Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 17 návštěvníků)

háčkovaná halenka

0.0
háčkovaná halenka

Postup

Našla jsem tu celkem pěkný vzoreček, který jsem si chtěla vyzkoušet a na halenku se hodil nejvíce...
Tohle je můj první sesmolený návod :) není nijak podrobný, takže ho asi pochopí jen zkušenější háčkařky, omlouvám se všem, pokud jsem to napsala nějak nesrozumitelně. Ale snad se někomu bude hodit :)

Halenka je háčkovaná z vrchu, s tím, že jsem si nejprve uháčkovala takový límec. Klasickými dírami - čtverečkami, které jsem v každé řadě rozšiřovala. Potom jsem dělala spodek, podle předlohy, s tím, že počet řetízkových ok jsem přispůsobila tomu, jak by měla být halenka široká a háčkovala jsem dokola. Když byla dostatečně dlouhá, přiháčkovala jsem límec "cik-cak" dlouhými sloupky (neudělá to takový hrbol a napojení není tak zřetelné). Nejprve přední stanu, pak jsem vynechala část na rukávy, aby mi to vyšlo na obou stranách stejně, ve spodní části se vzorem jsem se řídila jen odhadem podle přiložení, na límci jsem si spočítala čtverečky. Počítejte s tím, že rukávy budou volnější, aby se mohl dodržet "netopýří efekt".Záleží na tom, jak budete háčkovat, mě to vyšlo na rukávy jen o něco míň, než na přední a zadní část. Když je sháčkováno, vrhneme se na rukávy. Prodlužujeme jen límec, stejným způsobem, takže čtverečky, tak dlouho, dokud nebudete spokojeni s délkou rukávů. Udělá to najednou takový efekt křídel. Celé dílo dokončíme tak, že rukávy přišijeme šikmo ke spodní části, podél vynechaného místa na rukávy.

vzoreček

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

milasecek 3. 7. 2013, 18:25
Ta je prima.Můžu se zeptat,z jaké je příze?Právě tu zvažuju koupení Maxi,to by měla být taky taková tenší bavlna,tak kdybyste měla někde údaje o návinu a spotřebě,byla bych vděčná (L)
putovka 3. 7. 2013, 19:35
@milasecek Tohle je shodou okolností taky z Maxi :) dělala jsem ale dvojitě, jednou by to bylo jak záclona... Jinak na tuhle jsem spotřebovala 4 klubíčka a kousíček, ale je velká, velikost asi 46-48. Jediné mínus, co se mi stalo asi poprvé, bylo, že příze mírně pouští a měla jsem při háčkování černý prsty. Jinak je parádní.
milasecek 3. 7. 2013, 21:38
@putovka Ahá,až takhle je tenká-no tak to asi spíš použiju Katku,že?Ta by mohla být podle návinu silnější.Moc dík za info,pomohlo (F)
putovka 4. 7. 2013, 9:22
@milasecek s Katkou jsem ještě nepracovala, tak nevím, ale nejspíš ano, ideální by to bylo i ze Scarlet :) ... Maxi nebo třeba Monika je spíš ekonomičtější řešení, díky velkému návinu ,)
veravila 3. 7. 2013, 16:54
moc pěkné
putovka 3. 7. 2013, 19:36
@veravila děkuji (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie