky i postižené děti

Postup

Po Velikonocích se snažme spotřebovat nejen vajíčka natvrdo, ale i jejich skořápky :-) ! Musím se ale přiznat, že já jsem použila jen cibulí obarvené skořápky - to jsou ty červenohnědé, zbylé jsou z většiny přírodní. Modré a žluté jsem obarvila akrylovkou. Výhoda je, že na rozdíl od barev na vejce nepouští na ruce, druhá výhoda je, že techniku nemusíme omezovat jen na dobu povelikonoční ,-)!

Pokud si budete takhle "připravovat" barevné skořápky, radím barvit je zevnitř. Na bílý vnitřek vejce chytá barva lépe, a také se lépe lepí střípky "vyboulené" směrem od papíru.

POTŘEBOVAT BUDEME: skořápky minimálně ze čtyř vajec (aspoň tři barvy), lepidlo typu Herkules, štětec, čtvrtku nebo silnější barevný papír, podle šikovnosti dětí buď můžeme, nebo nemusíme předkreslit obrázek.

Když použijete barevný papír, můžete zužitkovat i bílé skořápky!

Velikost obrázku musíte odhadnout podle množství skořápek...

Rozbíjet skořápky v ruce a pak je lámat na vhodné kousky je výborná ergoterapie, ještě lepší je samotné lepení. Děti cvičí "špetku" a přesné položení na volné místo. Střípek je vhodné ještě na lepidlo "přimáčknout", zpravidla ještě praskne a lépe pak drží.

Podle toho, jak máme šikovné děti, je necháme buďto lepit bez ladu a skladu, nebo jim přímo určíme barvy a jejich umístění, anebo je necháme pracovat samostatně. Pro zdravé děti školního věku nemusíme ani připravovat předkreslený obrázek, třeba námět "velikonoční vajíčko" mohou tvořit zcela samy.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

SonikB 4. 4. 2013, 18:26
(X) |:o) (F)
rezacovaji 4. 4. 2013, 14:26
Krásné!
Atuna 3. 4. 2013, 19:30
(clamp) (clamp) (clamp) (L)
kamona 3. 4. 2013, 18:59
Krásné. Super napsaný návod. (Y) (F)
Michellinka 3. 4. 2013, 18:51
Krásný! (Y)
Pekyska 3. 4. 2013, 17:52
(Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie