Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbili 3 návštěvníci)

Háčkovaná vesta od cípu

0.0
Háčkovaná vesta od cípu

Postup

Protože jsem měla doma zbytky tenké vlny tak jsem se pustila do této vesty. Použila jsem háček č. 4 a vlny pro miminka.

Návod vám nepopíšu přesně jen zhruba, já si vestu přikládala ke svetru, abych odhadla správnou velikost. A protože si nic nezapisuji, tak jsem háčkovala přední i zadní díl současně aby mi to pak sedělo. Myslím že háčkařky si poradí.

Začínala jsem od cípu do magického kroužku jsem naháčkovala 5 dlouhých sloupků, pak 2 řo jako náhrada a pak v další řadě píchat ihned do prvního očka a uprostřed rozháčkovat jedno očko vždy na 3 očka, díky toho se nám začne tvořit šípový tvar. Aby se vesta správně rozšiřovala je nutno na konci každé řady přidat 1-2DS, jinak bude ten cíp moc dlouhý. Já jsem střídala barvy, ale barevný pruh byl minimálně z 2 řad DS a pak řady DS+řo, pak další řada DS. Díky toho je vesta vzdušnější. Pokračovala jsem do příslušné šířky a pak jsem už nepřidával na okrajích a pokračovala dál až po výstřih na předním dílu. Symerticky jsem ubírala, abych měla větší výstřih. Pak jsem začala s průramky, místo DS jsem naháčkovala na průramky 8 KS a pak ještě mírně ubrala na průramek. A protože jsem chtěla vestu i na ramena tak jsem jí pak zase mírně k ramenu rozšířila. Výstřih jsem obháčkovala 2 řadami polodlouhých sloupků a pak řadou DS+řo. Délku jsem jen obháčkovala řadou polodlouhých sloupků . Rukáv kde jsem chtěla neznatelný rukávek, jsem obháčkovala opět řadou polodlouhých sloupků druhá řada byla opět PDS ale jen pod paží v dolní polovině v té horní je DS a na DS jsem v další řadě naháčovala DS+řo. A vesta je na světě.

Pokud máte dotazy pokusím e na ně odpovědět.

Každopádně se těším na vaše výtvory :-) háčku zdar!

Začíná se od toho cípu

Zde vidíte ubírání na výstřih a na průramky

Zde vidíte rozšíření na rameno a obháčkování průramků aby se vytvořil neznatelný rukávek.

Zde je hotovo

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Angipe01 15. 8. 2016, 13:43
Moc krasny kousek. Bylo by mozno popsat podrobne krok po kroku. Sem zacatecnik a z vaseho navodu me to nejako stale nevychazi. Nekde delam chybu, ale cert vi kde :-/ ,-)
lubca007 11. 1. 2014, 19:42
(Y) (Y) (Y)
Samuella 9. 12. 2013, 18:10
je krásná (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
luna33 29. 10. 2013, 23:49
Hezoučká vesta.Díky za inspiraci. (Y)
lubca007 5. 7. 2013, 16:32
(Y) (Y) (Y)
kivetka 1. 7. 2013, 9:53
Děkuji za návod, právě jsem uvažovala, že si na podzim uháčkuju nějaké pončo a pořád jsem nevěděla jak na to a tento vzoreček je to pravé, jsem zvědavá, jestli mi to půjde.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie